.............................................................................

.............................................................................

Translate

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Η πίστη παράγει καλά έργα

 Από Αργύρης Σιμώνης


"Έτσι και η πίστη, αν δεν έχει έργα, είναι από μόνη της νεκρή." Ιακ. 2:17 

Όπως ο αέρας που αναπνέουμε μας σώζει από τον θάνατο, με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και η πίστη σύμφωνα με τον Ιάκωβο. Ο αέρας είναι αυτό που μας σώζει, αλλά εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να τον αναπνεύσουμε.

Έτσι λοιπόν, η πίστη είναι αυτό που μας σώζει,

"Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι ο άνθρωπος ανακηρύσσεται δίκαιος διαμέσου τής πίστης, χωρίς τα έργα τού νόμου." Ρωμ. 3:28 

"Επειδή, κατά χάρη είστε σωσμένοι, διαμέσου τής πίστης· κι αυτό δεν είναι από σας· είναι δώρο τού Θεού" Εφεσ. 2:8 

αλλά η αληθινή και γνήσια πίστη πρέπει να δράσει, να έχει έργο για να είναι ζωντανή. Το να ενεργούμε σύμφωνα με την πίστη μας είναι σαν να αναπνέουμε. Αυτό είναι που κάνει την πίστη να ζωντανεύει και της δίνει τη δυνατότητα να παράγει και να φέρνει στο φυσικό αυτό που υπάρχει στο αόρατο.

Συνεχίζουμε να διαβάζουμε:

"Εσύ πιστεύεις ότι ο Θεός είναι ένας· καλά κάνεις· και τα δαιμόνια πιστεύουν, και φρίττουν." Ιακ. 2:19 

Αυτή πιστεύω είναι μια από τις πιο σαρκαστικές δηλώσεις στη Βίβλο. Αν πιστεύεις στην ύπαρξη του ενός και αληθινού Θεού, καλά κάνεις, αλλά δεν έχεις κάνει τίποτα περισσότερο από αυτό που έχουν κάνει και τα δαιμόνια, τα οποία γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ο Θεός και ότι υπάρχει. Αλλά τα δαιμόνια δεν σώζονται. Όλες οι πράξεις τους είναι ενάντια στην κυριαρχία του Ιησού. Είναι εντελώς αντίχριστα.

Αυτό που διαφοροποιεί εμάς τους πιστούς εν Χριστώ από το διάβολο και τα δαιμόνια, είναι ότι οι πράξεις μας αντιστοιχούν στην πίστη μας στον Κύριο. Με λίγα λόγια, οι πράξεις μας είναι ο καρπός της πίστης μας στον Κύριο. Αυτό προσπαθεί να εξηγήσει εδώ ο Ιάκωβος λέγοντας ότι " η πίστη, αν δεν έχει έργα, είναι από μόνη της νεκρή."

Η απλή αναγνώριση της ύπαρξης του Θεού χωρίς αντίστοιχες πράξεις υποταγής στην κυριαρχία Του μας βάζει στην ίδια κατηγορία με τον διάβολο και τους δαίμονές του. Η κόλαση θα είναι γεμάτη από ανθρώπους που αναγνώρισαν τον Πατέρα και τον Ιησού, αλλά που δεν έκαναν ποτέ πράξη την πίστη τους αυτή με ταπεινή υποταγή.

Aμήν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου