.............................................................................

.............................................................................

Translate

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Το ευαγγέλιο της ειρήνης

  Από Αργύρης Σιμώνης


"και έχοντας φορεμένα τα υποδήματα στα πόδια με την ετοιμασία τού ευαγγελίου τής ειρήνης·" Εφεσ. 6:15

Το Ευαγγέλιο της ειρήνης που αναφέρεται εδώ δεν αφορά την ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων. Η ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων είναι ο καρπός της ειρήνης που αποκατέστησε ο Ιησούς Χριστός μεταξύ Θεού και ανθρώπων:

"Αφού, λοιπόν, ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι με την πίστη, έχουμε ειρήνη με τον Θεό διαμέσου τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού," Ρωμ. 5:1

Η ειρήνη μπορεί να έρθει μόνον όταν η σχέση μας με το Θεό βασίζεται στην πίστη μας σε αυτό που έκανε για εμάς και όχι σε αυτό που κάνουμε εμείς για Αυτόν. Όποιος πιστεύει ότι πρέπει να ικανοποιεί κάποια στάνταρ για να γίνει αποδεκτός από τον Θεό, δεν θα έχει ποτέ ειρήνη. Αυτού του είδους η στάση θέτει το βάρος της σωτηρίας στους δικούς μας ώμους και είναι ένα φορτίο που δεν μπορούμε να το βαστάξουμε.

Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ζήσουμε αρκετά άγια για να ευχαριστήσουμε τον Θεό είτε πριν σωθούμε, είτε αφού σωθούμε. Σωθήκαμε κατά χάρη δια πίστεως. Η μη κατανόηση αυτής της αλήθειας έχει κάνει πολλούς Χριστιανούς που αγαπούν τον Θεό να μην απολαμβάνουν την ειρήνη που τους παρέχεται μέσω της πίστης στον Ιησού.

Αυτό είναι το Ευαγγέλιο της ειρήνης που ο Παύλος "ζωγραφίζει" τόσο όμορφα στις επιστολές του και που καλούμαστε να το διαδώσουμε στα πέρατα του κόσμου!

Δείτε το βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου