.............................................................................

.............................................................................

Translate

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Αιώνια Ζωή

Από Αργύρης Σιμώνης



Ένα από τα πιο δημοφιλή εδάφια της Γραφής είναι το Ιωάν. 3:16: "Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή."

Παραδοσιακά αυτό το εδάφιο χρησιμοποιείται για να διδάξει ότι ο Ιησούς ήρθε και πέθανε για τις αμαρτίες μας ώστε να μην απωλεστούμε. Όσο και αν αληθεύει αυτό, η πραγματική έννοια του εδαφίου αυτού είναι ότι λόγος που ο Ιησούς ήρθε και πέθανε για εμάς ήταν για να έχουμε αιώνια ζωή, επειδή οι αμαρτίες μας ήταν εμπόδιο στο να έχουμε αυτήν την αιώνια ζωή. 
Όλα τα προηγούμενα είναι αλήθεια, αλλά υπάρχει κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Τη νύχτα πριν την σταύρωσή Του, ο Ιησούς προσευχόταν: 

"Κι αυτή είναι η αιώνια ζωή, το να γνωρίζουν εσένα τον μόνον αληθινό Θεό, και εκείνον τον οποίον απέστειλες, τον Ιησού Χριστό." Ιωάν. 17:3

Εδώ βλέπουμε τον ίδιο τον Ιησού να μας δίνει τον ορισμό της αιώνιας ζωής. Μας λέει ότι αιώνια ζωή είναι  να γνωρίζουμε τον αληθινό Θεό και τον Ιησού Χριστό που απέστειλε. Πολλοί πιστεύουν ότι αιώνια ζωή είναι να ζεις για πάντα. Στην πραγματικότητα, όλοι ζουν για πάντα. Όταν κάποιος πεθάνει, δεν παύει να υπάρχει. Το πνεύμα και η ψυχή επιστρέφουν στο Θεό και το σώμα καταλήγει στον τάφο. Όλοι όσοι περάσαν από το πρόσωπο της γης θα συνεχίσουν να ζουν σε πνευματική μορφή και αυτό το εδάφιο μας δείχνει ξεκάθαρα ότι η αιώνια ζωή με το Θεό δεν δίνεται αυτόματα σε όλους. 

Αιώνια ζωή δεν είναι να ζεις για πάντα στον ουρανό ή στην κόλαση. Όπως είπε και ο Ιησούς αιώνια ζωή είναι να "γνωρίζεις το θεό και τον Ιησού Χριστό". Η λέξη γνωρίζω εδώ δε σημαίνει απλά εγκεφαλική γνώση, αλλά έχει την έννοια της "επίγνωσης". Η ίδια λέξη χρησιμοποιείται και στο βιβλίο της Γένεσης, όταν ο Αδάμ "γνώρισε" την Εύα και του γέννησε τον Κάιν:

"Και ο Αδάμ γνώρισε τη γυναίκα του Εύα· κι εκείνη συνέλαβε, και γέννησε τον Κάιν· και είπε: Απέκτησα άνθρωπον με τη βοήθεια του Κυρίου." Γέν. 4:1

Ο πραγματικός σκοπός της σωτηρίας δεν είναι να ζήσουμε για πάντα στον ουρανό, όσο ωραίο και αν είναι αυτό, αλλά να έχουμε μια προσωπική και ιδιαίτερη σχέση με τον Θεό. 

Όταν παρουσιάζουμε τη σωτηρία σαν κάτι που έχει να κάνει μόνο με πνευματικά πράγματα που θα μας ωφελήσουν στο μέλλον, στην αιωνιότητα, δεν βοηθάμε τους ανθρώπους. Υπάρχουν πολλοί που ζουν μια πραγματική κόλαση καθημερινά. Φόβος, κατάθλιψη, φτώχια, διαμάχη, απόρριψη, πόνο, διαλυμένους γάμους. Προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε ένα καθημερινό μαρτύριο. Κάνοντας τη σωτηρία κάτι μελλοντικό, που θα έρθει κάποια στιγμή αργότερα, πολλοί άνθρωποι αναβάλλουν να πάρουν την απόφαση αυτή επειδή η καθημερινή επιβίωση είναι η προτεραιότητά τους. 

Η αιώνια ζωή αρχίζει εδώ και τώρα:
"Και η μαρτυρία είναι τούτη, ότι: Ο Θεός έδωσε σε μας αιώνια ζωή, κι αυτή η ζωή είναι μέσα στον Υιό του. Εκείνος που έχει τον Υιό, έχει τη ζωή· εκείνος που δεν έχει τον Υιό τού Θεού, τη ζωή δεν έχει." Α' Ιωάν. 5:11-12 

Η αιώνια ζωή έχει ήδη γίνει διαθέσιμη σε εμάς από το Θεό, κατά χάριν, και λαμβάνεται δια μέσου της πίστης, όταν δεχθούμε τον Ιησού Χριστό σαν Κύριο στην καρδιά μας. Ο Ιησούς σε αγαπάει και θέλει να σε γνωρίσει προσωπικά:

"Πρόσεξε, στέκομαι στη θύρα και κρούω· αν κάποιος ακούσει τη φωνή μου, και ανοίξει τη θύρα, θα μπω μέσα σ' αυτόν, και θα δειπνήσω μαζί του κι αυτός μαζί μου." Αποκ. 3:20

Θέλει να σου δώσει μια ποιότητα ζωής που είναι πάνω από κάθε τι που θα μπορούσες να έχεις από οποιαδήποτε άλλη πηγή. Στον Ιωάν. 10:10 διαβάζουμε:

"Ο κλέφτης δεν έρχεται, παρά για να κλέψει, να σφάξει και να εξολοθρεύσει· εγώ ήρθα για να έχουν ζωή, και να την έχουν με αφθονία."

Ο Θεός θέλει να σου δώσει αιώνια ζωή, άφθονη ζωή και είναι κάτι που το χρειάζεσαι σήμερα! Ο Χριστός μας δεν πέθανε μόνο για να σου συγχωρήσει τις αμαρτίες, αλλά για να σε φέρει κοντά Του. Αν δεν γνωρίζεις τον Κύριο, πρέπει να τον γνωρίσεις. Αν ήδη είσαι αναγεννημένος πιστός, πρέπει να ξεπεράσεις το όριο της συγχώρεσης των αμαρτιών σου και να εισέλθεις στην αιώνια ζωή με τον Πατέρα Θεό.  


 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου