.............................................................................

.............................................................................

Translate

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Κτίσε το θαύμα σου!

ΚΤΙΣΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΟΥ!
Από Aργύρης Σιμώνης                                                                                                                              



"Η υπερφυσική παρέμβαση του Θεού επί των νόμων της φύσης σε μια κρίσιμη κατάσταση"
Νομίζω αυτό αποδίδει μια απλή ερμηνεία της λέξης -θαύμα-.

Είμαι σίγουρος ότι λίγο πολύ όλοι μας έχουμε βρεθεί σε δυσκολίες είτε αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας, οικονομικών, είτε στις σχέσεις μας με τους άλλους και πραγματικά χρειαζόμασταν κάποιο θαύμα. Αν δεν έχετε έρθει σε τέτοια θέση ακόμα, είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα γίνει! Και το ερώτημα είναι: Πώς μπορώ να λάβω ένα θαύμα από τον Θεό;

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι πολλοί χριστιανοί δεν γνωρίζουν πώς να λάβουν ένα θαύμα από το Θεό ή ακόμα χειρότερα δεν πιστεύουν ότι ο Θεός συνεχίζει να κάνει θαύματα σήμερα. Ακόμα όμως κι αν πιστεύεις ότι ο Θεός είναι ικανός να το κάνει δεν είναι αρκετό. Πρέπει να μάθεις και πώς να το λαμβάνεις!

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις είναι να μην περιμένεις το κακό να σου χτυπήσει την πόρτα και μετά να αρχίσεις να πιστεύεις στο Θεό για ένα θαύμα. Στη διάρκεια της καταιγίδας τα συναισθήματά σου θα ατονήσουν την πίστη σου και η Γραφή μας διδάσκει ότι μόνο δια μέσω της πίστης μπορούμε να λάβουμε (Εβρ. 11:8,13,17,31,39).

Πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουμε την ύπαρξη τόσο των φυσικών, όσο και των πνευματικών νόμων γύρω μας. Για παράδειγμα, αν κρατάς μια πέτρα στο χέρι σου και την αφήσεις, θα πέσει κάτω λόγω του νόμου της βαρύτητας. Αν κάποιος πηδήξει από την ταράτσα ενός σπιτιού και σκοτωθεί, μπορεί να αρχίσεις να αναρωτιέσαι πώς ο Θεός επέτρεψε κάτι τέτοιο. Ε λοιπόν, δεν το έκανε ο Θεός αυτό, αλλά οι νόμοι που έχει θέσει. Με λίγα λόγια, αν σεβαστείς τους νόμους του Θεού θα είσαι μια χαρά. Αν τους αγνοήσεις μπορεί και να σκοτωθείς, ακόμα και αν αυτοί οι νόμοι γίναν για το δικό σου καλό. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους πνευματικούς νόμους του Θεού.

Η πίστη υπόκειται σε νόμους: "Πού είναι, λοιπόν, η καύχηση; Κλείστηκε έξω. Με ποιον νόμο; Των έργων; Όχι· αλλά με τον νόμο τής πίστης." (Ρωμ. 3:27)

Το βασίλειο του Θεού λειτουργεί με νόμους και διέπεται από σταθερότητα και συνέπεια. Συνεπώς, πώς μπορείς να λάβεις ένα θαύμα από το Θεό; Κατ' αρχήν πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι το θαύμα δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Μαθαίνεις τους νόμους του Θεού και πώς λειτουργούν, και τα θαύματα ΘΑ ακολουθήσουν! Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ ότι απλά πατάς το κουμπί και πετάγεται ο Θεός μπροστά σου ή ότι μπορείς να αναγκάσεις το Θεό να κάνει για σένα οτιδήποτε θελήσεις. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι ο Θεός είναι πάντα και κάθε στιγμή σε θέση ετοιμότητας και αν έρθεις κι εσύ σε ετοιμότητα και "συντονιστείς" στην ίδια συχνότητα μαζί Του, θα δεις σε δράση τη δύναμή Του στη ζωή σου. Ο Θεός θέλει πάντα να κινηθεί εκ μέρους σου. Ο Θεός είναι μαζί σου και είναι καλός!

Αυτός που ελέγχει το ενεργείν του Θεού στη ζωή σου είσαι εσύ και όχι ο Θεός. Φυσικά όλα  γίνονται με τη δική Του δύναμη, Αυτός είναι το "ενεργείν", αλλά εξαρτάται από εσένα. 

Η Γραφή  λέει: "Και σ' αυτόν που μπορεί με υπερπερίσσιο τρόπο να κάνει παραπάνω από όλα όσα ζητάμε ή αντιλαμβανόμαστε με τον νου, σύμφωνα με τη δύναμη που ενεργείται μέσα μας (Εφεσ. 3:20).

