.............................................................................

.............................................................................

Translate

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Είμαστε άρωμα Χριστού - Μέρα νηστείας 19/21

 Από Αργύρης Σιμώνης

"Όμως, χάρη στον Θεό, που μας κάνει πάντοτε να θριαμβεύουμε διαμέσου τού Χριστού, και σε κάθε τόπο φανερώνει μέσα από μας την οσμή τής γνώσης Tου.
Επειδή, είμαστε ευωδία Χριστού προς τον Θεό ανάμεσα σ' εκείνους που σώζονται και σ' εκείνους που χάνονται·
σε τούτους μεν, οσμή θανάτου για θάνατο· σ' εκείνους δε, οσμή ζωής για ζωή." 2Κορ. 2:14-16

Στην εποχή του Παύλου, η λέξη θρίαμβος που αναφέρει εδώ συνδέονταν με τη θριαμβευτική πομπή (παρέλαση) ενός Ρωμαίου στρατηγού που επέστρεφε από μια νίκη. Περνούσε το στρατό του στους δρόμους, μαζί με τους αιχμαλώτους και τα λάφυρα της νίκης, τα οποία δίνονταν στον κόσμο. Σε αυτή την παρέλαση υπήρχαν και θυμιατήρια που απέδιδαν ένα ευχάριστο άρωμα. 
Έτσι ο Παύλος εδώ μας λέει ότι συμμετέχουμε στη νικηφόρα πομπή του Χριστού, σκορπώντας αυτό το άρωμα της γνώσης του Χριστού που διαδίδεται παντού.

Αυτό το άρωμα που σκορπίζουν όσοι φέρνουν το μήνυμα του Χριστού, έχει δύο διαφορετικά αποτελέσματα σε δύο διαφορετικά είδη ανθρώπων:

1. Για όσους απορρίπτουν το Ευαγγέλιο του Χριστού, αυτό το μήνυμα παράγει την οσμή του θανάτου:

"Και ύστερα από μερικές ημέρες, ο Φήλικας, αφού ήρθε μαζί με τη γυναίκα του, τη Δρουσίλλα, που ήταν Ιουδαία, ξανακάλεσε τον Παύλο, και άκουσε απ' αυτόν για την πίστη στον Χριστό.
Και ενώ αυτός μιλούσε για δικαιοσύνη και εγκράτεια και για τη μέλλουσα κρίση, ο Φήλικας, επειδή έγινε έντρομος, απάντησε: Προς το παρόν, πήγαινε, και όταν βρω χρόνο, θα σε ξανακαλέσω." Πράξ. 24:24-25  

2. Όσοι λαμβάνουν αυτό το μήνυμα του Χριστού, απελευθερώνει τη μυρωδιά της ζωής:

"Ο Ιησούς είπε σ' αυτήν: Εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή· αυτός που πιστεύει σε μένα, και αν πεθάνει, θα ζήσει.
Και καθένας που ζει και πιστεύει σε μένα, δεν πρόκειται να πεθάνει στον αιώνα. Το πιστεύεις αυτό;
Του λέει: Ναι, Κύριε, εγώ πίστεψα ότι, εσύ είσαι ο Χριστός, ο Υιός τού Θεού, αυτός που έρχεται στον κόσμο." Ιωάν. 11:25-27

Αυτή η οσμή έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα; Δεν μπορώ να πω με σιγουριά, αλλά φαντάζεστε να  υπάρχουν πνευματικές "οσμές" που προέρχονται από τις πράξεις μας; Οι κακές πράξεις μας δίνουν μια δυσωδία θανάτου που προσελκύει δαιμονική δραστηριότητα, και οι καλές πράξεις αναδίδουν την οσμή της ζωής που είναι ευάρεστη στον Κύριο. Έτσι λοιπόν η απόρριψη του Ευαγγελίου οδηγεί
στο θάνατο, και σε όσους πιστεύουν είναι το γλυκό άρωμα της αιώνιας ζωής.

Αμήν 🙏 

Δείτε το βίντεο στο κανάλι μας:




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου