.............................................................................

.............................................................................

Translate

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

O Θεός προμηθεύει με περίσσεια

  Από Αργύρης Σιμώνης



"Είναι, όμως, δυνατός ο Θεός να σας δώσει με περίσσεια κάθε χάρη, ώστε έχοντας πάντοτε κάθε αυτάρκεια, σε κάθε τι, να περισσεύετε σε κάθε έργο αγαθό·" 2Κορ. 9:8

Αυτό το εδάφιο καταρρίπτει εντελώς την ιδέα ότι ο Θεός θέλει μόνο να μας προμηθεύει τα απολύτως απαραίτητα.

Όσοι εναντιώνονται στην ευημερία με το προσωπείο της ψευδο-ταπεινοφροσύνης, αναφέρουν πάντα τα παραδείγματα εκείνων που έχουν συγκεντρώσει πλούτη για να τα καταναλώσουν στις δικές τους επιθυμίες. Χρησιμοποιούν αυτά τα αρνητικά παραδείγματα για να επισημάνουν ότι όσοι είναι πλούσιοι είναι εγωιστές και διεφθαρμένοι, και στη συνέχεια εναντιώνονται στην ευημερία με επιχείρημα την απληστία που ακολουθεί.
Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο σκοπός του Θεού να μας δώσει πλούτη:

"Αλλά, θα θυμάσαι τον Κύριο τον Θεό σου· επειδή, αυτός είναι που σου δίνει δύναμη να αποκτάς πλούτη, για να στερεώσει τη διαθήκη του, που ορκίστηκε στους πατέρες σου, όπως είναι τη σημερινή ημέρα." Δευτ. 8:18

Όπως δηλώνει αυτό το εδάφιο, o Κύριος μας δίνει πλούτη για να στερεώσουμε τη διαθήκη Του και να βοηθάμε και άλλους. Η διάδοση του Ευαγγελίου κοστίζει τόσο σε προσωπικό αγώνα, όσο και σε χρήματα.

Ο σκοπός της ευημερίας του Θεού στη ζωή μας είναι να μπορούμε να είμαστε ευλογία για τους άλλους. Προτού μπορέσουμε να είμαστε ευλογία, πρέπει να είμαστε ευλογημένοι (Γένεση 12:2). Αν δεν είμαστε εγωιστές και φιλήδονοι με τα πλούτη μας, τότε ο πλούτος μπορεί να είναι ένα υπέροχο εργαλείο στα χέρια μας. To χρήμα δεν είναι κακό. Η φιλαργυρία όμως είναι:

"Επειδή, ρίζα όλων των κακών είναι η φιλαργυρία· την οποία μερικοί, καθώς την ορέχθηκαν, αποπλανήθηκαν από την πίστη και πέρασαν τον εαυτό τους μέσα από πολλές οδύνες." A'Τιμ. 6:10

O Διάβολος έχει καταφέρει να σπείρει την πλάνη του πάνω σε αυτό το θέμα σε πολλούς Χριστιανούς. Πρώτα με την εντύπωση της ψευδο-ταπεινοφροσύνης, ότι δηλαδή μένω φτωχός και ταπεινός, και δεύτερον με την ψευδές ευαγγέλιο της ευημερίας, το οποίο υπόσχεται την εύκολη ζωή μέσω της πλατιάς οδού που οδηγεί στην απώλεια και όχι την άφθονη ζωή μέσω της στενής οδού που υπόσχεται ο Ιησούς μας.

Ο Κύριός μας επάνω στο σταυρό έγινε φτωχός για να είμαστε εμείς πλούσιοι σε όλα (και σε πνευματικές ευλογίες αλλά και σε υλικές). Πήρε πάνω Του την κατάρα της φτώχιας και μας ευλόγησε με ευημερία και με άφθονη ζωή.

"επειδή, ξέρετε τη χάρη τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ότι, ενώ ήταν πλούσιος, έγινε για σας φτωχός, για να γίνετε εσείς πλούσιοι με τη φτώχεια εκείνου." B' Κορ. 8:9

Πάρε την απόφαση και αποτίναξε από πάνω σου τον ζυγό της θρησκείας-θρησκοληψίας που σε κρατά υπόδουλο τόσα χρόνια. Πίστεψε στις υποσχέσεις Του που είναι "Ναι και Αμήν" και μην αφήνεις τις καταστάσεις και τις προσωρινές θλίψεις που βιώνεις να παίρνουν τα μάτια σου μακρυά από Εκείνον.

Αμήν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου