.............................................................................

.............................................................................

Translate

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Δώσε νέα πνοή στη ζωή σου.

Δώσε νέα πνοή στη ζωή σου.
Από Aργύρης Σιμώνης                                                                                                                              




Έχεις προσευχηθεί για κάτι με ένθερμη πίστη δίχως όμως να δεις αποτέλεσμα; Έμεινες στη μελέτη της Γραφής, έσπειρες τον Λόγο του Θεού στην καρδιά σου, προσευχήθηκες για ένα θαύμα αλλά ακόμα καμία απάντηση;

Πολλοί είναι που σταματούν σε αυτό ακριβώς το σημείο. Στο κατά Μάρκο ευαγγέλιο διαβάζουμε: "Γι' αυτό, σας λέω: Όλα όσα ζητάτε, καθώς προσεύχεστε, πιστεύετε ότι τα παίρνετε, και θα γίνει σε σας." (Μάρκ. 11:24)
Η Γραφή μας λέει να πιστεύουμε ότι έχουμε λάβει αυτό που προσευχόμαστε. Κατά τον Ματθαίο 7:7, αν ζητήσουμε θα μας δοθεί. Παρ'όλα αυτά όμως, αν δε έχουμε άμεση απάντηση στο αίτημά μας απογοητευόμαστε και αρχίζουμε να σκεφτόμαστε ότι ίσως δεν είναι τελικά όλοι αυτοί που λαμβάνουν. Ξέρετε ότι αυτό δεν είναι Βιβλικό; Στο αμέσως επόμενο εδάφιο (Ματθαίος 7:8) διαβάζουμε ότι όποιος ζητάει παίρνει. Αν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι έχεις επιτρέψει σκέψεις απιστίας και αμφιβολίας να κλέψουν κάθε ενθουσιασμό και ελπίδα που είχες στο Θεό.

Πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε την ευθύνη που έχουμε στο να εκτελούμε το θέλημα του Θεού. Το γεγονός ότι ο Κύριος είναι παντοδύναμος και παντοκράτορας δε σημαίνει και ότι το θέλημά Του θα γίνει άσχετα από το τι θα κάνουμε εμείς. Ο Θεός δεσμεύεται από τους  νόμους που ο ίδιος έχει θέσει. Για να γίνω πιο σαφής, στην Β΄ Πέτρου 3:9 βλέπουμε ότι αν και το θέλημα του Θεού είναι να έρθουν όλοι σε μετάνοια, συνεχίζουν να υπάρχουν άνθρωποι  σήμερα που όταν πεθάνουν  χάνουν τον ουρανό και οδηγούνται στην απώλεια. Για να σωθούν οι άνθρωποι πρέπει πρώτα κάποιος να τους κυρήξει το ευαγγέλιο. Το θέλημα του Θεού δεν γίνεται αυτόματα, αλλά μας έχει δώσει εξουσία επάνω στο διάβολο, την οποία εμείς πρέπει να ασκήσουμε. 

Πρέπει να μάθουμε να διακρίνουμε τις καταστάσεις γύρω μας βάσει του Λόγου του Θεού και όχι να προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε το Λόγο Του βάσει των περιστάσεων ή των εμπειριών μας! 

Αν για παράδειγμα προσευχηθούμε για κάποιον και δεν θεραπευτεί, δε μας δίνει αυτόματα και το δικαίωμα να βγάλουμε τη δική μας θεολογία με θέμα "Η θεραπεία του Θεού δεν είναι για όλους". Εδώ βέβαια έρχεται και η απορία: Πώς μπορούμε να εναρμονίσουμε το γεγονός ότι ο Θεός είναι πιστός στις υποσχέσεις Του και παρ'όλο που το πιστέψαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε, δεν είδαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Υπάρχει ένας φυσικός και ένας πνευματικός κόσμος. Ο φυσικός έχει δημιουργηθεί από τον πνευματικό. Υπάρχει πάντα μια πνευματική πραγματικότητα πίσω από κάθε φυσική εκδήλωση. Ένα καλό παράδειγμα είναι η ιστορία του Ελισσαίου στο Β΄ Βασιλέων κεφ. 6, όπου τα Συριακά στρατεύματα έχουν περικυκλώσει τον προφήτη, αλλά οι άγγελοι με τις πύρινες άμαξες είναι έτοιμοι να τους υπερασπιστούν. 
Ορισμένοι νομίζουν ότι δεν είναι σωστό να ισχυρίζεσαι ότι έχεις θεραπευτεί, χωρίς πρώτα να το αισθάνεσαι. Μη ξεχνάς ότι τα αισθήματά σου  βασίζονται στις 5 αισθήσεις. 

Ο χώρος που λειτουργείς και δραστηριοποιείσαι, θα είναι και ο χώρος που θα εμπειρίζεσαι πράγματα!

Αν πραγματικά θέλεις να εμπειριστείς επαναστατικές αλλαγές στη ζωή σου, πρέπει να περπατάς κατά το πνεύμα. "Το πνεύμα είναι εκείνο που ζωοποιεί, η σάρκα δεν ωφελεί τίποτε· τα λόγια που εγώ σας μιλάω, είναι πνεύμα και είναι ζωή·" (Ιωάν. 6:63)

Ο Λόγος είναι η αλήθεια. Περιοριζόμαστε πολύ όταν βασιζόμαστε μόνο στις 5 μας αισθήσεις. Επειδή δεν μπορώ να δω, να αγγίξω, να μυρίσω, να ακούσω ή να γευτώ δε σημαίνει ότι ο Θεός δεν το έχει κάνει. Ο Θεός πάντοτε απαντά όταν προσευχόμαστε σύμφωνα με το θέλημά Του. Η απάντηση έρχεται πρώτα στην πνευματική σφαίρα, και η πίστη είναι το κλειδί που θα φέρει την απάντηση αυτή και στο φυσικό:
"ΕΙΝΑΙ δε η πίστη, πεποίθηση γι' αυτά που ελπίζονται, βεβαίωση για πράγματα που δεν βλέπονται." (Εβρ. 11:1)
Πρέπει να πιστέψεις ότι κάτι συμβαίνει πέρα από το φάσμα των 5 αισθήσεών σου. Αν δεν το πιστέψεις μέχρι να το δεις, δε θα μπορέσεις να λάβεις από το Θεό. Η Γραφή λέει ότι πρέπει να πιστέψεις ότι λαμβάνεις την στιγμή που προσεύχεσαι.

Ας δούμε ένα παράδειγμα για το τί συμβαίνει από την ώρα που θα πεις "αμήν" μέχρι την πραγματοποίηση της προσευχής σου. Στο βιβλίο του Δανιήλ 9:20 βλέπουμε τον Δανιήλ να προσεύχεται, και ο άγγελος Γαβριήλ εμφανίζεται και λέει (εδ.23): "Στην αρχή των ικεσιών σου βγήκε η προσταγή, και εγώ ήρθα να [σου το] δείξω [αυτό]·" (Δαν. 9:23)
Βλέπουμε το Θεό να απαντά την προσευχή του άμεσα! Μερικές φορές λοιπόν μεσολαβεί ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να δούμε χειροποιαστά αποτελέσματα. 

Στο κεφ. 10, ο Δανιήλ προσεύχεται ξανά. Αυτή τη φορά όμως είναι σε νηστεία και προσευχή για 3 εβδομάδες! στο εδ.10 ο Θεός στέλνει την απάντηση. Γιατί όμως χρειάστηκαν μόλις λίγες στιγμές την πρώτη φορά και 3 ολόκληρες εβδομάδες τη δεύτερη φορά για να πάρει ο Δανιήλ την απάντησή του; Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο Θεός εσκεμμένα μας έχει στην αναμονή, επειδή θέλει να μας διδάξει κάτι μέσα από αυτό. Κι όμως, στο Λόγο Του διαβάζουμε ότι για το σκοπό της διδασκαλίας μας έχει δοθεί η Γραφή (Β΄Τιμ. 3:16). Φυσικά και μπορούμε να διδαχθούμε μέσα από τις δοκιμασίες, αλλά ο Κύριος δεν τις στέλνει γα να μας διδάξει:
"Κανένας, όταν πειράζεται, ας μη λέει ότι: Από τον Θεό πειράζομαι· επειδή, ο Θεός είναι απείραστος κακών, κι αυτός δεν πειράζει κανέναν." (Ιακ. 1:13)

Στο εδ.12, ο άγγελος λέει στον Δανιήλ ότι ο Θεός από την πρώτη μέρα κιόλας άκουσε την προσευχή του και έστειλε την απάντηση. Γιατί όμως τόση καθυστέρηση; Βλέπουμε ότι γινόταν μια πνευματική μάχη για 3 εβδομάδες με τον διάβολο να προσπαθεί να εμποδίσει την απάντηση να φτάσει στον προορισμό της. Στην Παλαιά διαθήκη οι άνθρωποι δεν είχαν εξουσία επάνω στο διάβολο. Στην Καινή διαθήκη όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά: "Δέστε, σας δίνω εξουσία στο να πατάτε επάνω σε φίδια και σκορπιούς, κι επάνω σε όλη τη δύναμη του εχθρού· και τίποτε δεν θα σας βλάψει.¨ (Λουκ. 10:19)

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε τον διάβολο να ολοκληρώσει τον "κύκλο εργασιών" του πριν κάνουμε κάτι. Αν δεν βλέπουμε άμεσα αποτελέσματα στις προσευχές μας, πρέπει να κρατήσουμε ενεργή στάση ενάντια στον διάβολο και να καλέσουμε σε ύπαρξη το αίτημά μας. 

Ο διάβολος μπορεί να χρησιμοποιήσει ανθρώπους για να εμποδίσει τις προσευχές σου. Μερικές φορές κάποιοι άνθρωποι ίσως να εμπλέκονται στην απάντησή σου. Αν προσεύχεσαι για τα οικομομικά σου, προσευχήσου για τους ανθρώπους που θα συμβάλλουν στην ευημερία σου. Αν προσπαθείς να πουλήσεις ένα σπίτι, προσευχήσου για το άτομο που θα το αγοράσει. Αν θέλεις προαγωγή στη δουλειά σου, προσευχήσου για το αφεντικό που θα σου δώσει την προαγωγή. Αν νομίζεις ότι η πίστη σου δεν είναι αρκετή για να πιστέψεις σε ένα θαύμα, τότε καλό είναι να μελετήσεις με προσοχή στη Ρωμ. 12:3, όπου ο Θεός έχει μοιράσει σε κάθε έναν μας ΤΟ μέτρο πίστης, που σημαίνει ότι όλοι μας έχουμε λάβει το ίδιο μέτρο πίστης, που σε συνδυασμό με την προς Γαλάτες 2:20, είναι η πίστη του Ιησού: 
"Μαζί με τον Χριστό έχω συσταυρωθεί· ζω δε όχι πλέον εγώ, αλλά ο Χριστός ζει μέσα σε μένα· σε ό,τι, όμως, τώρα ζω μέσα στη σάρκα, ζω με την πίστη τού Υιού τού Θεού, ο οποίος με αγάπησε, και παρέδωσε τον εαυτό του για χάρη μου." (Γαλ. 2:20)

Ο Παύλος χρησιμοποιεί την πίστη του Ιησού. Κι εσύ έχεις την ίδια δόση πίστης που έχει και ο Ιησούς! Αυτό φτάνει και περισσεύει για να δεις την απάντηση στις προσευχές σου!   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου