.............................................................................

.............................................................................

Translate

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

O νόμος της πίστης - Μέρα νηστείας 10/21

 Από Αργύρης Σιμώνης

"Πού είναι, λοιπόν, η καύχηση; Kλείστηκε έξω. Mε ποιον νόμο; Tων έργων; Όχι· αλλά με τον νόμο τής πίστης. Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι ο άνθρωπος ανακηρύσσεται δίκαιος διαμέσου τής πίστης, χωρίς τα έργα τού νόμου."
ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ 3:27‭-‬28 

Μια από τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις που μπορούμε να λάβουμε από τον Κύριο είναι ότι η πίστη διέπεται από νόμους. Πολλοί πιστεύουν ότι  η θεραπεία είναι απλώς μια αυθαίρετη απόφαση που παίρνει ο Κύριος για κάθε άτομο με βάση κάποια άγνωστα κριτήρια και ότι από τη μεριά μας πιστεύουμε όσο καλύτερα μπορούμε, αλλά ποτέ δεν είμαστε σίγουροι αν αυτό είναι αρκετό για να ικανοποιηθεί το αίτημά μας. 

Υπάρχουν νόμοι που διέπουν το πώς λειτουργεί η πίστη. Μπορούμε να βασιστούμε σε αυτούς τους νόμους όπως ακριβώς μπορούμε να βασιστούμε και στους φυσικούς νόμους, αρκεί να τους γνωρίζουμε. 

Η θεραπεία, η ευημερία, η χαρά, η ειρήνη και κάθε ευλογία που μας έχει προσφέρει ο Ιησούς με τη θυσία Του (Εφεσ. 1:3) είναι διαθέσιμα σε όλους, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε τους νόμους που επιτρέπουν στη δύναμή Του να ρέει.
Για παράδειγμα  όταν ανάβουμε τα φώτα δεν παρακαλούμε  την ηλεκτρική εταιρεία να μας τα ανάψει. Αυτοί παράγουν την ηλεκτρική ενέργεια και είναι στη διάθεσή μας να τη χρησιμοποιήσουμε. Αρκεί να γυρίσουμε τον διακόπτη.

Δείτε τι μας λέει ο λόγος του Θεού:
"Έτσι λέει o Kύριoς, o Άγιoς τoυ Iσραήλ, και o Πλάστης τoυ: Pωτάτε με για τα μέλλoντα, για τoυς γιoυς μoυ, και πρoστάξτε με για τo έργo των χεριών μoυ."
ΗΣΑΪΑΣ 45:11 

Η δύναμη του Θεού είναι στη διάθεσή μας!
Δεν είμαστε εμείς η πηγή αυτής της ενέργειας και για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, βάλε μια λάμπα στο στόμα σου να δούμε, θα ανάψει; 🙂
Η δύναμη του Θεού δεν ρέει μέχρι να "γυρίσουμε" τον διακόπτη της πίστης.

Ας δούμε το παράδειγμα της γυναίκας με την αιμορραγία (Μάρκος 5:25–34). Ήρθε πίσω από τον Ιησού σε ένα μεγάλο πλήθος και έλαβε τη θεραπεία της απλώς αγγίζοντας τα ρούχα Του. Ο Ιησούς ένιωσε τη δύναμη να βγαίνει από μέσα Του, οπότε ήξερε ότι κάποιος Τον είχε αγγίξει με πίστη, αλλά δεν ήξερε ποιος ήταν. Αυτό σημαίνει ότι ο Κύριος δεν εξέτασε αν αυτή η γυναίκα πληρούσε κάποια συγκεκριμένα κριτήρια. Την θεραπεία της την έλαβε επειδή οι νόμοι που διέπουν τη θεραπεία μπήκαν σε εφαρμογή. 

Η γυναίκα με το πρόβλημα της αιμορραγίας έθεσε σε ισχύ μια  σειρά  πνευματικών νόμων που την έκαναν να θεραπευθεί εν αγνοία του Ιησού. Ας τα εξετάσουμε ένα-ένα:

1.  Άκουσε για τον Ιησού:
"Eπομένως, η πίστη είναι διαμέσου τής ακοής· η δε ακοή διαμέσου τού λόγου τού Θεού."
ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ 10:17 
 
2. Ενέργησε με πίστη και με κίνδυνο της ζωής της Τον πλησίασε. Ο Νόμος απαγόρευε μια ακάθαρτη γυναίκα να είναι ανάμεσα στον κόσμο. Αν κάποιος την καταλάβαινε, η ποινή ήταν θάνατος:
"Θέλεις, όμως, ω μάταιε άνθρωπε, να γνωρίσεις ότι η πίστη χωρίς τα έργα είναι νεκρή;"
ΙΑΚΩΒΟΥ 2:20 

3. Είπε: 
"Kαι αν ακόμα αγγίξω τα ιμάτιά του, θα σωθώ."
ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ 5:28 

Μίλησε. Αυτός ο τελευταίος είναι ένας πολύ σημαντικός πνευματικός νόμος:
"Θάνατoς και ζωή είναι στo χέρι τής γλώσσας· και εκείνoι πoυ την αγαπoύν, θα φάνε από τoυς καρπoύς της."
ΠΑΡΟΙΜΙΑΙ 18:21 

Η πίστη ενεργοποιείται με τον λόγο μας. Όλες οι υποσχέσεις στον Ψαλμό 91 εξαρτώνται από το να εκφράζουμε την πίστη μας:

"Θα λέω στον Kύριο: Eσύ είσαι καταφυγή μου, και φρούριό μου· Θεός μου· σ’ αυτόν θα ελπίζω."
ΨΑΛΜΟΙ 91:2 

Ο Κύριος δημιούργησε τα πάντα με το Λόγο Του και επειδή είμαστε πλασμένοι κατ' εικόνα και ομοίωσή Του, τα πάντα ανταποκρίνονται στα λόγια μας, είτε θετικά είτε αρνητικά. 

Δυστυχώς, πολλοί Χριστιανοί αγνοούν αυτούς τους νόμους και, όπως ο ηλεκτρισμός όταν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να σκοτώσει, έτσι και αυτοί οι πνευματικοί νόμοι μπορούν να σκοτώσουν όταν παραβιαστούν. Υπάρχει θάνατος και ζωή στη δύναμη της γλώσσας και όπως είπε ο Κύριος στο Μάρκ. 11:23, θα έχουμε αυτό που λέμε!

Αμήν 🙏

Δείτε το βίντεο στο κανάλι μας:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου