.............................................................................

.............................................................................

Translate

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Ιησούς είναι ο ΩΝ

Από Αργύρης Σιμώνης


Στο κατά Ιωάννη ευαγγέλιο στο κεφ. 18 διαβάζουμε για την σύλληψη του Ιησού. "Ο Ιούδας, λοιπόν, παίρνοντας το τάγμα, και υπηρέτες από τους αρχιερείς και τους Φαρισαίους, έρχεται εκεί με φανούς και λαμπάδες και όπλα." Ιωάν. 18:3

Ένα ρωμαϊκό τάγμα αποτελούταν από 600 άντρες. Συνεχίστε την ανάγνωση στο εδάφιο 6: "Καθώς, λοιπόν, τους είπε, ότι: ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ, σύρθηκαν προς τα πίσω, και έπεσαν καταγής." Ιωάν. 18:6

Εδώ βλέπουμε 600 άντρες, συμπεριλαμβανομένου και του Ιούδα, να πέφτουν καταγής στο άκουσμα του χρισμένου λόγου του Ιησού. Ο Θεός χρησιμοποίησε τα ίδια λόγια όταν συστήθηκε στον Μωϋσή που ρώτησε το όνομά Του στο Έξοδος 3:14: "Και ο Θεός είπε στον Μωυσή: ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ο ΩΝ· και είπε: Έτσι θα πεις στους γιους Ισραήλ: Ο Ων με απέστειλε σε σας." 

Ο Ιησούς θα μπορούσε να τους θανατώσει όλους επί τόπου μόνο με ένα Του λόγο, αλλά υποτάχθηκε σε αυτούς για να εκπληρώσει το θέλημα του Πατέρα. Υπάρχουν πολλές αναφορές στη Γραφή όπου οι άνθρωποι πέφτουν καταγής εξ' αιτίας της παρουσίας του Θεού:

- Β΄Χρονικό 2:15, όπου η δόξα του Θεού γεμίζει τον οίκο την ημέρα της αφιέρωσης του ναού του Σολομώντα

- Ο Ιεζεκιήλ πέφτει με το πρόσωπο στο έδαφος δυό φορές όταν βλέπει τη δόξα του Θεού (Ιεζ. 2:2 και 3:24)

- Το ίδιο συνέβη και στον Δανιήλ στο Δαν. 8:17 και 10:8-9

- Ο Σαύλος, που έγινε ο απόστολος Παύλος, έπεσε στο έδαφος όταν βρισκόταν στο δρόμο για τη Δαμασκό, όταν του παρουσιάστηκε ο Ιησούς (Πράξεις 9:4). Το ίδιο συνέβη και σε όσους ήταν μαζί του (Πράξεις 26:14) 

- Ο Απόστολος Ιωάννης στο νησί της Πάτμου, έπεσε επίσης στα πόδια του Ιησού σαν νεκρός (Αποκάλυψη 1:17)

Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Όπως ακριβώς οι άνθρωποι αδυνατούν όταν τους "κόβονται" τα γόνατα από φόβο, η εμπειρία της έκδηλης παρουσίας του Κυρίου μπορεί να σε κάνει να χάσεις όλη τη δύναμη από το σώμα σου. Ο Ιησούς είναι ο ΩΝ και υπάρχει δύναμη στο όνομά Του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου