.............................................................................

.............................................................................

Translate

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Οι ανθρώπινες παραδόσεις ακυρώνουν το Λόγο του Θεού

 Από Αργύρης Σιμώνης


"Ακυρώνοντας τον λόγο τού Θεού εξαιτίας τής παράδοσής σας, που παραδώσατε· και κάνετε πολλά τέτοια παρόμοια." Μάρ. 7:13
Η λατρεία και η προσκύνηση οποιουδήποτε άλλου προσώπου ή αντικειμένου εκτός του ζωντανού Θεού, οι Γραφές το ονομάζουν ειδωλολατρία. Όσοι το πράττουν με το πρόσχημα ότι αποδίδουν "τιμητική" και όχι "λατρευτική" προσκύνηση , πέφτουν στη παγίδα αυτού του πνεύματος της θρησκοληψίας που περιγράφει ο Παύλος στη προς Ρωμαίους 1:22-23:
"Eνώ έλεγαν ότι είναι σοφοί, έγιναν μωροί. Kαι άλλαξαν τη δόξα τού άφθαρτου Θεού σε ομοίωμα εικόνας φθαρτού ανθρώπου, και πουλιών και τετράποδων και ερπετών."
Και συνεχίζει στο εδ. 25:
"Oι οποίοι αντικατέστησαν την αλήθεια τού Θεού με το ψέμα, και απέδωσαν σεβασμό και λάτρευσαν την κτίση, παρά Εκείνον που την έκτισε, Ο Οποίος είναι άξιος ευλογίας στους αιώνες. Aμήν." ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ 1:25
Ούτε ο απόστολος Πέτρος δέχτηκε "τιμητική" προσκύνηση όταν ο Κορνήλιος έσπευσε να πέσει στα πόδια του (Πράξεις 10:25), ούτε ο ίδιος ο άγγελος που παρουσιάστηκε στον Ιωάννη δέχτηκε προσκύνηση:
"Kαι μου λέει: Πρόσεχε, να μη το κάνεις αυτό· επειδή, εγώ είμαι σύνδουλός σου, και των αδελφών σου των προφητών, και αυτών που τηρούν τα λόγια αυτού τού βιβλίου· τον Θεό να προσκυνήσεις."
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΙΩΑΝΝΟΥ 22:9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου