.............................................................................

.............................................................................

Translate

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Tο Πνεύμα να μη το σβήνετε

 Από Αργύρης Σιμώνης


"Tο Πνεύμα να μη το σβήνετε· προφητείες να μη τις εξουθενείτε. Όλα να τα εξετάζετε, το καλό να κατέχετε." Α' Θεσ. 5:19-22
Το πνεύμα της θρησκοληψίας ξαναχτυπά! Αυτή τη φορά προσπαθεί να "σβήσει" το Πνεύμα του Θεού. Οι ανθρώπινες παραδόσεις εμπνευσμένες από το πονηρό αυτό πνεύμα, χρησιμοποιούν το Λόγο του Θεού, όπως ακριβώς ο σατανάς προσπάθησε να πειράξει τον Χριστό μας χρησιμοποιώντας εναντίον Του λόγια από τις Γραφές. Εδώ λοιπόν ακολουθεί την ίδια τακτική πατώντας στο εξής:

" H αγάπη δεν καταργείται ποτέ· τα άλλα, όμως, είτε προφητείες είναι, θα καταργηθούν· είτε γλώσσες, θα σταματήσουν· είτε γνώση, θα καταργηθεί· επειδή, κατά μέρος γνωρίζουμε, και κατά μέρος προφητεύουμε· όταν, όμως, έρθει το τέλειο, τότε το κατά μέρος θα καταργηθεί."
ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α΄ 13:8‭-‬10
Όταν έρθει το τέλειο, 3 πράγματα θα καταργηθούν: Προφητείες, γλώσσες και γνώση. Η γνώση σίγουρα δεν έχει καταργηθεί ακόμα. Μάλιστα ζούμε σε εποχές που η γνώση είναι στο αποκορύφωμά της. Τι γίνεται όμως με τις προφητείες και τις γλώσσες;

Λανθασμένα διδάσκεται ότι το "τέλειο που θα έρθει" είναι ο Λόγος του Θεού. Δηλ. από τη στιγμή που έχουμε πλέον στη διάθεσή μας ολόκληρη τη Γραφή, Παλαιά και Καινή Διαθήκη, ήρθε το τέλειο, δηλ. ο αλάνθαστος και τέλειος Λόγος του Θεού, το οποίο βεβαίως ισχύει, αλλά δεν είναι το τέλειο για το οποίο ο Παύλος μιλάει εδώ. Αυτό που εννοεί σαν τέλειο είναι η δεύτερη έλευση του Κυρίου μας, όταν Αυτός παραλάβει την εκκλησία Του και αποκτήσουμε τα ένδοξα σώματά μας που πλέον δεν θα γνωρίζουμε θάνατο ή φθορά και θα γνωρίσουμε τα πάντα όταν έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Κύριό μας, τον Ιησού, τον μόνο ζωντανό Θεό. Δοξασμένο ας είναι το Όνομά Του!
"Eπειδή, τώρα βλέπουμε σαν μέσα από ένα θαμπό κάτοπτρο, με τρόπο αινιγματώδη, τότε όμως θα βλέπουμε πρόσωπο προς πρόσωπο· τώρα γνωρίζω κατά μέρος, τότε όμως θα γνωρίσω καθώς και γνωρίστηκα."
ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α΄ 13:12
Τότε φυσικά οι προφητείες και οι γλώσσες θα καταργηθούν επειδή δε θα χρειάζονται πλέον. Προσοχή μεγάλη στην αποφυγή πλάνης. Ο προφήτης Ιωήλ προφητεύει :

"KAI ύστερα απ’ αυτά θα ξεχύνω το πνεύμα μου επάνω σε κάθε σάρκα· και θα προφητεύσουν οι γιοι σας, και οι θυγατέρες σας· οι πρεσβύτεροί σας θα ονειρευτούν όνειρα, οι νέοι σας θα δουν οράσεις. Kαι ακόμα, επάνω στους δούλους μου και επάνω στις δούλες μου κατά τις ημέρες εκείνες θα ξεχύνω το Πνεύμα Μου."
ΙΩΗΛ 2:28‭-‬29

Και σίγουρα η προφητεία αυτή ΔΕΝ αναφέρεται στη μέρα της Πεντηκοστής, επειδή ο Παύλος το επιβεβαιώνει αργότερα στην επιστολή του προς Α' Κορινθίους:

"Nα ακολουθείτε την αγάπη· και να ζητάτε με ζήλο τα πνευματικά χαρίσματα, περισσότερο όμως το να προφητεύετε."
ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α΄ 14:1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου