.............................................................................

.............................................................................

Translate

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Τα χαρίσματα και η πρόσκληση του Θεού είναι αμετάκλητα.

Από  Αργύρης Σιμώνης 

Ο Θεός σε έπλασε με ταλέντα και χαρίσματα και τα πάντα για σένα έχουν δημιουργηθεί για έναν σκοπό:

"Πριν σε μορφώσω στην κοιλιά, σε γνώρισα· και πριν βγεις από τη μήτρα σε αγίασα· σε κατέστησα προφήτη στα έθνη." Ιερ. 1:5

Κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο χαρισματικοί που τους είναι πραγματικά δύσκολο να αναζητήσουν το Θεό, επειδή μπορούν να κάνουν τόσα πράγματα από μόνοι τους. Ο Ιερεμίας καλέστηκε σαν προφήτης πολύ πριν αποκτήσει τις απαραίτητες ικανότητες. Τα χαρίσματα και η πρόσκληση του Θεού δεν δίνονται βάσει των ικανοτήτων σου. Τα σχέδια του Θεού για τη ζωή σου έγιναν πριν ακόμα γεννηθείς, πριν αποκτήσεις οποιαδήποτε είδους ικανότητα, πριν προλάβεις να κάνεις οτιδήποτε άλλο. Το ίδιο βλέπουμε να συμβαίνει και με τον Παύλο στην Γαλ. 1:15: 

" Και όταν ο Θεός ευδόκησε, αυτός που με ξεχώρισε από την κοιλιά τής μητέρας μου, και με κάλεσε διαμέσου τής χάρης του..."

Στη Ρωμ. 11:29 διαβάζουμε ότι τα χαρίσματα και η πρόσκληση του Θεού είναι αμετάκλητα. Ο Θεός ποτέ δεν τα παίρνει πίσω. Πριν προλάβεις να κάνεις οτιδήποτε καλό ή κακό, ο Θεός είχε ήδη ένα σχέδιο για τη ζωή σου. Αυτό το σχέδιο παραμένει πάντα το ίδιο επειδή  ο Θεός δεν αλλάζει ποτέ. Ακόμα και αν κάνεις κάποιο λάθος και βγεις εκτός πορείας, ο Θεός έχει πάντα έναν τρόπο για να σε ξαναβάλει στη σωστή τροχιά. Σαν ένα GPS (ηλεκτρονικό πλοηγό). Δεν έχει σημασία το πόσο θάλασσα τα έχεις κάνει στη ζωή σου. Θα χρησιμοποιήσω σαν παράδειγμα τη ζωή μερικών Βιβλικών ηρώων και είμαι σίγουρος ότι θα ενθαρρύνει όλους όσους έχουν κάνει λάθη και βγήκαν εκτός πορείας από το θέλημα του Θεού.

- Αβραάμ
Πραγματικά τα έκανε θάλασσα πολλές φορές, αλλά παρ' όλα αυτά ο Θεός εξακολουθούσε να έχει το ίδιο σχέδιο για τη ζωή του. Ο Αβραάμ και η Σάρα πίστεψαν ότι είχαν γεράσει πολύ και αποφάσισαν να δώσουν στο Θεό ένα χεράκι βοηθείας. Έτσι η Άγαρ αφού κοιμήθηκε με τον Αβραάμ γέννησε τον Ισμαήλ (Γέν. 16:1-15). Αποδείχτηκε τελικά ότι δεν ήταν αυτό το θέλημα του Θεού. Ο Ισμαήλ έγινε ο πατέρας όλων των Αράβων και όλο το Αραβο-Ισραηλινό ζήτημα που έχουμε σήμερα ξεκίνησε τότε με τον Αβραάμ επειδή αποφάσισε να κάνει του κεφαλιού του και τα έκανε θάλασσα. Τελικά όμως το θέλημα του Θεού πραγματοποιήθηκε και ήταν μετά από 18 χρόνια που γεννήθηκε ο Ισαάκ όταν η Σάρα ήταν 91 και ο Αβραάμ 100 χρονών (Γεν. 16:16-17:1). Ο Θεός και πάλι πραγματοποίησε το θέλημά Του, ακόμα και όταν ο Αβραάμ κόντεψε να δώσει τη Σάρα στο χαρέμι του Αβιμέλεχ (Γεν. 20:1-12). Ο Αβραάμ δεν αποτελούσε και το τέλειο παράδειγμα. Τα θαλάσσωσε τόσες πολλές φορές!


- Μωϋσής
Ο Μωϋσής ήξερε ποιό ήταν το θέλημα του Θεού για τη ζωή του, αλλά και πάλι τα θαλάσσωσε. Στα 40 του σκοτώνει έναν Αιγύπτιο επειδή νόμιζε ότι έτσι θα το χρησιμοποιούσε ο Θεός για να ελευθερώσει το λαό Ισραήλ (Πραξ. 7:22-25). Αυτό του κόστισε 40 χρόνια ταλαιπωρίας στην έρημο και 30 επί πλέον χρόνια ταλαιπωρίας στους Ισραηλίτες.

- Δαβίδ
Διέπραξε μοιχεία και όταν προσπάθησε να το καλύψει έγινε και δολοφόνος (2Σαμ. 11:1-17)

- Ηλίας
Στο 1Βασιλ. 17:17-22 βλέπουμε τον Ηλία να ανασταίνει από τους νεκρούς το γιο της χήρας. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στη Γραφή! Στο 1Βασ. 18 καλεί φωτιά από τον ουρανό και στρέφει ένα ολόκληρο έθνος προς τον Θεό (εδ.39). Αργότερα σταματά την ξηρασία των τρεισήμισι χρόνων και τρέχοντας πεζός προσπερνάει τον Άχαβ πάνω στο άλογό του σε μια κούρσα 30 περίπου χιλιομέτρων! Στη συνέχεια η Ιεζάβελ του στέλνει μήνυμα εκφοβισμού και ο Ηλίας βλέποντας τον εαυτό του νεκρό το βάζει στα πόδια. Ο Κύριος του είπε να πάει και να χρίσει τον Αζαήλ βασιλιά επάνω στη Συρία, τον Ιηού βασιλιά στον Ισραήλ και τον Ελισσαιέ αντικαταστάτη του επειδή τα θαλάσσωσε (1Βασ. 19:15-16). Η αναζωπύρωση που προκάλεσε ο Ηλίας έσβησε, επειδή έτρεξε να κρυφτεί στα βουνά. Και μετά πήγε μόνο να χρίσει τον Ελισσαιέ σαν αντικαταστάτη του δίχως να κάνει και τα υπόλοιπα δύο πράγματα που το είπε ο Θεός. Τα παράτησε. Βλέπουμε βέβαια τον Ελισσαιέ να τα κάνει αυτά αργότερα, όταν ο Ηλίας είχε ήδη φύγει (2Βασ. 8:13, 9:1-6).
Βλέπουμε επίσης τον Άχαβ να φονεύει τον Ναβώθ (1Βασ. 21:1-14). Ο Άχαβ δεν θα ήταν βασιλιάς αν ο Ηλίας είχε υπακούσει στο Θεό εξ 'αρχής.
Δεν μπορεί να τα έχετε θαλασσώσει περισσότερο από τον Ηλία. Παρ'όλα αυτά όμως συνέχιζε να περπατάει με το Θεό, να έχει σχέση μαζί Του, διαχώρισε τα νερά του Ιορδάνη στα δύο, και στην απέναντι πλευρά μία πύρινη άμαξα τον παρέλαβε στον ουρανό (2Βασ. 2:11). Δεν πέθανε ποτέ! Αυτό είναι ένα από τα 2 γεγονότα που καταγράφηκαν ποτέ στη Γραφή! Ο Ενώχ ήταν το πρώτο (Εβρ. 11:5).



- Απόστολος Παύλος
Ο Παύλος είχε ξεχωριστεί από την κοιλιά της μητέρας του (Γαλ. 1:15). Μπορεί να μη λιθοβόλησε τον Στέφανο, τον πρώτο χριστιανό μάρτυρα, αλλά ήταν συνένοχος στο φόνο του (Πραξ. 7:58). Ήταν τόσο ζηλωτής με τους χριστιανούς ώστε τους συλλάμβανε παντού τους πετούσε στη φυλακή και τους θανάτωνε. Ήταν ο νούμερο 1 διώκτης των χριστιανών. (Πράξ. 8:1-3). Στις Πραξ. 9, στο δρόμο για τη Δαμασκό, του παρουσιάστηκε ο Θεός σε μια λάμψη και ρίχνοντάς τον κάτω του είπε "Σαούλ, Σαούλ γιατί με καταδιώκεις; Είναι σκληρό για σένα να κλωτσάς επάνω στα καρφιά" (Πραξ. 9:3-18). Και ο Κύριος του φανερώθηκε σαν Ιησούς. Ο Παύλος ταπείνωσε τον εαυτό του και υπέκυψε. Πέρασε τρεισήμισι χρόνια στην έρημο μόνος, και περίπου 12 χρόνια στην Ταρσό ανανεώνοντας το νου του, αναθεωρώντας όλη του τη λανθασμένη θεολογία που είχε διδαχθεί, αλλά τελικά επιστρέφει πιο δυνατός από ποτέ αλλάζοντας  το όνομά του σε απόστολο Παύλο. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που είχε βγει εντελώς εκτός πορείας, που σκότωνε χριστιανούς και που παρ' όλα αυτά έγραψε τη μισή Καινή Διαθήκη!

- Σαμψών
Στους Κριτές κεφ. 13-16 βλέπουμε τον Σαμψών, έναν άλλον χρισμένο του Θεού, ξεχωρισμένο από την κοιλιά της μητέρας του. Ένας άγγελος παρουσιάστηκε στους γονείς του Σαμψών και τους είπε ότι θα συλλάμβανε ένα υπερφυσικό παιδί που θα ελευθέρωνε τους Ισραηλίτες από τους Φιλισταίους. Από τη μέρα που γεννήθηκε ήταν αφιερωμένο στο Θεό. Ήταν Ναζηραίος στον Θεό, δεν μπορούσε να ξυρίσει το κεφάλι του και ξεκίνησε να ελευθερώνει το λαό του νικώντας τους Φιλισταίους σε πολλές περιπτώσεις. Είχε όμως ένα κακό. Πόθο για γυναίκες. Παντρεύτηκε μια γυναίκα που ο Θεός του είπε να μην παντρευτεί. Παντρεύτηκε μια Φιλισταία και άρχισε να έχει κάθε είδους προβλήματα. Ήρθαν και του πήραν τη γυναίκα, πράγμα που τον έκαναν έξαλλο. Πολέμησε τους Φιλισταίους και μετά είχε ένα σωρό προβλήματα σεξουαλικής φύσεως. Είχε σοβαρό σεξουαλικό εθισμό και τελικά έμπλεξε με τη Δαλιδά, η οποία  γλυκά τον ξεγέλασε να της μαρτυρήσει το μυστικό του. 

Του ξύρισαν το κεφάλι και αμέσως έχασε τη δύναμή του. Αυτό ήταν η διαθήκη του με το Θεό. Πνεύμα ισχύος ήταν επάνω του και έκανε πράγματα ανθρωπίνως αδύνατα. Σήκωσε τις πύλες μιας πόλης στα δυο του χέρια   και τις ανέβασε επάνω στην κορυφή τού βουνού, που είναι απέναντι από τη Χεβρών! Αυτό ήταν το χρίσμα του Θεού. Ήταν ένας άντρας ξεχωρισμένος από το Θεό να φέρει την ελευθερία στο λαό Ισραήλ. Πήρε το σαγόνι ενός γαϊδουριού και σκότωσε πάνω από 1000 Φιλισταίους χωρίς κανένα άλλο όπλο! Χρησιμοποιήθηκε με θαυμαστό τρόπο από το Θεό όχι επειδή ήταν τέλειος. Είχε σοβαρά θέματα, αλλά ο Κύριος τον χρησιμοποίησε ούτως η άλλως. Όταν του ξύρισαν το κεφάλι έχασε τη δύναμή του. Κάποιοι θα μπορούσαν να σκεφτούν ότι αυτό ήταν! Έφτασε το τέλος. Έσπασε τη διαθήκη του με το Θεό. Μάλιστα του έβγαλαν τα μάτια και τον έδεσαν σε έναν τροχό που χρησιμοποιούσαν σε ζώο να αλέθει καλαμπόκι. Ο θαυμαστός και ισχυρός του Θεού έφτασε στο κατώτερο σημείο ταπείνωσης! 

Οι Φιλισταίοι τον έφεραν στο στάδιο και τον περιγελούσαν. Πολλοί θα πίστευαν ότι μετά από όλα αυτά ο Θεός είχε πάψει να είναι μαζί του. Αλλά ο Σαμψών είπε στο παιδί που τον καθοδηγούσε να τον βάλει ανάμεσα στις δύο κολώνες που στήριζαν όλο το οικοδόμημα και μόλις το έκανε, ο Σαμψών μετανόησε για την ανυπακοή του έναντι στο Θεό, και είπε

" Δέσποτα Κύριε, θυμήσου με, παρακαλώ· και ενίσχυσέ με, παρακαλώ, μόνον αυτή τη φορά, Θεέ, για να εκδικηθώ και ας πεθάνω μαζί με τους Φιλισταίους".

Η προσευχή του εισακούστηκε από το Θεό και κυριολεκτικά γκρέμισε όλο το οικοδόμημα. Βλέπουμε ξανά το ίδιο χρίσμα, την ίδια Θεϊκά δοσμένη ικανότητα να έρχεται επάνω του και να θανατώνονται όλοι οι Φιλισταίοι που βρίσκονταν εκεί. Κατάφερε να σκοτώσει σε μία του πράξη περισσότερους εχθρούς του Θεού από ότι είχε καταφέρει σε όλη την υπόλοιπη ζωή του! 

Ο Δαβίδ έγραψε ένα μεγάλο κομμάτι της Γραφής. Έγραψε όλους τους ψαλμούς και ένα μεγάλο μέρος της Βίβλου μιλάει γι' αυτόν (Α'Σαμουήλ, Β'Σαμουήλ, Α'Βασιλέων, Α'Χρονικό).
Ο Μωϋσής είναι ο συγγραφέας των 5 πρώτων βιβλίων της Γραφής (Γένεση, Έξοδος, Λευιτικό, Αριθμοί, Δευτερονόμιο), και έγραψε επίσης και τον ψαλμό 90.
Ο Παύλος έγραψε τη μισή Καινή Διαθήκη. Αν βάλεις τους 3 αυτούς ανθρώπους μαζί, ξέρεις ότι ήταν δολοφόνοι; Και όμως, η μισή Καινή Διαθήκη γράφτηκε από έναν δολοφόνο, τον Παύλο και η μισή Παλαιά Διαθήκη, οι Ψαλμοί, οι Παροιμίες, τα 5 πρώτα βιβλία της, γράφτηκαν από ανθρώπους που δολοφόνησαν άλλους.

Αν πιστεύεις ότι με αυτό που έκανες έχεις σταματήσει το Θεό και ότι ποτέ δε θα μπορέσει να σε χρησιμοποιήσει, τότε νομίζω ότι δεν διαβάζεις τη Βίβλο επακριβώς. Τα χαρίσματα και οι κλήσεις του Θεού είναι αμετάκλητα. Δεν έχει σημασία το τί έχεις κάνει. Ο Θεός έχει έναν προορισμό για σένα και δεν είναι ποτέ αργά για να τον ανακαλύψεις. Ο Μωϋσής ήταν 80 χρονών όταν ο Θεός άρχισε να τον χρησιμοποιεί, επιστρέφοντας στην Αίγυπτο και ελευθερώνοντας τους Ισραηλίτες. Ο Κύριος τον χρησιμοποίησε μέχρι τα 120 του χρόνια:
"Και ο Μωυσής ήταν 120 χρόνων, όταν πέθανε· τα μάτια του δεν αμαυρώθηκαν ούτε ελαττώθηκε η δύναμή του." (Δευτ. 34:7)
 
Στα 120 του συνέχιζε να εκπληρώνει αυτό που ο Θεός τον κάλεσε να κάνει! Θα το ξαναπώ λοιπόν: Δεν έχει σημασία ποιός είσαι, και πόσο θάλασσα τα έχεις κάνει. Ο Θεός έχει έναν σκοπό, έναν προορισμό για τη ζωή σου. Δε λέω ότι μπορείς να ζήσεις όπως σου κάνει κέφι και να περιμένεις να εκπληρώσεις έτσι αυτόν τον σκοπό. Κάθε φορά που βγαίνεις εκτός πορείας μπορεί να φέρει πόνο και βάσανα στη ζωή σου. Αν μετανοήσεις και ταπεινωθείς μπροστά στον Θεό λέγοντας 

"Κύριε πιστεύω τη Ρωμαίους 11:29 και οποιοδήποτε είναι το σχέδιό σου για τη ζωή μου πιστεύω ότι μπορείς να με βοηθήσεις να το πετύχω". Αν ζητούσες από το Θεό " Πατέρα είμαι εδώ, πάρε όλο αυτό το χάος που έχω δημιουργήσει και χρησιμοποίησέ με, βάλε με πίσω στη σωστή τροχιά". 

Αν μπορούσες να το κάνεις αυτό με ειλικρίνεια καρδιάς δεν είναι ποτέ αργά για το Θεό να μεγαλουργήσει μέσα από σένα!

Και τώρα που ξέρεις ότι τα έχεις κάνει θάλασσα και που έχεις πάψει να στηρίζεσαι στον εαυτό σου και να κάνεις του κεφαλιού σου, αν αφήσεις το Θεό να ρεύσει μέσα από εσένα και επιστηριχτείς επάνω Του, πιστεύω ότι τα ερχόμενα χρόνια σου θα είναι πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα. Πιστεύω ότι θα δεις  να συμβαίνουν στη ζωή σου πράγματα που δεν είχες καν φανταστεί! Το σχέδιο του Θεού θα είναι πάντα καλύτερο από το δικό σου σχέδιο και ο Κύριος έχει πάντα τον τρόπο να το πετυχαίνει.

Δείτε το βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου