.............................................................................

.............................................................................

Translate

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Ευαγγέλιο: Δύναμη Θεού προς σωτηρία

 Από Αργύρης Σιμώνης


"Eπειδή, δεν ντρέπομαι το ευαγγέλιο του Xριστού· για τον λόγο ότι, είναι δύναμη Θεού προς σωτηρία σε κάθε έναν που πιστεύει, και στον Iουδαίο, πρώτα, και στον Έλληνα". ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ 1:16 

Ευαγγέλιο σημαίνει "τα καλά νέα", αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Είναι τόσο καλά νέα που ίσως φαντάζουν απίστευτα για να είναι αληθινά! 
Και αυτό γιατί όταν ο Ιησούς επάνω στο σταυρό του Γολγοθά πήρε επάνω Του όλη την αμαρτία μας, πλήρωσε το δικό μας χρέος και μας έδωσε νέα ζωή,  πραγματικά φαντάζει  πολύ καλό για να είναι αληθινό!

Ο Παύλος μιλάει εκτενέστερα στην προς Ρωμαίους και προς Γαλάτες επιστολή του επάνω σε αυτό το θέμα. σε κάποια σημεία μάλιστα χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα:

"Ω, ANOHTOI, Γαλάτες, ποιος σας βάσκανε, ώστε να μη πείθεστε στην αλήθεια, εσείς, μπροστά στα μάτια των οποίων ο Iησούς Xριστός σκιαγραφήθηκε ανάμεσά σας σταυρωμένος; Mονάχα τούτο θέλω να μάθω από σας: Aπό έργα τού νόμου λάβατε το Πνεύμα ή από ακοή τής πίστης; Tόσο ανόητοι είστε; Aφού αρχίσατε με το Πνεύμα, τώρα τελειώνετε με τη σάρκα;"
ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ 3:1‭-‬3 

Οποιαδήποτε διδασκαλία που δεν εστιάζει στη χάρη του Θεού ως τον τρόπο λήψης όσων μας παρείχε ο Ιησούς με την  σταυρική Του θυσία, δεν είναι το αληθινό Ευαγγέλιο. 

Η χάρη του Κυρίου είναι δώρο και όχι μισθός, και το να προσπαθούμε να λάβουμε από τον Θεό με τη δική μας προσπάθεια είναι μια διαστροφή του Ευαγγελίου. Δείτε τι μας λέει ο Παύλος  στην επιστολή του προς Γαλάτες:

"Θαυμάζω ότι τόσο γρήγορα μεταφέρεστε από Εκείνον, που σας κάλεσε με τη χάρη τού Iησού Xριστού, σε άλλο ευαγγέλιο· το οποίο δεν είναι άλλο· αλλά υπάρχουν μερικοί που σας ταράζουν, και θέλουν να μετατρέψουν το ευαγγέλιο του Xριστού."
ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ 1:6‭-‬7 

Αυτή δυστυχώς είναι η κατάσταση της εκκλησίας σήμερα, και αυτό λόγω άγνοιας. 
Το Ευαγγέλιο είναι η δύναμη του Θεού που απελευθερώνει τον καρπό της σωτηρίας που λάβαμε ώστε να εκδηλωθεί στη ζωή μας. Η σωτηρία δεν περιλαμβάνει μόνο την πνευματική αναγέννηση του πιστού, αλλά κάθε όφελος και πνευματική ευλογία που δικαιούμαστε δια μέσω του Ιησού Χριστού σαν παιδιά τού Θεού που είμαστε. Οι ευλογίες αυτές είναι η κληρονομιά μας:

"Άξιος ευλογίας είναι ο Θεός και Πατέρας τού Kυρίου μας Iησού Xριστού, αυτός που μας ευλόγησε με κάθε πνευματική ευλογία στα επουράνια διαμέσου τού Xριστού".
ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ 1:3 

Επομένως, εάν δεν βιώνουμε την αφθονία που μας παρείχε ο Ιησούς σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής μας, σημαίνει ότι έχουμε πρόβλημα να κατανοήσουμε ή και να πιστέψουμε στο αληθινό Ευαγγέλιο. Γι' αυτό λοιπόν η μελέτη του λόγου του Θεού είναι ζωτικής σημασίας. Μόλις ο σπόρος του Λόγου πέσει μέσα στην καρδιά μας, το Πνεύμα τού Κυρίου θα μας δώσει κατανόηση και αποκάλυψη ώστε ο σπόρος αυτός να βγάλει βαθιές ρίζες και να φέρει πλούσιο καρπό στη ζωή μας.

Αμήν 🙏



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου