Σελίδες

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Καλοί διαχειριστές.

   Από Αργύρης Σιμώνης

Έχουμε ήδη εξηγήσει ότι ο Θεός μας ευλογεί όταν δίνουμε με τα σωστά κίνητρα. Με τον ίδιο τρόπο που ο Κύριος μας ευλογεί όταν δίνουμε πρόσχαρα και γενναιόδωρα, με τον ίδιο τρόπο μας ευλογεί όταν διαχειριζόμαστε τα οικονομικά μας με τις δικές Του οδηγίες. 
Και αυτό δεν έχει να κάνει με νούμερα και προϋπολογισμούς. Τα μαθηματικά του Κυρίου δεν ακολουθούν την ανθρώπινη λογική. 
Έχουμε και προσωπικές μαρτυρίες, αλλά και πολλές μαρτυρίες από ανθρώπους, που μόλις έβαλαν σε τάξη τα οικονομικά τους λάβανε από τον Θεό υπερφυσικές ευλογίες. 

-----------------------------

-- ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ

Μια μεγάλη αποκάλυψη που θα αλλάξει τη ζωή σου, είναι να κατανοήσεις την Βιβλική έννοια της ιδιοκτησίας και της διαχείρησης. Αυτό που θα αφαιρέσει το οικονομικό στρες από την καρδιά σου είναι να καταλάβεις ότι δεν είσαι ο ιδιοκτήτης, αλλά ο διαχειριστής. 

Ένα απλό παράδειγμα:
Όταν νοικιάζεις ένα σπίτι και κάτι χαλάει, τότε φωνάζεις τον ιδιοκτήτη για να το φτιάξει. Έτσι και ο Θεός σαν ιδιοκτήτης που είναι, θα διορθώσει αυτό που Του ανήκει. Αν όμως πιστεύεις ότι ανήκει σε εσένα, αυτό ΚΑΙ θα σου προσθέσει βάρος ΚΑΙ θα σου προκαλέσει στρες.  

-----------------------

-- Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΑΛΑΝΤΩΝ

Στην παραβολή αυτή βλέπουμε τον Κύριο να δίνει 5 τάλαντα, 2 τάλαντα και 1 τάλαντο αντίστοιχα σε τρεις υπηρέτες Του. Στο προηγούμενο μήνυμα υπογράμμισα ότι το θέμα για το οποίο ο Ιησούς δίδαξε περισσότερο, δεν ήταν ούτε ο Παράδεισος, ούτε η κόλαση, αλλά τα χρήματα. Σε αυτήν την παραβολή θα σας δείξω ότι ο Ιησούς μιλάει για χρήματα και όχι για χαρίσματα ή ικανότητες.  

Αυτό που μας δείχνει εδώ ο Ιησούς είναι ότι ο Κύριος έδωσε ένα ποσό χρημάτων στους υπηρέτες Του ανάλογα με τις ικανότητες που είχαν, και από αυτό το ποσό περίμενε να του το επιστρέψουν με κάποιο κέρδος. Με άλλα λόγια, ο Ιησούς μας δείχνει πώς να διαχειριζόμαστε τα οικονομικά μας. 

"Επειδή, θάρθει σαν ένας άνθρωπος (ο Ιησούς) ο οποίος, προκειμένου να αποδημήσει, κάλεσε τους δούλους του (τους χριστιανούς), και τους παρέδωσε τα υπάρχοντά ΤΟΥ·" (Ματθ. 25:14)

Πριν συνεχίσω, θέλω να δείτε ποιός λέει ότι είναι ο ιδιοκτήτης;...

"και σε έναν μεν έδωσε πέντε τάλαντα, (αυτό είναι ένα χρηματικό ποσό και θα σας πω ακριβώς πόσο είναι) σε άλλον δε δύο, και σε άλλον ένα· σε κάθε έναν σύμφωνα με τη ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ· κι αμέσως αποδήμησε." (Ματθ. 25:15)
"Εκείνος δε που πήρε τα πέντε τάλαντα πήγε, και ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ μ' αυτά, έκανε άλλα πέντε τάλαντα." (Ματθ. 25:16)

"Το ίδιο και εκείνος που πήρε τα δύο, κέρδησε κι αυτός άλλα δύο." (Ματθ. 25:17)
"Εκείνος δε που πήρε το ένα, πήγε και έσκαψε στη γη, και έκρυψε (όχι το δικό του, αλλά) ΤΟ ΑΣΗΜΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ" (Ματθ. 25:18)

"Και μετά από πολύ καιρό έρχεται ο κύριος εκείνων των δούλων, και κάνει λογαριασμό μαζί τους." (Ματθ. 25:19)

Ξέρετε, μια μέρα ο Χριστός θα επιστρέψει και ένα από τα πράγατα που θα ελέγξει είναι το πώς διαχειριστήκατε τα χρήματά Του.

"Και όταν ήρθε αυτός που πήρε τα πέντε τάλαντα, παρουσίασε άλλα πέντε τάλαντα, λέγοντας: Κύριε, πέντε τάλαντα μου παρέδωσες· δες, με βάση αυτά κέρδησα άλλα πέντε τάλαντα." (Ματθ. 25:20)
"Και ο κύριός του είπε σ' αυτόν: Εύγε, δούλε αγαθέ, και πιστέ· στα λίγα φάνηκες πιστός, επάνω σε πολλά θα σε καταστήσω· μπες μέσα στη χαρά τού κυρίου σου." (Ματθ. 25:21)

~~ Αυτό είναι κάτι που είμαι σίγουρος ότι ΟΛΟΙ θα θέλαμε να το ακούσουμε από τον ίδιο τον Κύριο! Προσέξτε ότι είναι η μοναδική φορά που αναγράφεται στις Γραφές και μιλάει για χρήματα και αυτά τα λόγια θα τα ακούσουν όσοι ήταν καλοί διαχειριστές! ~~

"Και καθώς ήρθε κοντά και εκείνος που πήρε τα δύο τάλαντα, είπε: Κύριε, δύο τάλαντα μου παρέδωσες· δες, με βάση αυτά κέρδησα άλλα δύο τάλαντα." (Ματθ. 25:22)
"Και ο κύριός του είπε σ' αυτόν: Εύγε, δούλε αγαθέ, και πιστέ· στα λίγα φάνηκες πιστός, επάνω σε πολλά θα σε καταστήσω· μπες μέσα στη χαρά τού κυρίου σου." (Ματθ. 25:23)

~~ Προσέξτε ότι ο Κύριος δεν εξετάζει το ποσό που κερδίζεις, αλλά πόσο κερδίζεις ανάλογα με τις ικανότητές σου. ~~

Το ίδιο "εύγε δούλε αγαθέ" θα ακούσει ΚΑΙ αυτός που κέρδισε τα λίγα ΚΑΙ αυτός που κέρδισε τα περισσότερα. 

"Και καθώς ήρθε κοντά και εκείνος που πήρε το ένα τάλαντο, είπε: Κύριε, σε γνώρισα (σύμφωνα με την αντίλληψή μου) ότι είσαι σκληρός άνθρωπος, (πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Θεός είναι έτσι) θερίζοντας όπου δεν έσπειρες, και μαζεύοντας απ' όπου δεν διασκόρπισες·" (Ματθ. 25:24)

"και επειδή ΦΟΒΗΘΗΚΑ (εξ'αιτίας του φόβου δεν ήταν ούτε γεναιόδωρος ούτε καλός διαχειριστής), πήγα και έκρυψα το τάλαντό ΣΟΥ μέσα στη γη· δες, έχεις το ΔΙΚΟ ΣΟΥ." (Ματθ. 25:25)
"Και ο κύριός του, απαντώντας, είπε σ' αυτόν: ΠΟΝΗΡΕ δούλε και ΟΚΝΗΡΕ, ήξερες ότι θερίζω όπου δεν έσπειρα, και μαζεύω απ' όπου δεν διασκόρπισα·" (Ματθ. 25:26)
"έπρεπε, λοιπόν, να βάλεις το ΑΣΗΜΙ ΜΟΥ (μιλάει για χρήματα) στους τραπεζίτες· και όταν ερχόμουν εγώ, θα έπαιρνα το ΔΙΚΟ ΜΟΥ μαζί ΜΕ ΤΟΚΟ." (Ματθ. 25:27)

Μη σας φαίνεται καθόλου παράξενο που ο Ιησούς μιλάει για χρήματα, και μάλιστα τα δικά Του χρήματα. 

"Πάρτε, λοιπόν, απ' αυτόν το τάλαντο, και δώστε το σ' αυτόν που έχει τα δέκα τάλαντα." (Ματθ. 25:28)
"Επειδή, σε όποιον έχει, θα δοθεί, και θα του περισσεύσει· και απ' αυτόν που δεν έχει, και εκείνο που έχει, θα αφαιρεθεί απ' αυτόν." (Ματθ. 25:29)

~~ Ορισμός της ιδιοκτησίας:
Είναι η διαχείρηση της περιουσίας κάποιου άλλου.~~

---------------------------

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΑΥΤΗ:

1. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ

Στο προηγούμενο μήνυμα αναφέρθηκα στα λόγια του Δαβίδ:

"ΤΟΥ Κυρίου είναι η γη, και το πλήρωμά της· η οικουμένη, και όσοι κατοικούν σ' αυτή." (Ψαλ. 24:1)

Είδαμε και τον Ψαλμό 52:

"Επειδή, όλα τα θηρία τού δάσους δικά μου είναι, και τα κτήνη που βρίσκονται επάνω σε χίλια βουνά." (Ψαλ. 50:10)

"Αν πεινάσω, δεν θα το πω σε σένα· επειδή, δική μου είναι η οικουμένη και το πλήρωμά της." (Ψαλ. 50:12)

"επειδή, «του Κυρίου είναι η γη, και το πλήρωμά της»." (Α'Κορ. 10:26)

Με άλλα λόγια τι μας λέει εδώ: 
~~ Το διαμάντι που έχεις στο δαχτυλίδι σου προήλθε από το κάρβουνο του Θεού. Το μέταλο του αυτοκινήτου σου που οδηγάς για να πας στη δουλειά σου προήλθε από τα ορυκτά του Θεού. Τα ρούχα που φοράς προήλθαν από τα φυτά και τα ζώα του Θεού. Το σπίτι στο οποίο ζεις, τα τούβλα, το ξύλο και οι πέτρες, προήλθαν από τη γη που ανήκει στον Θεό. Ακόμα και το χαρτί που είναι τυπωμένα τα χρήματα που έχεις στην τσέπη σου, προήλθε από τα δέντρα του Θεού. ~~

Ξέρετε από που διακρίνω την πνευματική ωριμότητα κάποιου; Από τον τρόπο που προσεύχεται και από τον τρόπο που διαχειρίζεται αυτά που έχει. 

Ο τρόπος με τον οποίον ωριμάζουμε στην Βασιλεία του Θεού και μεταβαίνουμε 
-από νήπια σε παιδιά, 
- μετά σε έφηβους και 
- τέλος σε ενήλικες, 
είναι όταν μαθαίνουμε να γινόμαστε καλοί διαχειριστές και ότι αυτά που έχουμε δεν είναι δικά μας, αλλά δικά Του. 

~~ Αν πιστεύεις ότι αυτά που έχεις είναι δικά σου, είσαι ακόμα σαν τον έφηβο που ζει στο σπίτι των γονιών του και πιστεύει ότι το σπίτι είναι δικό του. ~~

Στην παραβολή διαβάζουμε ότι μετά από καιρό ο Κύριος επέστρεψε για να κάνει τον λογαριαμό με τους δούλους του. Γι αυτό μην ξεχνάτε ποτέ ότι ο ιδιοκτήτης επιστρέφει σύντομα για να τακτοποιήσει τους λογαριασμούς Του! 

-----------------

2. ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

Ο Θεός ξεκίνησε την ανθρωπότητα πάνω στο θεμέλιο της διαχείρησης:

"Και ο Κύριος ο Θεός πήρε τον άνθρωπο, και τον έβαλε στον παράδεισο της Εδέμ για να τον ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ, και να τον ΦΥΛΑΤΤΕΙ." (Γέν. 2:15)

Όταν τους είπε να μην φάνε από το δέντρο της Γνώσης, στην ουσία ξέρετε τι τους έλεγε; Κάθε φορά που περνάτε μπροστά από αυτό το δέντρο να θυμάστε ποιός είναι ο ιδιοκτήτης του. 

Όταν ο διάβολος τους παρέσυρε λέγοντάς τους ότι αν φάνε από εκείνο το φρούτο θα γίνουν όπως ο Θεός, ξέρετε τι τους είπε στην ουσία; Ότι θα γίνουν και αυτοί ιδιοκτήτες. Ότι δεν θα είναι πλέον διαχειριστές, αλλά ιδιοκτήτες. 

~~ Ένας από τους λόγους που οι υποστηρικτές της θεωρίας της εξέλλιξης μισούν τη Βιβλική Δημιουργία, είναι δεν θέλουν να είναι σε κανέναν υπόλογοι, επειδή αν υπάρχει ιδιοκτήτης σε όλη τη Δημιουργία, σημαίνει ότι κι αυτοί οι ίδιοι Του ανήκουν και θα έρθει μια μέρα που θα Του δώσουν λόγο για τη ζωή τους. ~~

-----------------------------

-- ΤΑ ΤΑΛΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ

Ένα τάλαντο ήταν μια μονάδα βάρους περίπου 36 κιλών και όταν χρησιμοποιήθηκε ως μονάδα χρήματος, ένα τάλαντο ισοδυναμεί με 6.000 δηνάρια και ένα δηνάριο ήταν ο μισθός μίας μέρας.  
300 δηνάρια ήταν ο ετήσιος μισθός (οι εργάσιμες μέρες τον χρόνο βγάζοντας αργίες και γιορτές ήταν 300). 

Θυμάστε όταν η Μαρία έχρισε τα πόδια του Ιησού με εκείνο το πανάκριβο μύρο από Νάρδο, ο Ιούδας είπε "γιατί να μην πουληθεί το μύρο αυτό για 300 δηνάρια, για τον μισθό ενός χρόνου δηλαδή). 

6.000 δηνάρια λοιπόν, γιατί τόσο αξίζει ένα ασημένιο τάλαντο, ισοδυναμεί με τους μισθούς 20 χρόνων. Οι άνθρωποι της εποχής του Ιησού θεωρούταν αυτό που λέμε σήμερα συνταξιούχοι στην ηλικία των 50, επειδή ο μέσος όρος ηλικίας τότε ήταν 55-65 χρόνια. 

Σκεφτείτε τώρα αυτό:

O Μαθουσάλας έζησε 969 χρόνια, 

"και όλες οι ημέρες τού Μαθουσάλα έγιναν 969 χρόνια· και πέθανε." (Γέν. 5:27)

και έκτοτε η διάρκεια ζωής του ανθρώπου άρχισε να μειώνεται εξ'αιτίας της αμαρτίας. Όταν όμως ήρθε ο Ιησούς, ο μέσος όρος ζωής άρχισε πάλι να αυξάνεται. 

Γι αυτό μην λυπάστε τον δούλο που πήρε μόνο ένα τάλαντο. Με αυτό το τάλαντο πιθανόν να μη χρειαζόταν να δουλέψει για το υπόλοιπο της ζωής του. (Αν το τάλαντο αυτό ήταν χρυσό, θα άξιζε 10 φορές περισσότερο!)  

-----------------

Κάτι άλλο επίσης σημαντικό είναι ότι τους έδωσε τα τάλαντα 

"σε κάθε έναν σύμφωνα με τη ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ". (Ματθ. 25:15)

Ένα σχόλιο που θέλω να κάνω εδώ είναι ότι αν θεωρείς τον εαυτό σου ικανό να διαχειριστεί ένα τάλαντο, αυτό δε σημαίνει ότι μια ζωή θα μείνεις εκεί. Οι ικανότητές μας μπορούν να βελτιωθούν. Όταν όμως είσαι άτομο με ικανότητες διαχείρησης πέντε ταλάντων, να ξέρεις ότι ο Θεός περιμένει από εσένα και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ πέντε ταλάντων επί πλέον σε αυτά που σου έδωσε.  

Να σας το πω και με ένα άλλο παράδειγμα:

Αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να δώσει 10.000 αλλά δίνει 5.000 και κάποιος άλλος έχει τη δυνατότητα για 50 αλλά δίνει 200, ποιός από τους δύο θα ακούσει το "εύγε δούλε αγαθέ";

~~ Ο Θεός πάντα μας κρίνει από το τι κάναμε με αυτό που μας έδωσε. ~~ 

Επειδή υπάρχει άγνοια επάνω σε αυτό το θέμα, υπάρχουν πολλοί πιστοί των πέντε ταλάντων που δίνουν μόνο ένα. Να μην ξεχνάτε όμως ότι κάποια στιγμή ο Κύριος θα έρθει και θα τακτοποιήσει όλους Του τους λογαριασμούς. 

--------------------

Δείτε και μία άλλη έννοια της λέξης διαχειριστής:

Διαχειριστής είναι αυτός που προστατεύει ΚΑΙ επεκτείνει τα υπάρχοντα κάποιου. Ο κύριος είπε στον δούλο που έκρυψε το τάλαντο ότι το λιγότερο που μπορούσε να κανει ήταν να το καταθέσει σε μία τράπεζα, επειδή εκεί θα ήταν και προστατευμένο, αλλά και θα του απέφερε τόκους. 

Το ίδιο περιμένει και από εμάς. Ο Κύριος μας έχει εμπιστευτεί τα χρήματά Του και περιμένει σαν καλοί διαχειριστές να τα προστατέψουμε και να τα αυξήσουμε. 

----------------

3. ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ;

"Και τους είπε μια παραβολή, λέγοντας: Κάποιου πλουσίου ανθρώπου τα χωράφια καρποφόρησαν άφθονα·" (Λουκ. 12:16)
"και συλλογιζόταν μέσα του, λέγοντας: Τι να κάνω; Επειδή, δεν έχω πού να συγκεντρώσω τους καρπούς ΜΟΥ." (Λουκ. 12:17)
"Και είπε: Τούτο θα κάνω· θα γκρεμίσω τις αποθήκες μου, και θα κτίσω μεγαλύτερες, και εκεί θα συγκεντρώσω όλα τα γεννήματά ΜΟΥ και τα αγαθά ΜΟΥ·" (Λουκ. 12:18)
"και θα πω στην ψυχή μου: Ψυχή μου, έχεις πολλά αγαθά αποταμιευμένα για πολλά χρόνια· αναπαύου, φάε, πιες, ευφραίνου." (Λουκ. 12:19)
"Και ο Θεός είπε σ' αυτόν: ΑΦΡΟΝΑ, αυτή εδώ τη νύχτα απαιτούν από σένα την ψυχή σου· όσα λοιπόν ετοίμασες, τίνος θα είναι;" (Λουκ. 12:20)
"Έτσι θα είναι όποιος θησαυρίζει στον εαυτό του, και δεν πλουτίζει στον Θεό." (Λουκ. 12:21)

Ο Κύριος δεν επέπληξε αυτόν τον πλούσιο επειδή έκανε πολλά λεφτά, ούτε επειδή έχτισε μεγαλύτερες αποθήκες. Τον επέπληξε επειδή ζούσε μόνο για τον εαυτό του. Ούτε στην βασιλεία του Θεού σκεφτόταν να δώσει, ούτε να βοηθήσει άλλους ανθρώπους.  
Μην ξεχνάτε ότι ο Θεός πάντα ευλογεί τους καλούς διαχειριστές, αυτούς δηλαδή που ακολουθούν τις αρχές του Θεού. Δείτε τι λεει ο Παύλος:

"Αυτός, μάλιστα, που χορηγεί τον σπόρο σ' αυτόν που σπέρνει, και ψωμί για τροφή, είθε να χορηγήσει και να πληθύνει τον σπόρο σας, και να αυξήσει τα γεννήματα της δικαιοσύνης σας)·" (B'Κορ. 9:10)

O Θεός δίνει σπόρο στους σπορείς, δηλαδή σε αυτούς που δίνουν. Αν κάποιος έχει έλλειψη σπόρου (δεν έχει δηλαδή χρήματα για να δώσει), είναι προφανές ότι ο Θεός δεν τον βλέπει σαν σπορέα. 
Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων: Οι σπορείς και οι καταναλωτές. Οι σπορείς δίνουν και οι καταναλωτές παίρνουν. Όσοι ζουν για να δίνουν είναι σπορείς και θα έχουν πάντα αφθονία για να μπορούν να δίνουν σε κάθε καλό έργο: 

"Είναι, όμως, δυνατός ο Θεός να σας δώσει με ΠΕΡΙΣΣΕΙΑ κάθε χάρη, ώστε έχοντας πάντοτε κάθε αυτάρκεια, σε κάθε τι, να ΠΕΡΙΣΕΥΕΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟ ΑΓΑΘΟ·" (Β'Κορ. 9:8)

Προσέξτε επίσης ότι ο Κύριος όχι μόνο θα δώσει στους σπορείς σπόρο για να σπείρουν αλλά θα καλύψει και τις ανάγκες τους για τροφή, γιατί και αυτοί πρέπει να τρώνε. Και έτσι, όπως συνηθίζουμε να λέμε, κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα.

-------------------------------------

---- Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ----


"Και ο κύριος ΕΠΑΙΝΕΣΕ τον άδικο οικονόμο, ότι έπραξε φρόνιμα· επειδή, οι γιοι αυτού τού αιώνα είναι φρονιμότεροι στη δική τους γενεά, από τους γιους τού φωτός." (Λουκ. 16:8)
"Και εγώ σας λέω: Κάντε για τον εαυτό σας φίλους από τον μαμωνά τής αδικίας, για να σας δεχθούν στις αιώνιες σκηνές, όταν εκλείψετε." (Λουκ. 16:9)
"Ο πιστός στο ελάχιστο, και στο πολύ είναι πιστός· και ο άδικος στο ελάχιστο, και στο πολύ είναι άδικος." (Λουκ. 16:10)
"Αν, λοιπόν, στον άδικο μαμωνά δεν φανήκατε πιστοί, ποιος θα σας εμπιστευθεί τον αληθινό πλούτο;" (Λουκ. 16:11)
"Και αν στο ξένο δεν φανήκατε πιστοί, ποιος θα σας δώσει το δικό σας;" (Λουκ. 16:12)
"Κανένας δούλος δεν μπορεί να δουλεύει δύο κυρίους· επειδή, ή τον έναν θα μισήσει, και τον άλλον θα αγαπήσει· ή στον έναν θα προσκολληθεί, και τον άλλον θα καταφρονήσει. Δεν μπορείτε να δουλεύετε τον Θεό και τον μαμωνά." (Λουκ. 16:13)

Ποιος από εσάς θα μπορούσε να επαινέσει έναν κλέφτη; Αυτό μας φανερώνει πολλά για τον χαρακτήρα του πλουσίου κυρίου. Είχε μάθει ότι τα χρήματα δεν είναι ο αληθινός πλούτος.
Δείτε και κάτι άλλο. Η χάρη του Θεού είναι αυτή που φέρνει πραγματικά πλούτη, και μάλιστα τα πλούτη αυτά δεν τα βρέχει ο Κύριος από τον ουρανό:

"Αλλά, θα θυμάσαι τον Κύριο τον Θεό σου· επειδή, Αυτός είναι που σου δίνει ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΠΟΚΤΑΣ ΠΛΟΥΤΗ, για να ΣΤΕΡΕΩΣΕΙ τη διαθήκη Του, που ορκίστηκε στους πατέρες σου, όπως είναι τη σημερινή ημέρα." (Δευτ. 8:18)

Αυτός ο πλούσιος Κύριος λοιπόν ήξερε πολύ καλά τη δύναμη που έχουν τα χρήματα να επηρεάζουν ανθρώπους, γι αυτό ακριβώς επαίνεσε τον άδικο διαχειριστή που του έκλεβε μεν χρήματα, αλλά τα είχε σπαταλήσει όλα. Για πρώτη φορά όμως χρησιμοποιούσε την επιρροή αυτών των χρημάτων για να εξασφαλίσει το μέλλον του. Με αυτό το σκεπτικό ο Ιησούς είπε ότι:

"οι γιοι αυτού τού αιώνα είναι φρονιμότεροι στη δική τους γενεά, από τους γιους τού φωτός." (Λουκ. 16:8)

~~ Αυτή είναι η καρδιά του μηνύματος αυτής της παραβολής: Μπορούμε κυριολεκτικά να πάρουμε χρήματα, κάτι που είναι προσωρινό, και να το μετατρέψουμε σε κάτι αιώνιο, σπέρνοντάς το στην βασιλεία του Θεού, φέρνοντας έτσι ζωές στον Χριστό. ~~

Και αυτό το πετυχαίνουμε χρησιμοποιώντας τα χρήματά μας για να αγγίξουμε τις ζωές των ανθρώπων με το Ευαγγέλιο, έτσι ώστε όταν πεθάνουμε, όλοι όσοι θα βρίσκονται στον Παράδεισο εξ'αιτίας μας, θα περιμένουν και θα κάνουν ουρά για να μας καλωσορίσουν εκεί και να μας ευχαριστήσουν για το καλό που κάναμε.

Αμήν!

Δείτε το βίντεο εδώ:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου