.............................................................................

.............................................................................

Translate

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Η νηστεία είναι ταπείνωση - Μέρα νηστείας 3/21

 Από Αργύρης Σιμώνης

"Και αν ο λαός Μου, επάνω στον οποίο ονομάστηκε το όνομά Μου, ταπεινώσουν τον εαυτό τους, και προσευχηθούν, και εκζητήσουν το πρόσωπό Μου, και επιστρέψουν από τους δρόμους τους, τους πονηρούς, τότε Εγώ θα εισακούσω από τον ουρανό, και θα συγχωρήσω την αμαρτία τους, και θα θεραπεύσω τη γη τους." 2Χρ. 7:14

Εδώ έχουμε μια ακόμα πολύ όμορφη υπόσχεση του Κυρίου που εκπληρώθηκε επάνω στο σταυρό του Γολγοθά. Η συγχώρεση και η θεραπεία μας είναι ήδη διαθέσιμα δια μέσω της θυσίας του Ιησού μας. Αυτό που θέλω να εστιάσω είναι ότι όταν η προσευχή και η εκζήτηση του προσώπου του Κυρίου γίνεται μέσω της νηστείας είναι πολύ πιο αποτελεσματικά. Με την πράξη μας αυτή ταπεινώνουμε τον εαυτό μας μπροστά Του και όταν το κάνουμε αυτό υπάρχει υπόσχεση:

"Αλλά, μεγαλύτερη χάρη δίνει ο Θεός, γι' αυτό λέει: «Ο Θεός στους υπερήφανους αντιτάσσεται, στους ταπεινούς όμως δίνει χάρη»." Ιακ. 4:6
"... και η ταπείνωση προπορεύεται της δόξας." Παρ. 15:33

Εδώ θα ήθελα να πω δυο λόγια για την υπερηφάνεια. Πολλοί πιστεύουν ότι η υπερηφάνεια είναι η αλαζονεία, η εξύψωση του εαυτού και η τάση ανωτερότητας και υπεροχής τους έναντι των άλλων. Ναι, αυτή είναι μια μορφή υπερηφάνειας, αλλά όχι η μοναδική. Οτιδήποτε τείνει να μας οδηγεί σε εγωκεντρισμό είναι υπερηφάνεια. Μερικά παραδείγματα:

Η ανησυχία για τη γνώμη των άλλων, η ντροπή να μιλήσουμε τη γνώμη μας μπροστά σε κοινό φοβούμενοι τί θα σκεφτούν για εμάς, είναι υπερηφάνεια. Όταν συμβιβαζόμαστε με κάτι που δεν συμφωνούμε, που έρχεται ενάντια στις ηθικές μας αξίες και δεν μιλάμε την αλήθεια από φόβο να μην προσβάλουμε κάποιον, είναι υπερηφάνεια. Όταν βλέπουμε έναν άνθρωπο να βαδίζει άσχημα και δεν τον προειδοποιήσουμε φοβούμενοι ότι θα προσβληθεί και θα χαλάσει η σχέση μας μαζί του, είναι υπερηφάνεια.

Περήφανος είναι κάποιος που αναζητά τη δική του δόξα και βάζει την εικόνα του εαυτού του πάνω από την αλήθεια και κατ' επέκταση πάνω από τον Θεό, επειδή ο Θεός είναι η αλήθεια: 

"Ο Ιησούς λέει σ' αυτόν: Εγώ είμαι ο δρόμος, και η αλήθεια, και η ζωή" Ιωάν. 14:6

Όταν όμως γίνει κάτι τέτοιο, δεν έχουμε πλέον τον διάβολο απέναντί μας, αλλά τον ίδιο τον Θεό επειδή "Ο Θεός στους υπερήφανους αντιτάσσεται..." Ιακ. 4:6

Με αυτές τις σκέψεις λοιπόν συνεχίζουμε τη νηστεία και εμπιστευόμαστε ότι καθώς ταπεινωνόμαστε μπροστά στον Κύριο, η χάρη Του θα καλύπτει πλούσια τη ζωή μας.

Αμήν 🙏

Δείτε το βίντεο στο κανάλι μας:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου