.............................................................................

.............................................................................

Translate

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Ποτέ μην τα παρατάς!

  Από Αργύρης Σιμώνης 

"Και ο Κύριος είπε: Σίμωνα, Σίμωνα, δες, ο σατανάς σάς ζήτησε, για να σας κοσκινίσει σαν το σιτάρι.
Πλην, εγώ δεήθηκα για σένα για να μη εκλείψει η πίστη σου· κι εσύ, όταν κάποτε επιστρέψεις, στήριξε τους αδελφούς σου." Λουκ. 22:31-32

Αυτό είναι βασικά το ίδιο πράγμα που συνέβη στον Ιώβ στην Παλαιά Διαθήκη (Ιώβ 1:8 και 12).
Ο Ιησούς προσευχήθηκε για τον Πέτρο να μην εκλείψει η πίστη του. Το γεγονός ότι ο Πέτρος τελικά αρνήθηκε τον Κύριο τρεις φορές, δείχνει φαινομενικά ότι η προσευχή του Ιησού δεν λειτούργησε. Κι όμως, η απώλεια μιας μάχης δεν σημαίνει ότι χάσαμε τον πόλεμο. Αργότερα βλέπουμε τον Πέτρο να μετανοεί με "μαύρο δάκρυ" όπως θα λέγαμε γι αυτό, και φυσικά ο Κύριος τον συγχώρησε. Ο Θεός δεν μας βλέπει ως αποτυχημένους, απλώς ως μαθητευόμενους και έχει την ικανότητα να μετατρέπει την χειρότερη αποτυχία μας σε ευλογία:

"Και ξέρουμε ότι όλα συνεργούν προς το αγαθό σ' αυτούς που αγαπούν τον Θεό, τους προσκαλεσμένους σύμφωνα με τον προορισμό του." Ρωμ. 8:28

Κάτι επίσης σημαντικό είναι ότι ο Ιησούς έδωσε οδηγίες στον Πέτρο να επιστρέψει στη διακονία αφού μετανόησε για την άρνησή του. Αν ο Ιησούς δεν είχε δώσει στον Πέτρο αυτή την εντολή, πολλοί θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν ότι ο Πέτρος θα έπρεπε να ήταν σε θέση ηγεσίας. Ίσως και ο ίδιος ο Πέτρος να αμφέβαλλε αν ήταν κατάλληλος ή όχι, αλλά ο ίδιος ο Κύριος το επιβεβαίωσε:

"Αφού, λοιπόν, γευμάτισαν, ο Ιησούς λέει στον Σίμωνα Πέτρο: Σίμωνα του Ιωνά, με αγαπάς περισσότερο τούτων; Του λέει: Ναι, Κύριε, εσύ ξέρεις ότι σε αγαπώ. Του λέει: Βόσκε τα αρνιά μου.
Του λέει ξανά για δεύτερη φορά: Σίμωνα του Ιωνά, με αγαπάς; Του λέει: Ναι, Κύριε· εσύ ξέρεις ότι σε αγαπώ. Του λέει: Ποίμαινε τα πρόβατά μου.
Λέει σ' αυτόν την τρίτη φορά: Σίμωνα του Ιωνά, με αγαπάς; Ο Πέτρος λυπήθηκε που του είπε την τρίτη φορά: Με αγαπάς; Και είπε σ' αυτόν: Κύριε, εσύ ξέρεις τα πάντα· εσύ γνωρίζεις ότι σε αγαπώ. Του λέει ο Ιησούς: Βόσκε τα πρόβατά μου." Ιωάν. 21:15-17

Η Γραφή μας δείχνει ότι ο Πέτρος συνέχισε να εκπληρώνει την εντολή του Κυρίου και ήταν τόσο αποτελεσματικός στη διακονία του που ο Παύλος τον αποκάλεσε στύλο της εκκλησίας! (Γαλ. 2:9).

Μην αφήνεις λοιπόν ποτέ μια αποτυχία να σε αποθαρρύνει ή να σε σταματά από αυτό που ο Κύριος σε κάλεσε να κάνεις! Και μην ξεχνάς τις υποσχέσεις Του:

"...όμως, είναι πιστός ο Θεός, ο οποίος δεν θα σας αφήσει να πειραστείτε περισσότερο από τη δύναμή σας, αλλά μαζί με τον πειρασμό θα κάνει και την έκβαση, ώστε να μπορείτε να υποφέρετε." 1Κορ. 10:13

"Όλα τα μπορώ, διαμέσου τού Χριστού που με ενδυναμώνει." Φιλ. 4:13


Aμήν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου