.............................................................................

.............................................................................

Translate

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Η εκδίκηση ανήκει στον Κύριο - Μέρα νηστείας 16/21

 Από Αργύρης Σιμώνης

"Aγαπητοί, μη εκδικείτε τον εαυτό σας· αλλά, δώστε τόπο στην οργή· επειδή, είναι γραμμένο: «Σε μένα ανήκει η εκδίκηση· εγώ θα κάνω ανταπόδοση, λέει ο Kύριος». Aν, λοιπόν, ο εχθρός σου πεινάει, δίνε του να φάει· αν διψάει, δίνε του να πιει· επειδή, κάνοντας αυτό, θα επισωρεύσεις κάρβουνα φωτιάς επάνω στο κεφάλι του. Nα μη νικιέσαι από το κακό, αλλά να νικάς το κακό διαμέσου τού αγαθού."
Ρωμ. 12:19‭-‬21 

Ο Παύλος εδώ κάνει αναφορά από το Δευτερονόμιο:

"Σε μένα ανήκει η εκδίκηση, και η ανταπόδοση· το πόδι τους θα γλιστρήσει στον διορισμένο καιρό. Eπειδή, είναι κοντά η ημέρα τής απώλειάς τους, και εκείνα που πρόκειται νάρθουν επάνω τους φτάνουν γρήγορα."
Δευτ. 32:35 

Αυτό που μας λέει εδώ ο λόγος του Θεού είναι ότι πρέπει να επιτρέψουμε στον Κύριο να ασκήσει την οργή Του σε αυτούς που μας αδικούν αντί να προσπαθούμε να την προκαλέσουμε εμείς οι ίδιοι. Ο Κύριος θα πολεμήσει για εμάς επειδή παίρνει προσωπικά ό,τι συμβαίνει στους αγίους Του, ακριβώς όπως μίλησε στον Σαούλ στο δρόμο προς τη Δαμασκό:

"και πέφτοντας κάτω στη γη, άκουσε μία φωνή να του λέει: Σαούλ, Σαούλ, γιατί με καταδιώκεις;"
Kαι είπε: Ποιος είσαι, Kύριε; Kαι ο Kύριος είπε: Eγώ είμαι ο Iησούς, τον οποίο εσύ καταδιώκεις· είναι σκληρό σε σένα να κλοτσάς σε καρφιά."
Πράξ. 9:4-5

Όταν αφήσουμε την εκδίκηση στον Κύριο, Αυτός θα αντιμετωπίσει όσους μας πλήγωσαν και μας αδίκησαν πολύ πιο αποτελεσματικά από το αν προσπαθήσουμε να το κάνουμε εμείς οι ίδιοι. 

Ξέρετε ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο να  το εφαρμόσουμε αυτό; Εδώ είναι που έρχεται η υπερφυσική δύναμη της πίστης του Θεού, που μιλήσαμε χθες, και μας ενδυναμώνει.
Ας αφήσουμε το Θεό να κινηθεί σαν Θεός στη ζωή μας:

"Έλπιζε στoν Kύριo με όλη σoυ την καρδιά, και να μη επιστηρίζεσαι στη σύνεσή σoυ· σε όλoυς τoύς δρόμoυς σoυ να γνωρίζεις Αυτόν, και Αυτός θα διευθύνει τα βήματά σoυ."
Παρ. 3:5‭-‬6 

Το να αφήνουμε τον Θεό να μας υπερασπίζεται είναι θέμα πίστης. Εάν δεν υπήρχε Θεός δικαιοσύνης που  φέρνει τους ανθρώπους σε μετάνοια, τότε δικαιολογημένα το να γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο όταν μας χτυπήσουν θα ήταν το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε:

"Eγώ, όμως, σας λέω: Nα αγαπάτε τούς εχθρούς σας, να ευλογείτε εκείνους που σας καταρώνται, να ευεργετείτε εκείνους που σας μισούν, και να προσεύχεστε για εκείνους που σας βλάπτουν και σας κατατρέχουν·"
Ματ. 5:44 

Ο Κύριος αγαπάει όλους τους ανθρώπους και είναι στο θέλημά Του όλοι να σωθούν και να έρθουν στην επίγνωση της αλήθειας:

"Δεν βραδύνει ο Kύριος την υπόσχεσή του, όπως μερικοί το θεωρούν αυτό βραδύτητα· αλλά μακροθυμεί σε μας, μη θέλοντας μερικοί να απολεστούν, αλλά όλοι νάρθουν σε μετάνοια."
Β΄ Πέτρου 3:9 

Να είστε σίγουροι ότι ο Κύριος που αγαπάει τους ανθρώπους και μισεί την αμαρτία, ελέγχει ακόμα και αυτούς που μας αδικούν:

"Ο Kύριoς ελέγχει όπoιoν αγαπάει, όπως o πατέρας τoν γιo τoυ, στoν oπoίo αρέσκεται.
Παρ. 3:12 

Αφού λοιπόν υπάρχει Θεός που υποσχέθηκε ότι η εκδίκηση είναι δική Του και θα ανταποδώσει την αδικία, τότε το να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας δείχνει έλλειψη πίστης και εμπιστοσύνης στον Θεό και την ακεραιότητά Του.

Δείτε το βίντεο στο κανάλι μας:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου