.............................................................................

.............................................................................

Translate

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Ο νόμος του θερισμού

 Από Αργύρης Σιμώνης

"Nα δίνετε, και θα σας δοθεί· καλό μέτρο, πιεσμένο, και συγκαθισμένο και υπερξεχειλιζόμενο θα δώσουν στον κόρφο σας· επειδή, με το ίδιο μέτρο με το οποίο μετράτε, θα αντιμετρηθεί σε σας."
Λουκ. 6:38 

Αυτό το εδάφιο αποκαλύπτει έναν από τους βασικούς πνευματικούς νόμους που έχει θέσει ο Θεός. Βλέπετε, τα μαθηματικά του Κυρίου δεν συμβαδίζουν με τη λογική του κόσμου:

"Πώς θα μπορούσε ένας να διώξει 1.000, και δύο να τρέψουν σε φυγή μυριάδες."
Δευτ. 32:30 

Όπως ακριβώς «δίνουμε» σπόρους στο έδαφος για να λάβουμε πίσω καρπό, 
έτσι συμβαίνει και με όλα όσα δίνουμε. 
Και φυσικά αυτό δεν ισχύει μόνο για τα χρήματα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συναισθήματα όπως αγάπη, συμπόνοια, τις προσευχές μας, την υπηρεσία μας ή το χρόνο μας:

"Mη πλανιέστε· ο Θεός δεν εμπαίζεται· επειδή, ό,τι αν σπείρει ο άνθρωπος, αυτό και θα θερίσει· για τον λόγο ότι, αυτός που σπέρνει στη σάρκα του, θα θερίσει από τη σάρκα φθορά· αλλά, εκείνος που σπέρνει στο Πνεύμα, θα θερίσει από το Πνεύμα αιώνια ζωή."
Γαλ.6:7‭-‬8 

Έτσι θα θερίσουμε ό,τι ακριβώς σπέρνουμε και θα λάβουμε ανάλογα με το ίδιο μέτρο που δίνουμε:

"Λέω, μάλιστα, τούτο, ότι αυτός που σπέρνει φειδωλά, φειδωλά και θα θερίσει· και αυτός που σπέρνει με αφθονία, με αφθονία και θα θερίσει.
Κορ. Β΄ 9:6 

Αυτός ο πνευματικός νόμος μπορεί να έχει  θετικές αλλά και αρνητικές επιδράσεις, όπως μας λέει ο Κύριος στο αμέσως προηγούμενο εδάφιο:

"Kαι να μη κρίνετε, και δεν θα κριθείτε· και να μη καταδικάζετε, και δεν θα καταδικαστείτε· να συγχωρείτε, και θα συγχωρηθείτε."
Λουκ. 6:37 

Όπως όμως ο νόμος της βαρύτητας υπερνικάται από τους νόμους  της αεροδυναμικής (ώθηση και ανύψωση), έτσι και εμείς μπορούμε να αποφύγουμε πολλές από τις επιπτώσεις αρνητικών σπόρων, δια του νόμου της συγχώρεσης:

"Aν ομολογούμε τις αμαρτίες μας, ο Θεός είναι πιστός και δίκαιος ώστε να συγχωρήσει σε μας τις αμαρτίες, και να μας καθαρίσει από κάθε αδικία."
Α΄ Ιωάν. 1:9 

Κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι ο Θεός είναι η πηγή μας, αλλά χρησιμοποιεί ανθρώπους για να μας ευλογήσει.
Θα αναφέρω μερικά πρακτικά παραδείγματα:

Αν προσεύχεσαι για τα οικονομικά σου, ο Κύριος θα χρησιμοποιήσει ανθρώπους για να σε ευλογήσει με χρήματα. 
Αν προσεύχεσαι για εργασία, ο Κύριος θα κάνει να βρεις χάρη στα μάτια του μελλοντικού σου εργοδότη. Μπορεί να σε συστήσει σε ανθρώπους που θα φέρει στο δρόμο σου, συνεργάτες που θα ευλογήσουν την επιχείρηση σου ή τη διακονία σου.

Αν προσεύχεσαι για φίλους, γίνε πρώτα εσύ φιλικός και θα αποκτήσεις φίλους.
Γίνε ελεήμων και θα λάβεις έλεος.
Προσευχήσου για αυτούς που ασθενούν και θα λάβεις θεραπεία σε αυτό που προσεύχεσαι για τον εαυτό σου.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως λειτουργούν οι πνευματικοί νόμοι;
Κλείνοντας, θα αναφέρω και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό.  Επειδή ζούμε στην κοινωνία του fast food, δηλαδή τα θέλουμε όλα εδώ και τώρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον παράγοντα χρόνο. 

"Δέστε, ο γεωργός περιμένει τον πολύτιμο καρπό τής γης, και μακροθυμεί γι’ αυτόν, μέχρις ότου λάβει βροχή πρώιμη και όψιμη."
Ιακ. 5:7 

Μη γίνεσαι ανυπόμονος και προσπαθείς να ξεθάψεις τον σπόρο για να δεις αν βλασταίνει. Δείτε πώς μας το περιγράφει ο Ιησούς:

"Έτσι είναι η βασιλεία τού Θεού, ωσάν ένας άνθρωπος να έχει ρίξει τον σπόρο επάνω στη γη, και κοιμάται και σηκώνεται νύχτα και ημέρα· και ο σπόρος βλαστάνει, και αυξάνει, με τρόπο που αυτός δεν ξέρει. Eπειδή, η γη από μόνη της καρποφορεί, πρώτα χορτάρι, έπειτα στάχυ, έπειτα πλήρες σιτάρι μέσα στο στάχυ. Kαι όταν ο καρπός ωριμάσει, αμέσως στέλνει το δρεπάνι, επειδή ήρθε ο θερισμός.
Μαρκ. 4:26‭-‬29 

Όλες οι υποσχέσεις τού Κυρίου είναι ΝΑΙ και ΑΜΗΝ. Η εμπιστοσύνη μας στις υποσχέσεις Του είναι απόφαση καρδιάς και όχι λογικής. Όταν ακολουθούμε τις οδηγίες του Κυρίου θα θερίσουμε στον κατάλληλο καιρό.

Αμήν🙏
 
Δείτε το βίντεο στο κανάλι μας στο YouYube:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου