.............................................................................

.............................................................................

Translate

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

H θεραπεία είναι δικαιωματικά δική σου

 Από Αργύρης Σιμώνης


«με την πληγή τού οποίου γιατρευτήκατε». 1Πέτ. 2:24

Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί: Θεραπεύει ο Θεός σήμερα, και αν ναι, τότε πού είναι; Πώς μπορώ να το εμπειριστώ; 
Πιστεύεις ότι η θεραπεία λειτουργεί, αλλά δεν ξέρεις πώς.

Ίσως γνωρίζεις κάποιον που ελπίζει και περιμένει να λάβει θεραπεία, αλλά δεν συμβαίνει. Ίσως αυτός ο κάποιος είσαι εσύ. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να κλονίσει την πίστη σου, αλλά υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να γνωρίζεις:

Η θεραπεία είναι μέρος του "πακέτου" του απολυτρωτικού έργου του Χριστού μας επάνω στον σταυρό. Δείτε τι λέει ο απόστολος Πέτρος εδώ:

"ο οποίος τις αμαρτίες μας βάσταξε ο ίδιος στο σώμα του επάνω στο ξύλο, για να ζήσουμε στη δικαιοσύνη, αφού πεθάναμε ως προς τις αμαρτίες· «με την πληγή τού οποίου γιατρευτήκατε»." 1Πέτ. 2:24

Ο Ιησούς πληγώθηκε για να γίνει η θεραπεία δική σου! Είναι ένα από τα πράγματα που ο Κύριος εξαγόρασε για εμάς μέσω της θυσίας Του. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί δεν αφήνουν την Αγία Γραφή να διορθώσει τη λανθασμένη θεολογία τους, όπως π.χ.:
«Ο Θεός θεραπεύει αλλά όχι όλη την ώρα. Μερικές φορές δεν είναι το θέλημά Του »
 
Πώς μπορείς όμως να διαφωνήσεις με την παραπάνω δήλωση του Πέτρου, που μιλάει μάλιστα σε παρελθοντικό χρόνο; Η θεραπεία έχει ήδη δοθεί.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Θεός τους θέλει να είναι υγιείς, αλλά δεν καταλαβαίνουν πώς λειτουργεί. Ούτε εγώ τα καταλαβαίνω όλα. Δεν έφτασα στον τελικό μου προορισμό, αλλά έχω ξεκινήσει τον δρόμο μου και έχω δει φοβερά θαύματα με τα ίδια μου τα μάτια! Με τη γυναίκα μου την Πέγκυ είμαστε μέλη μια μεγάλης ομάδας προσευχής της εκκλησίας μας και προσευχόμαστε συστηματικά σε ασθενείς τα τελευταία  10 χρόνια. 

Έχουμε δει ασθενείς να σχίζουν επίσημες διαγνώσεις καρκίνου επειδή θεραπεύτηκαν, άτομα με Πάρκινσον με βαριά κινητικά προβλήματα να σηκώνονται επί τόπου από το αναπηρικό καρότσι και να λατρεύουν τον Κύριο, επικίνδυνες τροφικές δυσανεξίες και αλλεργίες να φεύγουν (π.χ. κοιλιοκάκη), ανισοσκελή πόδια να μακραίνουν και να έρχονται στο κανονικό τους μήκος και πολλά άλλα.

Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι ο Κύριος θεραπεύει και σήμερα. Η θεραπεία είναι στο θέλημά Του και την έχει ήδη εξαγοράσει επάνω στο σταυρό. Σαν παιδί δικό Του που είσαι, η θεραπεία είναι οικογενειακό σου δικαίωμά που όσο περισσότερο κατανοείς το Λόγο Του και τις υποσχέσεις Του, τόσο περισσότερο θα την εμπειρίζεσαι και στη δική σου ζωή!

"επειδή, όπως σκέφτεται κάποιος στην ψυχή του, τέτοιος είναι" Παρ. 23:7

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Έτσι δίνω τις μάχες μου

 Από Αργύρης Σιμώνης


Έχεις δώσει πολλές μάχες στη ζωή σου και θα καλεστείς να δώσεις και άλλες πολλές. Μάθε να πολεμάς με το σωστό τρόπο!

Στο Β' Χρονικό στο κεφάλαιο 20 διαβάζουμε μια φοβερή ιστορία. Δείτε πώς εξελίσσεται η ιστορία:

Οι εχθροί περικυκλώνουν την πόλη και ο βασιλιάς Ιωσαφάτ ειδοποιείται:
"Ένα μεγάλο πλήθος έρχεται εναντίον σου" (εδάφιο 2)

Ο Ιωσαφάτ φοβάται και κηρύττει νηστεία σε όλο το λαό. (εδάφιο 3)
O λαός συγκεντρώνεται και στο εδάφιο 6 ο βασιλιάς διακηρύττει: 

"Κύριε, Θεέ των πατέρων μας, δεν είσαι εσύ ο Θεός που είσαι στον ουρανό; Και δεν είσαι εσύ που είσαι κυρίαρχος επάνω σε όλα τα βασίλεια των εθνών, και στο χέρι σου δεν είναι η δύναμη και η ισχύ, και κανένας δεν μπορεί να σου αντισταθεί;" 2Χρον. 20:6

Ο Ιωσαφάτ συνεχίζει να υψώνει το όνομα του Κυρίου και να υπενθυμίζει σε Αυτόν (αλλά και στον εαυτό του) πόσο ο Κύριος στάθηκε στο πλευρό τους στο παρελθόν και τις υποσχέσεις που τους είχε δώσει.

Στο εδάφιο 12 ο βασιλιάς κάνει μία διαπίστωση:

"Επειδή, δεν υπάρχει σ' εμάς δύναμη για να αντισταθούμε σ' αυτό το μεγάλο πλήθος που έρχεται εναντίον μας, και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε· αλλ' επάνω σε σένα είναι τα μάτια μας." 

Μόλις τελειώνει τη φράση του, το Πνεύμα του Κυρίου έρχεται και μιλάει μέσα από τον προφήτη Ιααζιήλ, ενθαρρύνει το λαό και καταλήγει:

"σ' αυτή τη μάχη δεν θα πολεμήσετε εσείς· παρουσιαστείτε, σταθείτε, και δείτε τη σωτηρία τού Κυρίου μαζί σας, ω, Ιούδα και Ιερουσαλήμ· μη φοβάστε ούτε να τρομάξετε· αύριο να βγείτε εναντίον τους· και μαζί σας ο Κύριος." B' Χρov. 20:17

Το πιο όμορφο κομμάτι αυτής της ιστορίας είναι εδώ:

"Και αφού συμβουλεύθηκε μαζί με τον λαό, διέταξε τους ψαλτωδούς να ψάλλουν στον Κύριο, και να υμνούν τη μεγαλοπρέπεια της αγιότητάς του, βγαίνοντας μπροστά από τον στρατό, και να λένε: Δοξολογείτε τον Κύριο, επειδή το έλεός του μένει στον αιώνα." 2Χρον. 20:21

Και τελειώνει εδώ:

"Και ήρθαν στην Ιερουσαλήμ με ψαλτήρια και κιθάρες και σάλπιγγες, στον οίκο τού Κυρίου. Και φόβος Θεού έπεσε επάνω σε όλα τα βασίλεια εκείνων των τόπων, όταν άκουσαν ότι ο Κύριος πολέμησε εναντίον των εχθρών τού Ισραήλ." 2Χρον. 20:28-29

Δόξα στο Θεό! Ευλογημένο το όνομά Του στους αιώνες!