.............................................................................

.............................................................................

Translate

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ξεκλειδώνοντας τα μυστήρια του ουρανού. Η παραβολή του σπορέα - Μέρος 4ο

Ξεκλειδώνοντας τα μυστήρια του ουρανού. Η παραβολή του σπορέα - Μέρος 4ο

Από  Αργύρης Σιμώνης     



Στα 2 προηγούμενά μου μηνύματα αναφέρθηκα στην παραβολή του σπορέα από το κατά Μάρκο 4:3-20. Χώρισα αυτό το μήνυμα σε 4 μέρη, ένα για κάθε μια κατάσταση της καρδιάς και μέχρι στιγμής έχω καλύψει τις 3 πρώτες. Πριν διαβάσετε το 4ο και τελευταίο μέρος σας ενθαρρύνω να ρίξετε μια ματιά στα 3 προηγούμενα ώστε να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορίας. 

"Και εκείνοι που σπάρθηκαν στην καλή γη είναι αυτοί, που ακούν τον λόγο, και παραδέχονται, και καρποφορούν, ο ένας 30, ο άλλος 60, και ο άλλος 100." (Μάρκ. 4:20)

Όταν ο Λόγος σπαρθεί έχει πάντα την ίδια δυναμική, να φέρει δηλαδή καρπό 100, και αυτό ισχύει για όλους. Το 30, 60 και 100 έχει να κάνει με τη δέσμευσή μας. Ο τύπος του εδάφους που έφερε τον περισσότερο καρπό ήταν αυτό με τα λιγότερα (πέτρες, ζιζάνια κτλ). Δεν είναι οι ικανότητές σου αλλά ο Λόγος αυτό που σε αλλάζει και σε κάνει ικανό να φέρεις καρπό 100. Για να γίνει αυτό πρέπει να εξαρτάσαι από το Θεό και όχι από τις δικές σου ικανότητες. 

Στην 1Κορινθ. 1:26-29 βλέπουμε πώς ο Θεός διάλεξε τα μωρά του κόσμου για να καταντροπιάσει τους σοφούς. Ακόμα και αν πιστεύεις ότι είσαι αρκετά καλός, δυνατός και ότι δεν πολυχρειάζεσαι το Θεό στη ζωή σου επειδή τα καταφέρνεις μια χαρά μόνος σου, αργά η γρήγορα θα έρθει μια μέρα που τελικά θα Τον χρειαστείς γιατί με τον καιρό γερνάς και γίνεσαι όλο και πιο αδύναμος. Είναι λυπηρό για κάποιον να πρέπει να φτάσει στο σημείο να χτυπιέται και να καίγεται εν τω μέσω κρίσης για να καταλάβει ότι χρειάζεται τον Θεό και ότι χρειάζεται να βασιστεί σε Αυτόν. Μην επιτρέψεις την σχετικά καλή ζωή που έχεις τώρα να σε εξαπατήσει νομίζοντας ότι όλα πάνε καλά και δεν τρέχει και τίποτα σοβαρό. 

Αν λάβεις βοήθεια από το Θεό σε καιρό κρίσης, αυτό θα είναι εξ' αιτίας ενός θαύματος και όχι της ευλογίας από τον Λόγο του Θεού, μιας και δεν αφιέρωσες χρόνο να τον σπείρεις στην καρδιά σου. Μπορεί ο Κύριος να σου κάνει δώρο ένα θαύμα, αλλά αν σπείρεις το Λόγο στην καρδιά σου και τον συλλογίζεσαι μέρα και νύχτα, σου εγγυώμαι ότι θα παράγει το θαύμα που χρειάζεσαι!

Στο Ματθ. 7:24-27 διαβάζουμε για αυτόν που χτίζει το σπίτι του επάνω στον βράχο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν μπορείς να χτίσεις σπίτι στο μέσο ενός τυφώνα!

Όλες οι υποσχέσεις στο Λόγο του Θεού θα παράγουν αυτό που χρειάζεσαι. Ο Κύριος ποτέ δεν μας εγκαταλείπει. Εμείς μερικές φορές αποτυγχάνουμε να φυτέψουμε το σπόρο Του στην καρδιά μας. Υπάρχει ένας σπόρος μέσα στο Λόγο του Θεού για οτιδήποτε χρειάζεσαι.

Αμήν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου