.............................................................................

.............................................................................

Translate

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Η νηστεία του Ιησού - Μέρα νηστείας 7/21

 Από Αργύρης Σιμώνης

Η νηστεία δεν μας εξασφαλίζει επιπλέον δύναμη με τον Θεό, αλλά όπως είπε ο Ιησούς στο Κατά Ματθαίον 17:20-21 (που σχολιάσαμε στο προηγούμενο μήνυμα "Η δύναμη της νηστείας"), η νηστεία και η προσευχή διώχνουν ένα συγκεκριμένο είδος απιστίας και αμφιβολίας.
Η επιρροή που προέρχεται από τις φυσικές μας αισθήσεις δεν είναι καθαυτού  αμαρτία, αλλά μπορεί να μας οδηγήσει σε αμαρτία εάν αυτό επηρεάζει την καρδιά μας περισσότερο από αυτό που λέει ο Θεός. 

Σήμερα θα εξετάσουμε τη νηστεία του Ιησού:

"ΤΟΤΕ, ο Ιησούς φέρθηκε από το Πνεύμα στην έρημο για να πειραστεί από τον διάβολο." Ματθ. 4:1

Υπήρχε λόγος που το Πνεύμα οδήγησε τον Ιησού στην έρημο. Εάν ο Ιησούς που ήταν αναμάρτητος, έπρεπε να υποτάξει τη σάρκα του, πόσο περισσότερο εμείς πρέπει να το κάνουμε για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην πνευματική μάχη που αντιμετωπίζουμε καθημερινά;

Έτσι λοιπόν, ο Ιησούς "αφού νήστεψε 40 ημέρες, και 40 νύχτες, έπειτα πείνασε." Ματθ. 4:2

Δύο από τους τρεις πειρασμούς του διαβόλου ξεκίνησαν με το, "Αν είσαι ο Υιός του Θεού", δηλαδή να αμφισβητήσει ποιος ήταν. 

Ο Ιησούς από μικρός γνώριζε την αληθινή Του ταυτότητα και ποια ήταν η αποστολή Του. Σε ηλικία μάλιστα δώδεκα ετών κατέπληξε με τη σοφία Του τους δασκάλους του Νόμου στην Ιερουσαλήμ και είπε στους γονείς Του ότι έπρεπε να ασχοληθεί με τα πράγματα του Πατέρα Του (Λουκάς 2:46-49)
Ο σατανάς προσπαθούσε να πείσει τον Ιησού να αποδείξει την ταυτότητά Του, και αν ο Ιησούς έπεφτε στην παγίδα του θα ήταν από μόνο του δείγμα αμφιβολίας και θα είχε αμαρτήσει.

Έτσι κι εμείς πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε εν Κυρίω:

"Όλα τα μπορώ, διαμέσου τού Χριστού που με ενδυναμώνει." Φιλ. 4:13

Ο διάβολος προσπαθεί πάντα να μας κάνει να αμφιβάλλουμε για την αληθινή μας ταυτότητα και θα προσπαθήσει να μας κάνει να ταυτιστούμε με τις πράξεις μας, με τα λάθη και τις αποτυχίες μας, και όχι με το ποιοί είμαστε στο πνεύμα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Κύριος κοιτάει την καρδιά και όχι το φαινόμενο (Α' Σαμ. 16:7) και τα λάθη μας δεν τα βλέπει σαν αποτυχία, αλλά σαν μάθημα που θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι.

"Και αφού ο διάβολος τελείωσε κάθε πειρασμό, απομακρύνθηκε απ' αυτόν μέχρι καιρού." Λουκ. 4:13

Με άλλα λόγια, ο διάβολος χρησιμοποίησε ό,τι είχε εναντίον του Ιησού. Δεν έχει ούτε απεριόριστη δύναμη, ούτε απεριόριστα κόλπα. H τακτική του είναι πάντα η ίδια και τη σερβίρει με διαφορετικά "πιάτα" σε τρεις βασικούς τομείς:

"Η επιθυμία τής σάρκας και η επιθυμία των ματιών και η αλαζονεία τού βίου..." 1Ιωάν. 2:16 

Είναι σίγουρο ότι η νηστεία και οι πειρασμοί εξάντλησαν τον Ιησού τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. O Θεός όμως ήταν μαζί Του και άγγελοι Τον ενίσχυαν:

"Και βρισκόταν εκεί μέσα στην έρημο 40 ημέρες πειραζόμενος από τον σατανά· και ήταν μαζί με τα θηρία· και οι άγγελοι τον υπηρετούσαν." Μάρκ. 1:13

Μετά την δοκιμασία αυτή ο Ιησούς επέστρεψε ενδυναμωμένος και έτοιμος πλέον να προχωρήσει στη διακονία Του και να ολοκληρώσει το σχέδιο που είχε ο Θεός για Αυτόν. Όλη αυτή η ιστορία είναι μια απεικόνιση και για τη δική μας ζωή. Η νηστεία πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πορείας μας με τον Κύριο. Είναι μια δοκιμασία που μας εκπαιδεύει και μας προετοιμάζει να βαδίσουμε με νίκη στο κάλεσμα που έχει ο Κύριος στη ζωή μας. 
Όταν νηστεύουμε δεν είμαστε μόνοι μας, αλλά ο Κύριος μας ενισχύει με τους αγγέλους Του. Αν δεν μπορέσουμε να υποτάξουμε τη δική μας τη σάρκα, πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δαιμονικές δυνάμεις που μας περιγράφει ο Παύλος στην Εφεσ. 6; 

Δείτε τι μας γράφει ο προφήτης Ιερεμίας:

"Αν τρέξεις μαζί με τους πεζούς, και σε κάνουν να ατονήσεις, τότε πώς θα αντιπαραταχθείς προς τα άλογα;" Ιερ. 12:5

Με αυτές τις σκέψεις στην καρδιά μας συνεχίζουμε στην 7η μέρα της νηστείας με τη βεβαιότητα ότι θα έχουμε την ανταμοιβή μας από τον Κύριο.

Αμήν 🙏

-------------------------------------------

Ένας λόγος που έλαβα από τον Κύριο:

"Μακάρια τα μάτια σας που βλέπουν όσα βλέπετε.
Επειδή, σας λέω ότι, πολλοί προφήτες και βασιλιάδες επιθύμησαν να δουν όσα εσείς βλέπετε, και δεν είδαν· και να ακούσουν όσα εσείς ακούτε, και δεν άκουσαν." Λουκ. 10:23-24

Ο Κύριος θα δώσει αποκαλύψεις και οραματισμό σε όσους δείξουν πιστότητα και παραμείνουν σε προσευχή, νηστεία και στην εκζήτηση του Κυρίου.

Δείτε το βίντεο στο κανάλι μας:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου