.............................................................................

.............................................................................

Translate

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Βρίσκοντας απαντήσεις

Βρίσκοντας απαντήσεις
Από Aργύρης Σιμώνης  



Η έλλειψη ειρήνης είναι κάτι που χαρακτηρίζει τη ζωή πολλών ανθρώπων σήμερα. Δεν χρειάζεται να προσεύχεσαι στο Θεό για να σου δώσει ειρήνη:

"Ας πληθύνει σε σας χάρη και ειρήνη διαμέσου τής επίγνωσης του Θεού, και του Ιησού τού Κυρίου μας." (2Πέτ. 1:2)

Η ειρήνη έρχεται μέσω της επίγνωσης του Θεού ο οποίος αποκαλύπτεται τέλεια στο Λόγο Του. Αργότερα ο Πέτρος επικυρώνει τον Λόγο δίνοντας τη μαρτυρία του όταν ήταν αυτόπτης μάρτυρας όλων αυτών (εδ.16-19) και δίνει έμφαση στην ανωτερότητα του γραπτού λόγου που είναι εμπνευσμένος από το πνεύμα του Θεού.

Οι περισσότεροι σήμερα δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στις υπερφυσικές εκδηλώσεις του Θεού έναντι του Λόγου Του, και αυτός είναι ο λόγος που η αλλαγή έρχεται τόσο αργά στη ζωή τους. Ελπίζω να μη με παρεξηγήσετε. Δεν είμαι κατά του υπερφυσικού. Πιστεύω ότι "o Ιησούς Χριστός είναι ο ίδιος χθες και σήμερα, και στους αιώνες." (Εβρ. 13:8). Πιστεύω ότι ο Θεός εξακολουθεί να κάνει θαύματα και σήμερα και προσεύχομαι για την υπερφυσική Του εκδήλωση στους ανθρώπους. Αυτό που προσπαθώ να τονίσω είναι ότι αν πραγματικά θέλεις το καλύτερο δυνατό από το Θεό πρέπει να επικεντρωθείς στο Λόγο. Είναι ο νούμερο 1 τρόπος που ο Θεός έχει επιλέξει να σου αποκαλυφθεί και αυτό τελικά θα παράγει το υπερφυσικό στη ζωή σου. Το υπερφυσικό έρχεται για να επιβεβαιώσει τον Λόγο και όχι να τον αντικαταστήσει. Ο Ρωμαίος εκατόνταρχος στο Ματθ. 8:5-10 εμπιστεύτηκε τον Λόγο, που είναι ο Ιησούς, χωρίς να χρειάζεται να δει τη θεραπεία του υπηρέτη του. Ο Κύριος είπε στον Θωμά  "... μακάριοι όσοι δεν είδαν, και πίστεψαν." (Ιωάν. 20:29)

Φαντάσου ότι είσαι σε ένα ναρκοπέδιο. Τι θα προτιμούσες να έχεις; Έναν χάρτη που θα σου δείχνει την ακριβή τοποθεσία κάθε νάρκης, ή μια φωνή που να σε καθοδηγεί μέσα στο ναρκοπέδιο; Χωρίς το χάρτη, πόσο σίγουρος μπορείς να είσαι ότι η φωνή που ακούς είναι η φωνή του Θεού και όχι η δική σου σκέψη; Γι αυτό πιστεύω ότι πρώτα χρειάζεσαι να διαβάζεις το χάρτη και έπειτα να ακούς τη φωνή που επιβεβαιώνει τον χάρτη.
Το ίδιο συμβαίνει και με την προφητεία. Η προφητεία επιβεβαιώνει αυτό που ο Κύριος έχει ήδη μιλήσει στην καρδιά σου και είναι ένας καλός τρόπος να διακρίνεις προφητείες. 

Η Βίβλος δεν είναι ένα βιβλίο γραμμένο από ανθρώπους που μιλούν για το Θεό. Είναι ένα βιβλίο από το Θεό που μιλά μέσα από ανθρώπους. Υπάρχουν άνθρωποι σήμερα που δηλώνουν μεν χριστιανοί, αλλά κάνουν και επιδοκιμάζουν πράγματα ενάντια στο θέλημα του Θεού. Υποστηρίζουν ότι ο Λόγος είναι ξεπερασμένος πλέον και δεν μπορεί να  βρει εφαρμογή στη ζωή μας σήμερα και ότι χρειάζεται αναβάθμιση και αναπροσαρμογή σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Σύμφωνα όμως με τη Βίβλο:

" Ο λόγος τού Θεού είναι ζωντανός, και ενεργός, και κοφτερότερος περισσότερο από κάθε δίκοπη μάχαιρα, και εισχωρεί βαθιά, μέχρι διαίρεσης και της ψυχής και του πνεύματος, μέχρι τους συνδέσμους και τους μυελούς, και διερευνάει τούς συλλογισμούς και τις έννοιες της καρδιάς." (Εβρ. 4:12)

και

"Ολόκληρη η γραφή είναι θεόπνευστη, και ωφέλιμη για διδασκαλία, για έλεγχο, για επανόρθωση, για διαπαιδαγώγηση, που γίνεται με δικαιοσύνη·" (2Τιμ. 3:16)

Πολύς κόσμος δεν μελετάει τη Γραφή επειδή πιστεύει ότι έχει ατέλειες. Με μια πρώτη ματιά μπορεί κάποια πράγματα να φαίνεται ότι έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους ή είναι δυσκολονόητα (2 Πέτρου 3:16), αλλά αν μελετήσεις προσεκτικά το Λόγο θα ανακαλύψεις ότι όλα έρχονται σε τέλεια αρμονία μεταξύ τους.

"...η εντολή τού Κυρίου είναι λαμπρή, φωτίζει τα μάτια·" (Ψαλ. 19:8)

Αναγνωρίζω πως δεν είναι εύκολο να διατηρείς την προσοχή σου στο Λόγο εν τω μέσω καταιγίδας, αλλά αν διαβάσεις τις ιστορίες των μεγάλων αντρών της Γραφής όπως του Μωυσή, του Γεδεών, του Δαβίδ και άλλων, θα έρθει ενθάρρυνση και αποκατάσταση στην καρδιά σου. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είσαι αρκετά έξυπνος ώστε να κάνεις αυτό που ο Θεός σε έχει καλέσει να κάνεις βασιζόμενος στη δική σου ικανότητα. Χρειάζεσαι την βοήθεια και την οδηγία του Θεού για να το επιτύχεις:

"Έλπιζε στον Κύριο με όλη σου την καρδιά, και μη επιστηρίζεσαι στη σύνεσή σου·" (Παρ. 3:5)

Στην 1 Κορ. 1:27-29 διαβάζουμε ότι ο Κύριος έχει διαλέξει τα μωρά αυτού του κόσμου για να ντροπιάσει τους σοφούς, ώστε καμία σάρκα να μην καυχηθεί μπροστά Του. Το γεγονός ότι κατέχεις ένα μεγάλο χάρισμα με το οποίο μπορείς να έχεις το άγγιγμα το Μήδα και να μετατρέπεις σε χρυσό ό,τι αγγίζεις, θα μπορούσε να μετατραπεί σε κατάρα αντί ευλογίας. Τι εννοώ με αυτό; Άνθρωποι που μπορούν να κάνουν τα πάντα βασιζόμενοι στις δικές τους ικανότητες και όχι στο Θεό, στο τέλος θα αποτύχουν. Ο μόνος τρόπος για να έχεις επιτυχία  είναι να εφαρμόζεις το Λόγο του Θεού στη ζωή σου (Ιησ. 1:8). Ένας λόγος από το Θεό μπορεί να σου δώσει μια έμπνευση που θα σε κάνει εκατομμυριούχο. Ένας λόγος από το Θεό μπορεί να σου δώσει την αποκάλυψη για τη θεραπεία για την οποία προσεύχεσαι!

"αποστέλλει τον λόγο του και τους γιατρεύει, και τους ελευθερώνει από τη φθορά τους." (Ψαλ. 107:20)

"επειδή  ο λόγος Του) είναι ζωή σ' εκείνους που τα βρίσκουν αυτά, και γιατρειά σε όλη τους τη σάρκα.| (Παρ. 4:22)

Ο Λόγος του Θεού είναι η απάντηση που ψάχνεις ανεξάρτητα από το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζεις. Αφιερώνοντας χρόνο στο Λόγο Του θα δώσει χαρά στην καρδιά σου και θα σε ενδυναμώσει (Νεεμίας 8:10)

Η Γραφή σου δείχνει τον θρίαμβο του Κυρίου επάνω στο κακό. Μελετώντας το Λόγο θα μπορέσεις να δεις πράγματα που δεν μπορούσες να δεις ακόμα και αν πήγαινες χρόνια στην εκκλησία. Δεν χρειάζεται να δοκιμάσεις την αμαρτία για να μπορέσεις να μάθεις. Μπορείς να μάθεις μελετώντας τη Γραφή. Δεν είναι ανάγκη να περάσεις όλο αυτόν τον πόνο μέσα από το σχολείο της ζωής όπως λένε πολλοί. Είναι καλύτερο να μαθαίνεις μέσα από τα λάθη των άλλων παρά από τα δικά σου λάθη. 

Ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιείς, η ζωή σου εξελίσσεται σύμφωνα με τις επιρροές που δέχεσαι. Κάνε την επιλογή να επηρεάζεσαι από τον Θεό και όχι από τον κόσμο. Ο Λόγος είναι αυτός που θα φωτίσει τα μάτια σου, θα μετατρέψει την μωρία σε σοφία, θα ευφράνει την καρδιά σου, θα σε ενδυναμώσει, θα αλλάξει την ψυχή σου και θα τη φέρει εκεί που πρέπει να είναι.

Αμήν!


Recomended Book "Effortless Change" by Andrew Wommack





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου