Σελίδες

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Θέλουσιν εκβάλλει δαιμόνια

 Από Αργύρης Σιμώνης

Σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, όσον αφορά τη σύλληψη του αδελφού Χάρη:

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που θεμέλιό της εδώ και αιώνες είναι η πίστη στο Θεό και στον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Η Ελλάδα είναι επίσης μια  χώρα που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης του λόγου και της ανεξιθρησκείας, αλλά δυστυχώς έγινε διεθνώς ρεζίλι τόσο με τον τρόπο που οι αρμόδιες αρχές χειρίστηκαν το συγκεκριμένο γεγονός όσο επίσης και με τον τρόπο που προβλήθηκε από τα ΜΜΕ, τα οποία μπροστά στο βωμό της ακροαματικότητας θυσιάζουν τα πάντα και στρέφουν την κοινή γνώμη εκεί που τους βολεύει. 

Σε παγκόσμια κλίμακα υπάρχουν αδελφοί εν Χριστώ που κινούνται στα χαρίσματα θεραπειών και θαυμάτων με μεθόδους που μπορεί σε κάποιους να φαίνονται ανορθόδοξοι. 
Ο Κύριος όμως μας έχει δώσει εντολή να διακρίνουμε και όχι να κατακρίνουμε. 
Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε εκκλησία και κάθε διακονία έχει το δικό της χαρακτήρα. Άλλωστε ούτε μεταξύ μας είμαστε ίδιοι, ούτε όλοι έχουμε τα ίδια χαρίσματα, ούτε το ίδιο κάλεσμα. Όλοι όμως είμαστε μέλη του Χριστού και έτσι πρέπει να λειτουργούμε.

Τι να πούμε μάλιστα για τις μεθόδους που ο ίδιος ο Ιησούς χρησιμοποίησε;

- Έφτυσε και έκανε πηλό για να θεραπεύσει τον τυφλό:

"Αφού είπε αυτά, έφτυσε χάμω, και από το φτύσιμο έκανε πηλό, και άλειψε τον πηλό επάνω στα μάτια τού τυφλού·" Ιωάν. 9:6

- Eξέβαλε δημόσια το άλαλο και κουφό πνεύμα από το επιληπτικό παιδί: 

"Το πνεύμα, το άλαλο και το κουφό, εγώ σε προστάζω: Βγες απ' αυτόν, και στο εξής μη μπεις μέσα σ' αυτόν.
Και το πνεύμα, αφού έκραξε, και τον σπάραξε πολύ, βγήκε· και έγινε σαν νεκρός, ώστε πολλοί έλεγαν ότι πέθανε." Μάρκ. 9:25-26

- Επιτίμησε το πονηρό πνεύμα μέσα στη συναγωγή από ένα άτομο, που για να βρίσκεται εκεί πιθανότατα ήταν ήδη πιστός:

"Και μέσα στη συναγωγή τους ήταν ένας άνθρωπος που είχε ακάθαρτο πνεύμα, και κραύγασε, λέγοντας: Αλλοίμονο! Τι είναι ανάμεσα σε μας και σε σένα, Ιησού Ναζαρηνέ; Ήρθες για να μας απολέσεις; Σε γνωρίζω ποιος είσαι, ο Άγιος του Θεού.
Και ο Ιησούς το επιτίμησε, λέγοντας: Σώπα, και βγες έξω απ' αυτόν." Και το ακάθαρτο πνεύμα, αφού τον συντάραξε και έκραξε με δυνατή φωνή, βγήκε απ' αυτόν." Μάρκ. 1:21-26

Οι εκβολές δαιμονίων, επειδή αυτός είναι ο Βιβλικός όρος και όχι ο "εξορκισμός" που έντεχνα πλασάρουν τα ΜΜΕ, δε γίνεται ούτε αθόρυβα, ούτε στα κρυφά. Και φυσικά δεν γίνονται με ανθρώπινη δύναμη, αλλά μόνο με τη δύναμη του Θεού. Οι Γραφές μας δίνουν πολλές περιγραφές επάνω σε αυτό.
Τα χαρίσματα θαυμάτων και θεραπειών δεν έχουν παρέλθει μετά το θάνατο των πρώτων αποστόλων. Αυτά δίνονται ως σημεία από τον Κύριο για να επιβεβαιώσει το κήρυγμα του Ευαγγελίου: 

"και ο Θεός έδινε επιπρόσθετη μαρτυρία με σημεία και τέρατα, και με διάφορα θαύματα, και με διανομές τού Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με τη θέλησή Του." Εβρ. 2:4

Σε ποιούς τα δίνει αυτά τα σημεία ο Κύριος και ποιούς θα παρακολουθούν αυτά τα σημεία; (όχι στιγμιαία, αλλά κατ' εξακολούθηση)

"Τούτα δε τα σημεία θα παρακολουθούν εκείνους που πίστεψαν: Στο όνομά μου θα βγάζουν δαιμόνια· θα μιλούν καινούργιες γλώσσες·" Μάρκ. 16:17

Αυτό εννοεί εμένα και εσένα που πίστεψες. Όποιος δεν πιστεύει ότι με σημεία και τεράστια επιβεβαιώνεται το κήρυγμα του Ευαγγελίου στο όνομα του Ιησού Χριστού, ποτέ δεν θα τα εμπειριστεί προσωπικά γιατί:

"Σύμφωνα με την πίστη σας ας γίνει σε σας." Ματθ. 9:29

Η άγνοια και η έλλειψη προσωπικής εμπειρίας σε αυτόν τον τομέα δε δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να κατακρίνει έναν αδελφό που έχει κάλεσμα στη διακονία αυτή. Όταν δεν καταλαβαίνουμε ή δεν γνωρίζουμε κάτι πνευματικό, δεν σπεύδουμε σε βιαστικά συμπεράσματα. Προστρέχουμε στο Λόγο του Θεού και στην προσευχή και όχι στα ΜΜΕ ή στις απόψεις τρίτων.

Έχουμε ήδη τον διάβολο, τον κατήγορο των αδελφών μας, που τους κατηγορεί μπροστά στον Θεό μας ημέρα και νύχτα (Αποκ. 12:10). Δεν χρειαζόμαστε κι άλλους! Είναι πράγματα που μόνο ντροπή στο όνομα του Κυρίου φέρνουν και κακή μαρτυρία στον υπόλοιπο κόσμο. Με τέτοιες ακραίες νοοτροπίες, ακόμα και αν ο Κύριος  ξαναερχόταν, οι ίδιοι που Τον σταύρωσαν τότε, θα Τον σταύρωναν και τώρα.

Ας μείνουμε στα σοφά λόγια τού Γαμαλιήλ όταν μίλησε μέσα στο συνέδριο:

"Kαι τώρα σας λέω, να απέχετε από τους ανθρώπους αυτούς, και να τους αφήσετε· επειδή, αν η βουλή αυτή ή το έργο τούτο είναι από ανθρώπους, θα ματαιωθεί· αν, όμως, είναι από τον Θεό, δεν μπορείτε να το ματαιώσετε, και προσέχετε μήπως βρεθείτε και θεομάχοι."
Πράξ. 5:38‭-‬39 

Προσοχή λοιπόν, γιατί άλλο είναι να έχεις τον διάβολο απέναντί σου και άλλο τον ίδιο τον Θεό!
Εύχομαι ο Κύριος να μας δίνει διάκριση και σοφία για να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές και τη διχόνοια που σπέρνει ανάμεσα μας ο διάβολος. Και πάνω απ 'όλα εύχομαι η αγάπη Του Θεού να αυξάνεται μέσα μας, επειδή: 

"Από τούτο θα γνωρίσουν όλοι ότι είστε μαθητές μου, εάν έχετε αγάπη ο ένας προς τον άλλον." Ιωάν. 13:35 

Αμήν!

11 σχόλια:

  1. Τα συγχαρητήρια μου !!!!!Μετά από τόση καταδίκη,αβάσημες κατηγορίες χωρίς αποδείξεις και πολύ λάσπη, επιτέλους κάποιος μιλάει εξετάζοντας τα γεγονότα υπό το φώς του λόγου του Θεου.Καθώς παρακολουθώ υποτιθέμενους Χριστιανούς ακόμα και Ιερείς να κατηγορούν τον ποιμένα μου,έναν άνθρωπο που γνωρίζω εφτά χρόνια, έχω χάσει πάσα ιδέα για τα Μ.Μ.Ε.Οι αστυνομικοί ακολουθούν διαταγές,οι δημοσιογράφοι όμως;;;Σοκαρίστηκα όταν είδα ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να βγει στον αέρα και να καταγγείλει ότι θέλει χωρίς να έχει αποδείξεις. Αναρωτιέμαι πόσοι από αυτούς έχουν τα μούτρα να εμφανιστούν στο δικαστήριο τον Νοέμβρη αφού δεν συμβαίνεί τίποτα από αυτά που κατηγγειλαν .Τι σκοτάδι Θεε μού ,κουράστηκα να παρατηρώ τον κόσμο ,παρατηρώ όμως την δική του στάση και παιρνω το μεγαλύτερο μάθημα της ζωής μου ως παιδί του Θεού.Δεν κατηγορησε κανέναν από αυτούς που τον κατηγορούν,δεν καταράστηκε κανέναν από αυτούς που τον καταριόνται, παραμένει χαρούμενος, ανδρείος και πιστός στον Θεό που τον έχρισε και το μόνο που τον νοιάζει είναι να κάνει το έργο του Θεού.Όποιος ζει με βάση τον λόγο του Θεού κάθε ερώτηση θα του απαντηθεί ,κατανοώντας απόλυτα γιατί τον αποκαλούμε Άνθρωπο του Θεου.Όποιος όμως ζει χωρίς τον λόγο του Θεού κινδυνευει να πνηγεί μέσα στο ίδιο του το ψέμα και τον φθόνο.Η μάχη μας δεν έχει να κάνει με σάρκα και αίμα αλλά με αρχές και εξουσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλληλούια! Αμήν αδερφή μας Πελαγία. Προσεύχομαστε για την Δικαιοσύνη Του Θεού.και ευλογίες επάνω στον αδερφό.

      Σε προσκαλώ να μας βρεις στην σελίδα μας στο ΦΒ 2gether With Jesus https://www.facebook.com/Argie.and.Peggy.Simonis

      Ο Κύριος να σε ευλογεί πλούσια!
      Πέγκυ 🌷

      Διαγραφή
    2. ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΞΑΖΟΥΝ ΥΟ ΑΓΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ

      Διαγραφή
  2. Aλληλουια για την τοποθέτηση του αδ. Αργυρη....Οι προσευχές μας για να λάμψη το φως του ευαγγελίου κ να ευλογήσει πλούσια τα χαρίσματα θεραπειών κ εκβολή δαιμονίων που τοοοοοοσο έχουμε ανάγκη στις μέρες μας ας ακολουθήσουν τον αδερφό μας Χάρη και η δικαιοσύνη του Κυρίαρχου Θεού μας ας επικρατήσει πάνω σε κάθε κατηγορία κ μήνυση....Αμήν..
    Πάρε θάρρος αδερφή Πελαγία ο Κύριος μας είναι μαζί σας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Ας ζητούμε όλοι μας με ζήλο τα πνευματικά χαρίσματα (Α' Κορ. 14:1) για να μπορέσουμε να διαδώσουμε τα καλά νέα του Ευαγγελίου με δύναμη και παρρησία! 🙏🏻

      Διαγραφή
    2. Ο Κυριος Ιησους μας προσταζει να κανουμε ελεος στους αλλους καθως ο ιδιος εκανε ελεος σε μας!! "Σε μενα ανηκει η κριση, εγω θελει καμει ανταποδωση" ! Ας αφησουμε στην δικαιοσυνη του Θεου καθε ανθρωπο και ας αφησουμε την αγαπη να επικρατησει επειδη η αγαπη θελει σβησει πληθος αμαρτιων! Δοξα στον Πατερα Θεο και στον Υιο του Ιησου Χριστο δια Πνευματος Αγιου!!

      Διαγραφή
  3. Τουλάχιστον μάθαμε ότι αν έρχονταν ξανά ο Κύριος ποιοι θα τον ξανά σταύροναν. Ο Θεός είναι μαζί με τον wiseman Harry και αν αυτός είναι μαζί του ποιος μπορεί να είναι εναντίων του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανέναν εκ γενετής τυφλό γιατί δεν θεράπευσε ο Χάρης???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αδέλφια είμαι μαζί σας, γιατί όταν ένα μέλος του σώματος υποφέρει, τότε όλο το σώμα υποφέρει.
    "Εσύ ποιος είσαι που κρίνεις έναν ξένο δούλο; Στον δικό του Κύριο στέκεται ή πέφτει· όμως, θα σταθεί όρθιος· επειδή, ο Θεός είναι δυνατός να τον στήσει όρθιο." Ρωμ. 14:4
    Να μας ενημερώσετε, αν γίνεται, για την ημέρα της δίκης, για να προσευχηθούμε και να νηστέψουμε, ώστε ο Κύριος και το Άγιο Πνεύμα να δώσει σοφία στους αδελφούς, πως πρέπει να μιλήσουν και έτσι να γίνει μεγάλη μαρτυρία και να υψωθεί το όνομα του Θεού. Όσο για τους κρίνοντες, ο Θεός να τους φέρει σε επίγνωση της αλήθειας και να μετανοήσουν.
    Με την αγάπη του Χριστού
    Αδαμαντία

    ΑπάντησηΔιαγραφή