Κάποιοι παραβλέπουν την τελευταία φράση "σύμφωνα με τη δύναμη που ενεργείται μέσα μας". Η ευθύνη ανήκει σε εσένα για το αν τελικά θα επιτρέψεις αυτή τη δύναμη να ρεύσει μέσα από εσένα. Ο Θεός επέλεξε να μην παραβιάσει ποτέ την προσωπική σου βούληση. Ο διάβολος δεν μπορεί να σταματήσει τη δύναμη του Θεού, μπορείς όμως εσύ! Ο Θεός θέλει να λάβεις ένα θαύμα, αλλά από τη μεριά σου πρέπει να περάσεις από το "περιμένειν" στο "πιστεύειν".

Ο Θεός κάνει όλα τα θαύματα δια μέσω του Λόγου Του. Όταν λοιπόν δημιουργεί, καλεί σε ύπαρξη με το Λόγο Του:"... ο οποίος (Θεός) ζωοποιεί τους νεκρούς, και καλεί τα μη υπάρχοντα ωσάν να υπάρχουν." (Ρωμ. 4:17)

Στη Γένεση, δημιούργησε τον κόσμο δια μέσω του Λόγου Του Στην προς Εβραίους επιστολή στο κεφ. 11 διαβάζουμε: 
"Διαμέσου τής πίστης νοούμε ότι κτίστηκαν οι αιώνες με τον λόγο τού Θεού, ώστε αυτά που βλέπονται δεν έγιναν από εκείνα που φαίνονται." (Εβρ. 11:3)

Αυτό που έχει σημασία είναι να καταλάβεις ότι τα λόγια σου εμπλέκονται μέσα στο θαύμα σου. Πολλοί χριστιανοί θέτουν την προσευχή πάνω απ' όλα και πιστεύουν ότι αν προσεύχεσαι για κάτι θα συμβεί κιόλας. Η προσευχή είναι όπως το νερό ή το λίπασμα που ρίχνεις επάνω σε έναν σπόρο. Χωρίς όμως πρωτύτερα να έχεις σπείρει αυτόν τον σπόρο, το πότισμα γίνεται χωρίς νόημα. Αν ο Θεός κινούταν με βάση τις ανάγκες μας, δεν θα είχαμε καμία ανάγκη σήμερα!
Πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε μια πνευματική "μήτρα" όπου ο Λόγος του Θεού μπαίνει, βλασταίνει και γίνεται η σύλληψη του θαύματος. Ίσως κάποιες φορές να λάβεις ένα θαύμα σαν δώρο χάρη της πίστης κάποιου άλλου. Δεν μπορείς όμως να βασίζεσαι στην πίστη των άλλων. Ο Θεός θέλει να μπορείς εσύ ο ίδιος να εγκυμονήσεις ένα θαύμα. Αν ξοδέψεις χρόνο στη μελέτη του Λόγου Του μέρα και νύχτα θα μείνεις πνευματικά έγκυος και θα φέρεις καρπό.

Ο αγρότης δεν μπορεί να περιμένει ότι θα θερίσει καλαμπόκι αν πρώτα δεν σπείρει τον κατάλληλο σπόρο. Ομοίως, είναι αδύνατο να λάβεις ένα θαύμα αν χωρίς να έχεις πρώτα σπείρει το Λόγο του Θεού.
Κάποιοι απαιτούν καρπό χωρίς πρώτα να έχουν σπείρει. Υπάρχει καιρός για σπορά και καιρός για θερισμό (Γαλ. 6:7-9)

Δεν μεγαλώνουμε απλά έχοντας πίστη στο Θεό. Χρειάζεται να ανακαινίζουμε συνεχώς το νου μας. Ο Λόγος του Θεού είναι το σημαντικότερο βήμα για να λάβουμε ένα θαύμα. Στην προς Ρωμαίους επιστολή διαβάζουμε:
 "Επομένως, η πίστη [είναι] διαμέσου τής ακοής· η δε ακοή διαμέσου τού λόγου τού Θεού." (Ρωμ. 10:17)

Δεν είναι δυνατό να γνωρίζεις το Λόγο διανοητικά. Πρέπει να τον μελετάς ώστε να γίνει ζωντανός και ενεργός μέσα σου. Οι περισσότεροι από εμάς δεν τον μελετάμε όσο θα έπρεπε. Είτε είμαστε απασχολημένοι με άλλα πράγματα, είτε δεν έχουμε χρόνο και μετά θυμώνουμε με το Θεό όταν δεν βλέπουμε το θαύμα που περιμένουμε. Αυτό είναι το ίδιο ανόητο με τον αγρότη που θύμωσε επειδή περίμενε να θερίσει χωρίς πρώτα να έχει σπείρει.

Αν ο Λόγος του Θεού έχει σπαρθεί στην καρδιά σου, να είσαι σίγουρος ότι θα θερίσεις κιόλας. Δεν έχει σημασία τι αισθάνεσαι. Ο Λόγος του Θεού θα κτίσει το θαύμα σου!

Συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου