.............................................................................

.............................................................................

Translate

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Διγνωμία - Μέρα νηστείας 8/21

 Από Αργύρης Σιμώνης

"Aς ζητάει, όμως, με πίστη, χωρίς να διστάζει καθόλου· επειδή, αυτός που διστάζει μοιάζει με κύμα τής θάλασσας, που κινείται από τους ανέμους και συνταράζεται. Eπειδή, ας μη νομίζει ο άνθρωπος εκείνος, ότι θα πάρει κάτι από τον Kύριο. Άνθρωπος δίγνωμος είναι ακατάστατος σε όλους τούς δρόμους του."
ΙΑΚΩΒΟΥ 1:6‭-‬8 

Αυτή είναι μια βιβλική αρχή που ισχύει για ό,τι επιθυμούμε. Πρέπει να πιστεύουμε ότι  λαμβάνουμε όταν προσευχόμαστε  χωρίς να αμφιταλαντευόμαστε:

"Όλα όσα ζητάτε, καθώς προσεύχεστε, να πιστεύετε ότι τα παίρνετε, και θα γίνει σε σας."
ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ 11:24 

Η πίστη είναι μια πολύ ισχυρή δύναμη, αλλά  έχουμε πει ότι  ότι η απιστία που φιλοξενούμε στην καρδιά μας εναντιώνεται στην πίστη μας και μας εμποδίζει να λάβουμε αυτό που προσευχόμαστε. Σε όλους μας έχει δοθεί το ίδιο μέτρο πίστης (Ρωμ. 12:3) και είναι αρκετό για να αποκτήσουμε αυτό που ζητάμε όταν δεν αμφιταλαντευόμαστε.

Ο δίγνωμος άνθρωπος είναι αυτός που σκέφτεται με δύο διαφορετικούς τρόπους, δηλαδή που πιστεύει σε κάτι αλλά ταυτόχρονα αμφιβάλει. Ο φόβος είναι μια πόρτα που επιτρέπει αυτήν την αμφιβολία να έρθει.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ιησούς στη συναγωγή είπε στον πατέρα  που πέθανε η κόρη του:

"Mη φοβάσαι· μόνον πίστευε, και θα σωθεί."
ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ 8:50 

Πόσες φορές ο εχθρός έρχεται να μας σπείρει φόβο και αμφιβολία, ειδικά όταν προσευχόμαστε και εκζητούμε τον Κύριο; 

"Που είναι ο Θεός σου;"
"Ποιός νομίζεις ότι είσαι;"
"Πραγματικά  πιστεύεις αυτό που λέει ο Θεός; Κοίτα γύρω σου".

Αυτά είναι μερικά από τα τεχνάσματα που ο διάβολος χρησιμοποιεί για να μας αποκαρδιώσει και να μας κάνει να αμφιβάλουμε. 
Πιστεύω ότι λίγο πολύ όλοι μας έχουμε βρεθεί σε παρόμοια θέση. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι η πίστη μας στο Θεό είναι καθαρά θέμα απόφασης. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τη λογική μας και να αποφασίσουμε στην καρδιά μας ότι αυτό που λέει ο Θεός είναι αλήθεια, ανεξάρτητα από το τι μας μιλούν οι καταστάσεις και οι άνθρωποι γύρω μας:

"Ας είναι ο Θεός αψευδής, και κάθε άνθρωπος ψεύτης..."
ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ 3:4 

Με αυτές τις σκέψεις συνεχίζουμε στην όγδοη μέρα της νηστείας, έχοντας τη βεβαίωση ότι ο Κύριος ανταμείβει αυτούς που επιμελώς Τον εκζητούν με όλη τους την καρδιά.

Αμήν🙏

Δείτε το βίντεο στο κανάλι μας:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου