.............................................................................

.............................................................................

Translate

Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Πως τα δαιμόνια εισέρχονται σε ανθρώπους; (Μέρος 1ο)

 Από Αργύρης Σιμώνης

Με τη γυναίκα μου κάνουμε Βιβλική συμβουλευτική γάμου σε ζευγάρια και έχουμε δει και ακούσει πολλά. Όλα όσα μιλήσω σήμερα είναι μέσα από τις εμεπιρίες μας από τη διακονία μας και πάντα μέσα από το πρίσμα του λόγου του Θεού. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε ακούσει απίστευτες ομολογίες για το πώς ο διάβολος επιτίθεται ιδιαίτερα στο γάμο και εύχομαι αυτά να βοηθήσουν και κάποιους από εσάς που αντιμετωπίζετε παρόμοια προβλήματα.  

Υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι εισόδου:

- Κληρονομικότητα

- Εισβολή

- Ενασχόληση

Θα τα πάρω με τη σειρά και δώστε προσοχή, επειδή κάποια από αυτά ίσως τα αναγνωρίσετε και στη δική σας ζωή. Η μισή λύση ενός προβλήματος είναι να αναγνωρίσεις το πρόβλημα που έχεις:

------------------------------------------------

1. Κληρονομικότητα

Υπάρχουν δαιμόνια που περνούν από γενιά σε γενιά. Το πώς ακριβώς γίνεται, δεν ξέρω. 

- Κάποιες φορές μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης, όπου μεταφέρονται από το ένα μέλος της οικογενείας σε ένα άλλο.

- Άλλες φορές μεταφέρονται μέσα από γενεαλογικές κατάρες. Εδώ θα γίνω πιο συγκεκριμένος με ένα παράδειγμα:

Εδώ στη Νορβηγία, έχουμε έναν αδελφό, χρόνια στην πίστη, που ζήτησε από εμένα και τη γυναίκα μου την Πέγκυ να συναντηθούμε και να προσευχηθούμε. 
Μας είπε ότι η μητέρα του έπασχε χρόνια από κοιλιοκάκη, μια αυτοάνοση διαταραχή του λεπτού εντέρου που προκαλεί χρόνια διάρροια, αδυναμία ανάπτυξης (σε παιδιά), και κόπωση. Λέγεται αλλιώς και εντεροπάθεια γλουτένης, επειδή προκαλεί διαταραχές όταν το άτομο φάει ο,τιδήποτε περιέχει γλουτένη. Προκαλεί ωχρότητα (χλωμάδα) και απώλεια βάρους. Είναι πολύ άσχημο πράγμα. Όλα αυτά τα συμπτώματα τα είχε αυτός ο αδελφός. 

Μας είπε ότι τη μέρα που πέθανε η μητέρα του και πήγε να την αποχαιρετήσει στο νεκροκρέβατό της, ένοιωσε ότι κάτι "πήδηξε" μέσα του. Από τότε άρχισε να εμφανίζει τα ίδια συμπτώματα με την μητέρα του. Και αυτό συνέβαινε επί χρόνια. Επιτιμήσαμε αυτό το πνεύμα της ασθένειας και ο αδελφός ελευθερώθηκε! Μας έδειξε μάλιστα και τη γνωμάτευση του γιατρού του, ο οποίος βασικά δεν μπορούσε να εξηγήσει τί έγινε, επειδή η μόνη αποτελεσματική θεραπεία είναι μια δια βίου δίαιτα χωρίς γλουτένη.

 - Υπάρχουν ομολογίες ανθρώπων που ένιωσαν ότι κάτι ήρθε μέσα τους στο νεκροταφείο, όταν έθαψαν έναν συγγενή τους. Τα πνεύματα ξέρετε δεν πεθαίνουν. Πηγαίνουν συνήθως στον κοντινότερο συγγενή και αν αυτός ο συγγενής δεν είναι πιστός, δε ζει για τον Χριστό και δεν έχει αποκηρύξει την κατάρα που τρέχει στην οικογένειά του βρίσκουν πόρτα εισόδου. 

 - Κάποιοι πάλι, έχουν δαιμόνια που, όπως ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμα, ζουν κρυμμένα στο υπόγειό τους (στο σώμα τους) και αρχίζουν να εκδηλώνονται και να παρενοχλούν τα άτομα αυτά αμέσως μετά από μια τραυματική εμπειρία ή μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή τους. 

Ένα άλλο παράδειγμα:
Μια κοπέλα είχε έρθει και μας ζήτησε προσευχή. Οι φίλοι της την είχαν πιέσει να κάνει μπάντζι τζάμπινγκ. Φοβόταν να το κάνει, αλλά τελικά πήγε. Μας είπε ότι την ώρα που πήδηξε ένοιωσε τέτοια φρίκη, που άρχισε να έχει χρόνιες φοβίες και εφιάλτες. 

Μια συμβουλή για τους παντρεμένους, και ειδικά για τους άντρες: Αν η γυναίκα σου αντιμετωπίζει επιθέσεις από πονηρά πνεύματα, το πρώτο σου μέλημα δεν είναι να προσπαθείς να τα εκβάλεις κάθε μέρα, αλλά να την αγαπάς. Και αυτό το λέω επειδή αν ξοδεύεις περισσότερο χρόνο στην απελευθέρωση από το να αγαπάς τη γυναίκα σου, δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά στη Γραφή που να λέει 
"άντρες ελευθερώνετε τις γυναίκες σας". 

-- Μη με παρεξηγείτε, η απελευθέρωση έχει τη δική της θέση εδώ, και αυτό και θα το εξηγήσω παρακάτω. --

Η πρώτη σου αποστολή όμως είναι να την αγαπάς, να προσεύχεσαι γι αυτήν, και όταν είναι έτοιμη και σου το ζητήσει, τότε το κάνεις. 

Στο προηγούμενο μήνυμα αναφέρθηκα στα οχυρά που χτίζει ο πονηρός στο νου ενός ανθρώπου. Ακόμα και όταν το δαιμόνιο φύγει, τα οχυρά αυτά πρέπει να καθαιρεθούν. Και αυτό γίνεται μόνον όταν το άτομο γνωρίσει την αλήθεια:   

"και θα γνωρίσετε την αλήθεια, και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει." Ιωάν. 8:32

Ο γάμος είναι όπως ένας αγρός. Για να ευδοκιμήσει , υπάρχουν τρεις βασικές αρχές:

- Φύτεψε σπόρους,
- Βγάλε τα ζιζάνια
και 
- Σκότωσε τα φίδια.

Όταν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πώς η διακονία της απελευθέρωσης λειτουργεί, αντί να σκοτώσουν τα φίδια, σκοτώνουν τη σύζυγο. Για να σκοτώσεις τα φίδια πρέπει να επιτεθείς στις πνευματικές δυνάμεις που κρύβονται. 

Πρέπει να μάθεις 

- να οικοδομείς ένα άτομο 

και 

- να πολεμάς τις σκοτεινές δυνάμεις που το κρατάνε δεμένο, και αυτά είναι δύο διαφορετικά πράγματα που πρέπει να μάθεις να τα κάνεις. 

---------------------------------------------

Ένας άλλος τρόπος που τα δαιμόνια κληρονομούνται είναι μέσα στη μήτρα της μητέρας και αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το παιδί συλληφθεί εκτός γάμου και είναι ανεπιθύμητο.  

Μια άλλη περίπτωση είναι όταν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού, και κατά τη διάρκειά της υπάρχει μίσος, οργή και διάφορα άλλα αρνητικά συναισθήματα. 

Ακόμα και αν δεν προηγήθηκε βιασμός, μπορεί η μητέρα να αρχίσει να μιλάει αρνητικά και να επαναλαμβάνει εκφράσεις, όπως 

- "δεν ήθελα να μείνω έγκυος",
- "δεν θέλω αυτό το παιδί".

Ξέρετε τι συμβαίνει εκεί; Ένα πνεύμα απόρριψης βρίσκει ανοιχτή πόρτα και εισέρχεται, και όταν αυτό το παιδί έρθει στην εφηβεία, αυτή η απόρριψη προσκαλεί και την επαναστατικότητα, και οι γονείς απορούν γιατί το παιδί τους μετατράπηκε σε έναν αντάρτη. Η απόρριψη πάντα ελκύει την επαναστατικότητα και πολλές φορές και την παθητικότητα. 
Τα καλά νέα όμως είναι ότι 

"Αν ομολογούμε τις αμαρτίες μας, ο Θεός είναι πιστός και δίκαιος ώστε να συγχωρήσει σε μας τις αμαρτίες, και να μας καθαρίσει από κάθε αδικία." A'Ιωάν. 1:9

Αν κάτι τέτοιο έχει συμβεί σε εσένα σαν γονιός, ποτέ δεν είναι αργά να μετανοήσεις και να ζητήσεις συγχώρεση και από τον Θεό και από το παιδί σου.

Γι' αυτό λοιπόν είναι πολύ σημαντικό όταν μένεις έγκυος, πρόσεχε πολύ και τα λόγια σου, και τις διαθέσεις σου. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, αλλά να θυμάσαι ότι τα λόγια σου έχουν δύναμη και δεν θα ήθελες ποτέ το παιδί σου μετά από 20 χρόνια να έχει να αντιμετωπίσει πράγματα που εσύ επέτρεψες στη ζωή του. 

-----------------------------------------

Προχωράμε στον δεύτερο τρόπο εισόδου:

2. Εισβολή

Αυτό συνήθως γίνεται σε ένα παιδί που βρίσκεται σε πολύ μικρή ηλικία. Θα πω ένα παράδειγμα:
 
Όταν οι γονείς παίρνουν διαζύγιο, η ψυχή ενός παιδιού δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ένα τόσο μεγάλο φορτίο. Του προκαλεί φοβερό πόνο και σύγχυση. Κάτι μέσα του σπάει και γίνεται ευάλωτο. Κάποια παιδιά μπορεί να το ξεπεράσουν, αλλά κάποια άλλα όχι. Εκείνη ακριβώς την ευάλωτη στιγμή, κάτι μπαίνει μέσα τους που αργότερα στη ζωή τους θα αρχίσει να εκδηλώνεται. 

Εδώ θέλω να εξηγήσω κάτι. Τα δαιμόνια είναι κλέφτες και έρχονται να σου κλέψουν τη ζωή. Ένας κλέφτης δεν θα προσπαθήσει να μπει στο σπίτι σου από την θωρακισμένη πόρτα που έχεις στην κεντρική είσοδο. Θα κοιτάξει να βρει κάποιο ανοιχτό παράθυρο ή καμιά εύκολη κλειδαριά που μπορεί να διαρρήξει στην πίσω μεριά του σπιτιού ή της αποθήκης. Θα κοιτάξει να βρει κάτι που μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση. 

Για τα δαιμόνια, η εύκολη αυτή πρόσβαση είναι όταν είσαι μικρός και ευάλωτος και θα διαλέξει τη μεγαλύτερη στιγμή αδυναμίας σου. Αν ένα παιδί βρίσκεσαι σε πνευματικά υγιές περιβάλλον, έχει υποστήριξη και οι γονείς το ανατρέφουν σωστά, τότε το παιδί αυτό μπορεί να αντέξει και να ανταπεξέλθει σε πολλά χτυπήματα. 
Κάποια παιδιά όμως δεν ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, και μόλις τους συμβεί κάτι τραυματικό ο εχθρός εισβάλει και σταδιακά όλες αυτές οι συμπεριφορές που περιέγραψα πριν, αρχίζουν σιγά σιγά με τα χρόνια να εκδηλώνονται. 

-----------------------------------

Ένας άλλος τρόπος που τα πονηρά πνεύματα εισβάλουν είναι μέσω της σεξουαλικής κακοποίησης ή της σεξουαλικής παρενόχλησης. Ο βιασμός κατέχει την πρώτη θέση εδώ. 
Θα μου πεις, αυτό δεν είναι καθόλου δίκαιο, και συμφωνώ απολύτως. Ο κλέφτης όμως δε θα σε λυπηθεί όταν ξεχάσεις να κλειδώσεις την πόρτα του αυτοκινήτου σου, επειδή ένας κλέφτης δεν σκέφτεται όπως σκέφτεσαι εσύ. 

Τα δαιμόνια σκέφτονται διεστραμμένα και ψάχνουν να βρουν νόμιμα δικαιώματα επάνω στη ζωή σου. Δεν ενδιαφέρονται ούτε για τις τραυματικές σου εμπειρίες, ούτε για τα τα δάκρυά σου, ούτε για το πόσο έχεις πληγωθεί.  

-----------------------------

3. Ενασχόληση.

Στο προηγούμενο μήνυμα αναφέρθηκα στο παράδειγμα του ιδιοκτήτη που νοικιάζει κάποιο ή κάποια από τα δωμάτια του σπιτιού του σε ενοικιαστές, οι οποίοι υπογράφουν συμβόλαια και έχουν τα κλειδιά του σπιτιού για να μπαινοβγαίνουν. 

Όταν κάποιος ασχολείται με μαγείες και με αποκρυφισμό υπογράφει συμβόλαια με τον διάβολο. Η μαγεία και ο αποκρυφισμός έχουν γίνει τόσο δημοφιλή στη σημερινή μας κοινωνία, που θεωρούνται αθώα. 
Αν μιλάς στους νεκρούς, αν συμβουλεύεσαι μέντιουμ, η αστρολογία, οι κάρτες ταρό, ταινίες ή βίντεο με ξόρκια και μαγείες, αστρικές πύλες και άλλα παρεμφερή, εκτίθεσαι στην δαιμονική σφαίρα και μπλέκεις σε πολύ επικίνδυνα πράγματα. 

Αυτό δηλαδή που συμβαίνει όταν ασχολείσαι με τέτοια πράγματα είναι ότι μπαίνεις σε εχθρική περιοχή και δίνεις το νόμιμο δικαίωμα στον εχθρό όχι μόνο να σε πειράξει ή να σε δελεάσει, αλλά να σε βασανίσει. 

Να πω ένα παράδειγμα:

Έχετε δει σε κάποια σπίτια την ταμπέλα "προσοχή σκύλος";
Αυτό σημαίνει ότι στο σπίτι υπάρχει ένα σκυλί φύλακας που συνήθως είναι και αρκετά άγριο. Για λόγους αποφυγής ατυχημάτων, τις περισσότερες φορές ο σκύλος αυτός έχει το σπιτάκι του εκεί έξω στην αυλή και είναι δεμένος με αλυσίδα που κρατάει το πεδίο δράσης του περιορισμένο μόνο στην κεντρική είσοδο του σπιτιού, ώστε να αποθαρρύνει μεν τους επίδοξους κλέφτες, αλλά και να αποφύγει ένα ατύχημα σε κάποιον επισκέπτη που θα έρθει.

Ας πάρουμε το σενάριο που ο σκύλος κοιμάται μέσα στο σπιτάκι του και δεν φαίνεται. Αν ένα παιδί τώρα μπει στην αυλή για να πάρει την μπάλα που του έπεσε, αγνοήσει την προειδοποιητική ταμπέλα που υπάρχει, πάει κοντά στον σκύλο και τον ξυπνήσει, φαντάζεστε τι μπορεί να γίνει; Υπάρχουν πολλά τέτοια περιστατικά στις εφημερίδες. 

Ας το πάρουμε τώρα πρακτικά. Ο διάβολος μας μισεί:

"... ήταν εξαρχής ανθρωποκτόνος, και δεν μένει στην αλήθεια· επειδή, αλήθεια δεν υπάρχει σ' αυτόν. Όταν μιλάει το ψέμα, μιλάει από τα δικά του· επειδή, είναι ψεύτης, και ο πατέρας τού ίδιου τού ψεύδους." Ιωάν. 8:44

και 

"περιτριγυρίζει, σαν ωρυόμενο λιοντάρι, ζητώντας ποιον να καταπιεί." A'Πέτ. 5:8

Δεν μπορεί να καταπιεί όμως όποιον θέλει. Αν ήταν έτσι, δε θα υπήρχε ζωντανός άνθρωπος επάνω στη γη. Υπάρχουν πνευματικοί νόμοι που τον περιορίζουν, όπως η αλυσίδα τον σκύλο. Δεν μπορεί να τους βασανίζει όλους, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να τους δαγκώσει όλους. 
Μπορεί όμως να γαβγίζει, να φέρει δηλαδή πειρασμό σε όλους, όπως πείραξε και τον ίδιο τον Ιησού στην έρημο. 
Με το γάβγισμα τι κάνει; Φέρνει κατηγορίες, αμφιβολίες και αρνητικές σκέψεις. Είναι σίγουρα πολύ ενοχλητικό, αλλά όχι σούπερ επίπονο.  

Είναι όμως πολύ διαφορετικό αν σε δαγκώσει. Εδώ έρχεται ο δαιμονισμός, που δεν σε παρενοχλεί απλά, αλλά θα σε κάνει να ματώσεις και να πονέσεις πολύ. Αυτό ξέρετε πότε συμβαίνει; Όταν μπεις σε μια απαγορευμένη περιοχή που ήξερες ότι ο λόγος του Θεού σε προειδοποιεί να μην το κάνεις. Δεν χρειάζεται να είσαι σούπερ χριστιανός για να το ξέρεις αυτό. Πόσες φορές μέσα στη συνείδησή σου ήξερες ότι αυτό που κάνεις δεν έπρεπε να το κάνεις;  

- "Δεν θα έπρεπε να μιλάω με την πεθαμένη γιαγιά μου".
- "Δεν θα έπρεπε να διαβάζω εκείνο το βιβλίο με τα ξόρκια που βρήκα στο ίντερνετ."

"Μα αυτό είναι μόνο λευκή μαγεία"...

Δεν υπάρχει λευκή και μαύρη μαγεία. Υπάρχει σκέτη μαγεία. Θυμάστε την έκφραση "η περιέργεια σκότωσε τη γάτα;"
Πολλές φορές η περιέργεια, σε συνδυασμό με την απελευθέρωση των ηθών στην σημερινή κοινωνία που προωθεί την τάση του να είμαστε "ανυχτόμυαλοι" και να σεβόμαστε ανεξαιρέτως όλες τις κουλτούρες, καλές η κακές, μπορεί να φέρει την καταστροφή. 

Δεν θέλουμε να κάνουμε τον γείτονά μας που εξασκεί γιόγκα για παράδειγμα να νοιώσει άσχημα, και αντί να τον προειδοποιήσουμε ότι αυτή η πρακτική είναι επικίνδυνη πνευματικά, πάμε παρέα μαζί του και μαθαίνουμε να ευθυγραμμίζουμε το σάρκα μας με τον Βράχμα και το τρίτο μάτι, επειδή θέλουμε να εμπειριστούμε και άλλες κουλτούρες.   

Όταν η γυναίκα μου πήγε στο Μπέργκεν μερικές μέρες σε μια κλινική για παρακολούθηση της κατάστασής της μετά την εγχείρηση που έκανε στον αυχένα της και για φυσιοθεραπεία, οι γιατροί εκεί δίδασκαν med yioga, νομίζοντας ότι η λέξη med προέρχεται από τη λέξη medical=ιατρική. Νόμιζαν δηλαδή ότι δίδασκαν ιατρική γιόγκα. Αν το γκουγκλάρετε όμως, αυτό είναι το meditation yioga, που σημαίνει γιόγκα διαλογισμού. 

Aυτό που έκαναν με λίγα λόγια είναι να σου μαθαίνουν πώς να "αδειάζεις" τις σκέψεις σου και πώς να βλέπεις με το "τρίτο μάτι". Η γιόγκα περιλαμβάνει ασκήσεις για την φυσική κατάσταση του σώματος, αλλά ποιός εξετάζει το πνευματικό κομάτι και τις δαιμονικές ρίζες αυτής της πρακτικής που προέρχεται από ινδουιστικές τελετουργίες; Καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο πνευματικά;

Ευτυχώς όταν η Πέγκυ εξήγησε αυτό στους υπεύθυνους, το πήραν πολύ σοβαρά (προς τιμή τους) και είπαν ότι θα αναθεωρήσουν όλο το πρόγραμμα τους, επειδή υπήρχαν και πολλοί χριστιανοί εκεί στην κλινική που αρνούνταν να παρακολουθήσουν μαθήματα γιόγκας. 

Δεν χρειάζεται να βάλεις το χέρι σου στην πρίζα για να δεις αν το ρεύμα σκοτώνει. Κάποιες εμπειρίες πρέπει να αποφεύγονται. Όταν λοιπόν βλέπεις κάποιους να μπαίνουν σε τέτοια χωράφια, μπορείς να πεις: 
"Όχι ευχαριστώ. Αυτό δεν είναι για μένα και την οικογένειά μου". 

-----------------------------------

4. Τα δαιμόνια εκβάλονται και η σάρκα σταυρώνεται. 

Αναφέρθηκα και στο προηγούμενο μήνυμα πάνω σε αυτό. Εδώ θα το αναλύσω περισσότερο:
Το αντίθετο δεν μπορεί να συμβεί. Η σάρκα μας δεν φεύγει μαζί με τα δαιμόνια. Τα δαιμόνια δεν σταυρώνονται, αλλά εκβάλλονται και η σάρκα μας δεν εκβάλλεται, αλλά σταυρώνεται:

"Και όσοι είναι τού Χριστού, σταύρωσαν τη σάρκα μαζί με τα πάθη και τις επιθυμίες." Γαλ. 5:24

Κάποιος μπορεί να ρωτήσει:
Πώς ξεχωρίζεις αν το πρόβλημα είναι η σάρκα ή ένα δαιμόνιο;

Πολύ καλή ερώτηση, και θα το εξηγήσω:
Το θέμα αυτό το προσεγγίζω απλά. Ο Ιησούς είπε:

"Και αν το δεξί σου μάτι σε σκανδαλίζει, βγάλ' το, και πέταξέ το από σένα· επειδή, σε συμφέρει να χαθεί ένα από τα μέλη σου, και να μη ριχτεί ολόκληρο το σώμα σου στη γέεννα." Ματθ. 5:29

"Και αν το χέρι σου ή το πόδι σου σε σκανδαλίζει, κόψ' τα, και πέταξέ τα από πάνω σου· είναι καλύτερο σε σένα να μπεις μέσα στη ζωή χωλός ή κουλός, παρά έχοντας δύο χέρια ή δύο πόδια να ριχτείς στην αιώνια φωτιά." Ματθ. 18:8

Φυσικά εδώ ο Ιησούς δεν μιλάει κυριολεκτικά ούτε για εκούσια τύφλωση, ούτε για ακρωτηριασμό. Αυτό που εννοεί είναι ότι αν κάτι που βλέπεις σε σκανδαλίζει και αμαρτάνεις (πορνογραφία, ταινίες τρόμου, βίας, μαγείας) σταμάτα να τα βλέπεις, και σταμάτα να κάνεις πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις.

Αν λοιπόν έχεις "βγάλει" το μάτι σου και κάτι συνεχίζει να βλέπει, τότε έχεις παρέα. Αν δηλαδή για παράδειγμα έχεις σταματήσει να βλέπεις πορνογραφία, αν έχεις σταματήσει να γδύνεις με τα μάτια σου κάθε γυναίκα που περνάει από μπροστά σου και παρόλα αυτά συνεχίζεις να βλέπεις ανάρμοστες εικόνες είτε στον ύπνο σου είτε στον ξύπνιο σου, τότε έχεις "παρέα". 

Αν έχεις "κόψει" το χέρι σου, δηλαδή έχεις σταματήσει κακές συνήθειες για παράδειγμα, και κάτι συνεχίζει να σε αγγίζει, τότε έχεις παρέα. 

Ας το πάρουμε το πρακτικό κομμάτι τώρα. Έρχεται κάποιος και μου λέει ότι έχει πνεύμα λαγνείας και θέλει απελευθέρωση. 

Θα ρωτήσω:
- Έχεις θυσιάσει κάτι; 
- Απέχεις από πορνογραφία; 
- Έχεις σταματήσει να ξενοκοιμάσαι από εδώ και από εκεί; 
- Εφαρμόζεις πειθαρχεία στη ζωή σου; 

Με άλλα λόγια, τί έχεις κάνει ώστε να πολεμήσεις τις επιθυμίες της σάρκας; 

Προσέξτε, η λαγνεία μπορεί να είναι και επιθυμία της σάρκας αλλά και δαιμόνιο.   
Πριν μπούμε καν στη διαδικασία της απελευθέρωσης, ξεκινούμε με τέσσερις βασικές ερωτήσεις:

- Διαβάζεις τη Γραφή; Και αυτό επειδή, ακόμα και αν κάνουμε απελευθέρωση, πρέπει να διαβάζεις τη Γραφή. 

- Νηστεύεις; 

- Προσεύχεσαι τακτικά; Και δεν εννοώ να κάθεσαι με τις ώρες. Αφιερώνεις χρόνο στον Κύριο; Μένεις στην παρουσία του; 

- Έχεις βάλει όρια στην χρήση των μέσων κοινωνικής σου δικτύωσης, στο ίντερνετ και σε οτιδήποτε μπορεί να σε παρασύρει στην πορνογραφία; 

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι αν δεν κάνεις το δικό σου μέρος (σύμφωνα με όλες αυτές τις ερωτήσεις που ανέφερα), το πιθανότερο είναι ότι ακόμα και αν ξεφορτωθείς το δαιμόνιο που σου δημιουργεί αυτά τα προβλήματα, σύντομα θα καταλλήξεις να τα έχεις ξανά. 

Οπότε θα σε ρωτήσω: Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να ξεφορτωθείς αυτό το δαιμόνιο από τη στιγμή που δεν είσαι διατεθημένος να μείνεις καθαρός; Ακόμα και αν το ξεφορτωθείς δε θα κάνει καμία διαφορά.  

Είναι σα να έχεις ένα χρέος 52.000. Ακόμα και αν σου δώσω τις 2.000 (ελευθερωθείς δηλαδή από το δαιμόνιο) θα συνεχίσεις να είσαι χρεωμένος με 50.000.  
Οπότε σε αυτήν την περίπτωση, κράτα το δαιμόνιο, γιατί κατ' αρχήν δεν είσαι σίγουρος αν είναι δαιμόνιο ή η σάρκα σου που προκαλεί το πρόβλημα. Ξεκίνα πρώτα με τα βασικά, με μελέτη της Γραφής, με προσευχή και νηστεία και μείνε σε αποχή από αμαρτωλές πρακτικές. 

Μπορεί να νοιώσεις αδυναμία, αλλά το ίδιο θα κάνει και το δαιμόνιο, ΑΝ είναι δαιμόνιο. Αν ΔΕΝ είναι δαιμόνιο, βάζοντας πειθαρχεία στη ζωή σου και ακολουθώντας τις οδηγίες του Θεού μέσα από το λόγο Του, τότε το πρόβλημα θα εξαφανιστεί. Τελείωσε. 

Αν όμως ΕΙΝΑΙ δαιμόνιο, να είσαι σίγουρος ότι το δαιμόνιο αυτό θα παροργιστεί και θα το καταλάβεις τόσο ξεκάθαρα, όπως όταν βλέπεις μια ταινία υψηλής ανάλυσης στην τηλεόραση. Εικόνα χαρτί! 
Αν αυτή τη στιγμή δεν είσαι σίγουρος αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι η σάρκα σου ή ένα πονηρό πνεύμα, σημαίνει ότι δεν υπάρχει πειθαρχεία στη ζωή σου. 

Παλεύεις για παράδειγμα με κατάθλιψη. 
- Έχεις δουλειά; Όχι, αλλά έχω πνεύμα κατάθλιψης. 

Ναι, αλλά ο λόγος του Θεού μας λέει ότι πρέπει να δουλεύουμε και όχι να τεμπελιάζουμε. Ο απόστολος Παύλος μάλιστα γράφει:

"... αν κάποιος δεν θέλει να εργάζεται, δεν πρέπει ούτε και να τρώει·
επειδή, ακούμε μερικούς ότι περπατούν ανάμεσά σας άτακτα, οι οποίοι καθόλου δεν εργάζονται, αλλά περιεργάζονται." B'Θεσ. 3:10-11

Βλέπετε ότι και το κουτσομπολιό μπορεί να φέρει κατάθλιψη; 

Γιατί λοιπόν αντί να τεμπελιάζεις και να κουτσομπολεύεις τους άλλους, δεν πας να βρεις μια δουλειά πρώτα; Μετά από 8 ώρες σκληρής δουλειάς το πιθανότερο πρόβλημά σου θα είναι ησωματική κούραση πλέον και όχι η κατάθλιψη. 

ΕΚΤΟΣ και αν έχεις δαιμόνιο. Σε αυτήν την περίπτωση η δουλειά μπορεί να μη σου λύσει το πρόβλημα, αλλά θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι αντιμετωπίζεις. 

Το να πας κατ' ευθείαν στην απελευθέρωση χωρίς καν να ασχοληθείς με το θέμα της επιθυμίας της σάρκας, επειδή όπως είπα όλοι μας έχουμε σάρκα, δε θα σου λύσει το πρόβλημα.

----------------------------------- 

5. Τα δαιμόνια εκβάλλονται, αλλά τα οχυρά καθαιρούνται. 

Στο προηγούμενο σημείο έδειξα ότι τα δαιμόνια εκβάλλονται, αλλά η σάρκα σταυρώνεται. 
Τώρα θα εξηγήσω ότι Το αντίθετο δεν μπορεί να γίνει. Δεν μπορείς να καθαιρέσεις δαιμόνια, ούτε να εκβάλεις οχυρά. 

"επειδή, αν και περπατάμε με σάρκα, όμως δεν πολεμάμε κατά σάρκα·
επειδή, τα όπλα τού πολέμου μας δεν είναι σαρκικά, αλλά δυνατά με τον Θεό για καθαίρεση οχυρωμάτων·
δεδομένου ότι, καθαιρούμε λογισμούς, και κάθε ύψωμα, που αλαζονικά υψώνεται ενάντια στη γνώση τού Θεού, και αιχμαλωτίζουμε κάθε νόημα στην υπακοή τού Χριστού·" B'Κορ. 10:3-5

Οι ανοιχτές πόρτες είναι ο τρόπος που τα δαιμόνια μπαίνουν, και τα οχυρά είναι ο τρόπος με τον οποίον μένουν. Η αποστολή ενός δαιμονίου έχει διπλό σκοπό, όπως οι δύο όψεις ενός νομίσματος:

- Πρώτον, θέλουν να σου καταστρέψουν τη ζωή,
 
και 

- δεύτερον, να χτίσουν ένα οχυρό. Ξέρετε γιατί; Επειδή όταν χτίσουν αυτό το οχυρό στο νου σου και στις σκέψεις σου, ακόμα και όταν τα εκβάλεις θα συνεχίσεις να νοιώθεις δαιμονισμένος ακόμα και αν δεν είσαι. Οι ίδιες σου οι σκέψεις θα σε βασανίζουν και θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά αυτού του δαιμονίου που φιλοξενούσες μέσα σου. 

Αυτό ακριβώς συνέβη και στον λαό Ισραήλ, όταν αφού έφυγε από την Αίγυπτο συνέχισε να υποφέρει στην έρημο. Όσο ήταν υποδουλωμένοι στον Φαραώ και του έχτιζαν πυραμίδες και ό,τι άλλο τους ζητούσε, ο Φαραώ έχτιζε κι αυτός κάτι μέσα τους, μέσα στο νου τους.  

Έχω παρακολουθήσει τηλεοπτικές σειρές από εκπαιδευτές σκύλων για το πώς να εκπαιδεύσεις για παράδειγμα το σκύλο σου να σε ακολουθάει χωρίς να του έχεις λουρί. Ξεκινάς με ένα κοντό λουρί, και επί αρκετή ώρα περπατάς μαζί του σε κύκλους στην αυλή σου. Θα προσπαθήσει να φύγει, να τρέξει να κάνει τα δικά του, αλλά εσύ τον κρατάς από το λουρί όσο περπατάς και αναγκαστικά σε ακολουθεί. Μπορεί να γαβγίσει, να διαμαρτυρηθεί, να προσπαθήσει να φύγει, αλλά εσύ εκεί, σταθερός.  

Σταματάς τακτικά, και αναγκάζεται να σταματήσει κι αυτός μαζί σου.  Κάποια στιγμή, αφού συνεχίζεις να το κάνεις για μέρες, εκεί που περπατάς του βγάζεις το λουρί και συνεχίζεις να περπατάς σα να μη συμβαίνει τίποτα. Μαντέψατε τι θα γίνει; Ο σκύλος θα περπατάει και θα σταματάει μαζί σου χωρίς το λουρί! 

Όταν το είδα, μου έκανε πολύ εντύπωση, αλλά ξέρετε ότι κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με εμάς; Προσπαθείς επανειλημμένα να κάνεις κάτι και αποτυχαίνεις. 

Παλεύεις για παράδειγμα με πνεύμα ασθενείας και δεν έχεις εμπειριστεί την θεραπεία που ελπίζεις. Αυτό με την πάροδο του χρόνου αρχίζει να χτίζει μέσα σου μια σειρά σκέψεων που γίνονται ολοένα και πιο έντονες και αρχίζουν να κυριαρχούν στο μυαλό σου. 

"Η ελπίδα που αναβάλλεται, ατονεί την καρδιά· ενώ όταν έρχεται το ποθούμενο, είναι δέντρο ζωής." Παρ. 13:12

"επειδή, όπως σκέφτεται στην ψυχή σου, τέτοιος είσαι..." Παρ. 23:7

Όταν καταφέρεις να εκβάλεις το δαιμόνιο αυτό δε σημαίνει ότι η νίκη σου έχει ολοκληρωθεί.  

"Αν, λοιπόν, ο Υιός σάς ελευθερώσει, θα είστε πραγματικά ελεύθεροι." Ιωάν. 8:36

Συνδυάστε το αυτό με κάτι που λίγο πιο πάνω λέει ο Ιησούς:

"και θα γνωρίσετε την αλήθεια, και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει." Ιωάν. 8:32

Ξέρετε τι συμβαίνει εδώ; 
- Ο Ιησούς βγάζει τα δαιμόνια, στο όνομά Του δηλαδή υπακούν και βγαίνουν, και 

- η αλήθεια καθαιρεί τα οχυρά από το μυαλό σου. 

Δεν είναι η αλήθεια που θα ακούσεις που θα καθαιρέσει τα οχυρά αυτά, αλλά η αλήθεια που θα γνωρίσεις προσωπικά, η αλήθεια που θα σου αποκαλυφθεί. 

Συνεχίζεται...

Δείτε το βίντεο (το πρώτο μέρος) στο κανάλι μας στο YouTube:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου