.............................................................................

.............................................................................

Translate

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Ας μη ταράζεται η καρδιά σας

 Από Αργύρης Σιμώνης



"Ας μη ταράζεται η καρδιά σας· πιστεύετε στον Θεό, και σε μένα πιστεύετε." Ιωάν. 14:1 

Ο Κύριος έλεγε να μην ταραζόμαστε ούτε από φήμες πολέμων.

"Και θα ακούσετε πολέμους και φήμες πολέμων· προσέχετε, μη ταραχτείτε· επειδή, όλα αυτά πρέπει να γίνουν· αλλά, δεν είναι ακόμα το τέλος." