.............................................................................

.............................................................................

Translate

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Ο διάβολος είναι ένας νικημένος εχθρός

  Από Αργύρης Σιμώνης 
 

"Και αφού ο διάβολος τελείωσε κάθε πειρασμό, απομακρύνθηκε απ' αυτόν μέχρι καιρού." Λουκ. 4:13

Στην πολύ γνωστή μας ιστορία από τη Βίβλο σχετικά με τους πειρασμούς του σατανά στον Ιησού, ας κοιτάξουμε λίγο πιο προσεκτικά τι γίνεται. Ο σατανάς επιτέθηκε στον Ιησού με το μοναδικό του όπλο που έχει από τον καιρό του Αδάμ και της Εύας: τον πειρασμό.
Αφού λοιπόν ο Ιησούς αντιστάθηκε στους πειρασμούς και στα ψέματά του, αναγκάστηκε να φύγει. Προσέξτε ότι ο Ιησούς δεν του είπε να φύγει. Ο διάβολος απλά έφυγε γιατί δεν υπήρχε κάτι άλλο που μπορούσε να κάνει.

"Πειρασμός δεν σας κατέλαβε, παρά μονάχα ανθρώπινος· όμως, είναι πιστός ο Θεός, ο οποίος δεν θα σας αφήσει να πειραστείτε περισσότερο από τη δύναμή σας, αλλά μαζί με τον πειρασμό θα κάνει και την έκβαση, ώστε να μπορείτε να υποφέρετε." 1Κορ. 10:13

Ο διάβολος ήξερε ότι ο Ιησούς σαν Δημιουργός του ήταν πολύ ανώτερός του. Όταν λοιπόν ο Κύριος πήρε ανθρώπινη μορφή, το είδε σαν μια ευκαιρία να Τον πειράξει.
Είναι λάθος να δίνουμε στο διάβολο τόση αξία. Είναι ένας νικημένος εχθρός, ένας απατεώνας με πολύ περιορισμένο χώρο δράσης. Σύμφωνα με τη Γραφή, υπάρχουν μόνο 3 περιοχές που ο διάβολος μπορεί να μας πειράξει:

"Η επιθυμία τής σάρκας και η επιθυμία των ματιών και η αλαζονεία τού βίου..." 1Ιωάν. 2:16

1- Η επιθυμία της σάρκας = πειρασμός να ικανοποιηθεί η πείνα μετατρέποντας την πέτρα σε ψωμί,

2- Η επιθυμία των ματιών = πειρασμός να αποκτήσεις όλη τη δόξα των βασιλείων αυτού του κόσμου λατρεύοντας τον σατανά και

3- H αλαζονεία τού βίου = πειρασμός να κάνει επίδειξη της δύναμής Του βάζοντας τους αγγέλους να τον σώσουν.

Όταν αντιστεκόμαστε στον διάβολο, φορούμε την πανοπλία μας και κρατούμε τη θέση μας (Εφεσίους 6:13). Η μόνη εξουσία που έχει επάνω μας είναι ότι μπορεί να μας βάλει σε πειρασμό, και μετά πρέπει να φύγει (Α' Κορινθίους 10:13, Γαλάτες 6:9)

"Υποταχθείτε, λοιπόν, στον Θεό· αντισταθείτε στον διάβολο, και θα φύγει από σας." Ιακ. 4:7

Αμήν;