.............................................................................

.............................................................................

Translate

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

ΙΗΣΟΥΣ Το Θαύμα των Χριστουγέννων

 Από Αργύρης Σιμώνης


Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα! Μέρες χαράς και γιορτής για πολλούς. Δώρα κάτω από το δέντρο, φώτα και στολίδια στο σπίτι, κάρτες Χριστουγεννιάτικες, γαλοπούλα και άλλα παραδοσιακά φαγητά, η οικογένεια και οι φίλοι μαζεύονται στο σπίτι, χιόνι στην αυλή (κάποιες φορές), και ευχές για καλά Χριστούγεννα αντηχούν παντού. 

Ωραία όλα αυτά και είναι ευκαιρία για όλους μας να γιορτάσουμε και να απολαύσουμε αυτές τις μέρες. Είναι όμως αυτό το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων;

Καλό είναι να θυμόμαστε ότι για κάποιους ανθρώπους είναι μια περίοδος θλίψης. Ίσως γιατί δεν έχουν τα έξτρα χρήματα για να αγοράσουν δώρα για τα παιδιά τους, την οικογένειά τους ή τους φίλους τους. Πολλοί στεναχωριούνται τα Χριστούγεννα όταν σκέφτονται ότι οι αγαπημένοι τους για διάφορους λόγους δεν μπορούν να είναι μαζί τους. Τα πλούσια τραπέζια και οι γαλοπούλες ίσως για κάποιους φαντάζουν σαν ένα άπιαστο όνειρο. 

Παρ' όλα αυτά, τα Χριστούγεννα είναι εποχή μεγάλης χαράς, ανεξάρτητα σε ποιά μερίδα ανθρώπων ανήκουμε, γιατί ο Θεός μας δείχνει την απέραντη αγάπη Του. Είναι καιρός θεραπείας και ανανέωσης. 
Τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε τη γέννηση του Ιησού μας. Ο Θεός έστειλε τον Υιό Του στον κόσμο να γεννηθεί ταπεινά, μέσα σε μια φάτνη. Αυτό το γεγονός είναι που έφερε τόση μεγάλη χαρά στον κόσμο. Οι βοσκοί, οι Μάγοι και όλη η στρατιά αγγέλλων που πήρε μέρος σε αυτό το "πανηγύρι" ήξεραν ότι αυτό δεν ήταν ένα συνηθισμένο μωρό. Υπήρχαν προφητείες από πολύ παλιά για τη γέννηση του Ιησού.

Διαβάζοντας από το κατά Λουκά 2:4-19, γεννιέται το ερώτημα:

Γιατί τελικά ήρθε Ο Ιησούς;
Η ειρήνη για την οποία έψαλλε ο ουράνιος στρατός δεν ήταν ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων, αλλά ειρήνη μεταξύ Θεού και ανθρώπων.

"Μη νομίσετε ότι ήρθα να βάλω ειρήνη επάνω στη γη· δεν ήρθα να βάλω ειρήνη, αλλά μάχαιρα." Ματθ. 10:34

Πάνω από 300 προφητείες εκπληρώθηκαν στο πρόσωπο του Ιησού. Πολλές από αυτές με τη γέννησή Του. Ο καθηγητής Peter W. Stoner ήταν Πρόεδρος των Τμημάτων Μαθηματικών και Αστρονομίας στο Pasadena City College και Πρόεδρος του επιστημονικού τμήματος στο Westmont College. Στο βιβλίο του, Science Speaks, ο καθηγητής Stoner σκιαγραφεί τη μαθηματική πιθανότητα ενός ατόμου να εκπληρώσει μόλις οκτώ από τις πιο σαφείς και ξεκάθαρες μεσσιανικές προφητείες. Στο βιβλίο του αναφέρει:

«Βρίσκουμε ότι η πιθανότητα οποιοσδήποτε άνθρωπος να έχει ζήσει μέχρι σήμερα και να έχει εκπληρώσει και τις οκτώ προφητείες είναι 1 στις 10 στην 17η δύναμη (1 στα 100.000.000.000.000.000)!!!».

Πόσο φοβερό είναι αυτό! Και φυσικά, αν λάβουμε υπόψη και τις 300+ προφητείες, ο αριθμός αυτός γίνεται ακόμα πιο αστρονομικός.

Οι άγγελοι χαιρόντουσαν που ο πόλεμος μεταξύ Θεού και ανθρώπου είχε τελειώσει. Γιορτάζουμε τον Σωτήρα, γιατί χρειαζόμασταν τη σωτηρία:

"δεδομένου ότι, όλοι αμάρτησαν, και στερούνται τη δόξα τού Θεού·" Ρωμ. 3:23

Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γύρω μας, (και συμβαίνουν πολλά), μπορούμε πραγματικά να έχουμε χαρά. Ας δούμε τα Χριστούγεννα με διαφορετικό μάτι φέτος. Είναι η στιγμή να προσκαλέσεις τον Κύριο στην καρδιά σου, και η ειρήνη που θα σου δώσει θα κρατήσει για όλη την καινούρια χρονιά, καθώς Τον εμπιστεύεσαι ότι θα προμηθεύσει κάθε σου ανάγκη!

Δείτε το βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου