.............................................................................

.............................................................................

Translate

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Ο Θεός στο εδώλιο του κατηγορουμένου

 Από Αργύρης Σιμώνης


"Ο Θεός είναι αγάπη· και εκείνος που μένει μέσα στην αγάπη, μένει σε ενότητα με τον Θεό και ο Θεός μένει σε ενότητα μ' αυτόν." A'Ιωάν. 4:16

O Ιωάννης εδώ μας περιγράφει όμορφα και απλά τον Θεό. Η θρησκεία όμως δυστυχώς έρχεται και μας παρουσιάζει έναν Θεό οργισμένο και εκδικητικό. Σε δέχεται μόνο όταν είσαι "καλό" παιδί και περιμένει στη γωνία να σε κατακεραυνώσει στο πρώτο παραστράτημα που θα κάνεις.

Η θρησκεία παρουσιάζει έναν Θεό παιδοκτόνο, που παίρνει μωρά και μικρά παιδάκια στον Ουρανό επειδή εκεί τα "χρειάζεται" περισσότερο από ότι η φυσική τους οικογένεια εδώ στη γη.

Η θρησκεία παρουσιάζει έναν Θεό που στέλνει ασθένειες και θλίψεις στα παιδιά Του για να τα "διδάξει" ταπεινότητα και υπακοή.

Η θρησκεία παρουσιάζει έναν Θεό που είναι υπεύθυνος για κάθε πόλεμο, πείνα, σεισμό, καταστροφή και κάθε κακό που συμβαίνει επάνω στον κόσμο, επειδή τίποτα δεν συμβαίνει εάν Εκείνος δεν το "επιτρέψει".

Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να αγαπήσεις και να εμπιστευτείς κάποιον που σου φέρεται έτσι; Με τη σημερινή νομοθεσία αν στο δικαστήριο ένας τέτοιος Θεός ανέβει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, θα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ή ακόμα και σε θάνατο σαν ένας κοινός εγκληματίας!

Ας μην απορούμε λοιπόν που πολλοί άνθρωποι απορρίπτουν τον Κύριο και δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί Του. Όλη αυτή η παραμορφωμένη εικόνα του θεού που μας παρουσιάζει η θρησκεία απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να απομακρύνει από Αυτόν αντί να προσελκύει κοντά Του.

Ας διαβάσουμε το παρακάτω απόσπασμα από την Α' Κορινθίους, και όπου "αγάπη" (σύμφωνα με το A'Ιωάν. 4:16) βάζουμε "Θεός":

"Ο Θεός μακροθυμεί, αγαθοποιεί· Ο Θεός δεν φθονεί· Ο Θεός δεν αυθαδιάζει, δεν υπερηφανεύεται,
δεν φέρεται με απρέπεια, δεν ζητάει τα δικά Του, δεν εξάπτεται, δεν συλλογίζεται το κακό·
δεν χαίρεται στην αδικία, συγχαίρει όμως στην αλήθεια.
Όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει." Α' Κορ. 13:4-7

Μια από τις μεγαλύτερες αλήθειες του Ευαγγελίου που θα αλλάξει τη ζωή σου είναι να καταλάβεις ότι ο Θεός σε αγαπά όπως ακριβώς είσαι.
Σε αγαπά τόσο πολύ που αν το καταλάβεις, δεν θα θέλεις να μείνεις όπως είσαι. Θα αρχίσεις να αλλάζεις, όχι για να αποκτήσεις την αγάπη Του, αλλά η αλλαγή αυτή θα είναι ο καρπός της αγάπης Του που ενεργείται μέσα σου.

Η φύση του Θεού ήταν πάντα αγάπη.

Αμήν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου