.............................................................................

.............................................................................

Translate

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Τι σημαίνει να είσαι χριστιανός;

Τι σημαίνει να είσαι χριστιανός;

Από  Αργύρης Σιμώνης  

Τι σημαίνει να είσαι χριστιανός; 

Υπάρχει αρκετή σύγχυση σε αυτό το θέμα και επικρατούν διάφορες απόψεις  αλλά ο Λόγος του Θεού μας αποκαλύπτει την αλήθεια.
Ο Ιησούς ήρθε και μας έφερε τη σωτηρία και αυτό αποτελεί το θεμέλιο για όλα τα υπόλοιπα.

Πολλοί προσεύχονται όταν βρίσκονται σε ανάγκη, αλλά πρέπει να καταλάβεις το σωστό τρόπο που μπορείς να πλησιάσεις το Θεό. Ο Ιησούς είναι είναι η μόνη οδός προς τον Πατέρα και αν δεν έχεις προσωπική σχέση με τον Ιησού , αν δεν έχεις αναγεννηθεί και δεν έχεις αλλάξει μέσα σου, οι προσευχές σου θα είναι χωρίς αποτέλεσμα. Από τους ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι είναι χριστιανοί μόνο το 40% είναι πραγματικά αναγεννημένοι. Το υπόλοιπο 60% δεν έχουν προσωπική σχέση με το Θεό. 

Κάποιοι πιστεύουν ότι έχουν σχέση με το θεό επειδή απλά πιστεύουν ότι υπάρχει Θεός, αλλά στη Γραφή διαβάζουμε:
"Εσύ πιστεύεις ότι ο Θεός είναι ένας. Καλά κάνεις. Και τα δαιμόνια πιστεύουν, και φρίττουν." Ιακ. 2:19

Αυτό είναι ένα από τα πιο σαρκαστικά σημεία στη Βίβλο! Με το να πιστεύεις απλά ότι υπάρχει Θεός, δεν έχεις κάνει κάτι περισσότερο από  ότι έχει κάνει ο διάβολος! Για να σωθείς, πρέπει να υπάρχει κάτι περισσότερο από απλή αναγνώριση ότι υπάρχει Θεός, η "ανώτερη δύναμη", η "υπέρτατο ον". Πρέπει να υπάρχει δέσμευση της ζωής σου με τον Ιησού.

Όλες οι θρησκείες αναγνωρίζουν τον Ιησού. Είναι η κεντρικότερη φιγούρα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Γι αυτό χρονολογούμε με πΧ (προ Χριστού) και μΧ (μετά Χριστό). Στα αγγλικά είναι ΒC (before Christ) και ΑD (Anno Domini). Σύμφωνα με τη Wikipedia, ο όρος Anno Domini είναι από μεσαιωνικά Λατινικά και μεταφράζεται ως "στο έτος του Κυρίου" η "το έτος του Κυρίου μας". Κάποιες φορές αποδίδεται πιο ολοκληρωμένα ως "Anno Dominni Nostri Iesu (Jesu) Christi "στο έτος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού" 

Για τους μουσουλμάνους ο Ιησούς υπήρξε ένας μεγάλος προφήτης.
Για το κίνημα "new age" ο Ιησούς ήταν ένα μεγάλο παράδειγμα αγάπης και μίλησε για πράγματα όπως ότι πρέπει να κάνουμε στους άλλους ότι θέλουμε να κάνουν και σε εμάς.
Όλοι τον αναγνωρίζουν ιστορικά σαν ένα καλό άτομο αλλά όχι σαν Θεό. Αν δεν ήταν Θεός δε θα μπορούσε να πληρώσει για όλες μας τις αμαρτίες , δεν θα μπορούσε να ήταν ο Σωτήρας μας και θα ήταν ψεύτης επειδή είπε:

- "Εγώ είμαι ο δρόμος, και η αλήθεια, και η ζωή· κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα, παρά μόνον διαμέσου εμού." Ιωάν. 14:6
- "Και δεν υπάρχει διαμέσου κανενός άλλου η σωτηρία· επειδή, ούτε άλλο όνομα είναι δοσμένο κάτω από τον ουρανό ανάμεσα στους ανθρώπους, διαμέσου τού οποίου πρέπει να σωθούμε." Πράξ. 4:12
- ..."για να τιμούν όλοι τον Υιό, όπως τιμούν τον Πατέρα. Εκείνος που δεν τιμάει τον Υιό, δεν τιμάει τον Πατέρα που τον απέστειλε." Ιωάν. 5:23
- "Και αναντίρρητα, το μυστήριο της ευσέβειας είναι μεγάλο· ο Θεός φανερώθηκε με σάρκα, δικαιώθηκε με Πνεύμα, φάνηκε σε αγγέλους, κηρύχθηκε στα έθνη, έγινε αποδεκτός με πίστη στον κόσμο, αναλήφθηκε με δόξα." 1Τιμ. 3:16
- "«Δέστε, η παρθένος θα συλλάβει, και θα γεννήσει έναν γιο, και θα αποκαλέσουν το όνομά του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ», που ερμηνευόμενο σημαίνει: Μαζί μας είναι ο Θεός." Ματθ. 1:23
- "Γι' αυτό, λοιπόν, οι Ιουδαίοι ζητούσαν περισσότερο να τον θανατώσουν, επειδή, όχι μόνον παρέβαινε το σάββατο, αλλά και δικό του πατέρα έλεγε τον Θεό, κάνοντας τον εαυτό του ίσον με τον Θεό." Ιωάν. 5:18

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι υπάρχει ένας Θεός αλλά υπάρχουν πολλά μονοπάτια για τον Θεό. Οπότε υπάρχουν 2 περιπτώσεις: Η κάτι ξέφυγε από τον Ιησού η κάτι ξέφυγε από αυτούς. Στο Λουκά 23:40-43 βλέπουμε ότι ο ληστής επάνω στο σταυρό δεν είχε χρόνο ούτε να βαπτιστεί, ούτε να κάνει κάτι άλλο. Απλά μετανόησε, ζήτησε συγχώρεση, έλαβε το έλεος του Κυρίου και αυτό ήταν! Σώθηκε!
Είναι απλό και αποτελεί μια δέσμευση.

Συνεπώς, για να απαντήσω και στο αρχικό μου ερώτημα, το να είσαι χριστιανός σημαίνει  να είσαι ακόλουθος του Χριστού και αυτό χρειάζεται δέσμευση. Αυτή η ανάρτηση αποτελεί ένα προλόγισμα αυτού που θα ακολουθήσει.  Στις επόμενες αναρτήσεις μου θα ασχοληθώ με μερικές θεμελιώδεις αρχές και αλήθειες όπως την  αιώνια ζωή, την πνευματική αναγέννηση, το βάπτισμα του Αγίου Πνεύματος και πώς κινούμαστε στα πνευματικά χαρίσματα και ιδιαίτερα στο χάρισμα των γλωσσών. Σας ενθαρρύνω να παρακολουθήσετε τη διδασκαλία αυτή επειδή θα σας βοηθήσει να υπερβείτε τη λογική, η οποία προκαλεί αμφιβολία και απιστία. Η προσευχή μου είναι αυτό να φέρει στην καρδιά σας μεγαλύτερη επιθυμία για μελέτη της Γραφής με καινούρια μάτια κατανόησης και να λάβετε αποκαλύψεις που θα σας αλλάξουν τελείως και θα σας βοηθήσουν να βαδίσετε στο κάλεσμα που έχει ο Κύριος για τη ζωή σας.
Αμήν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου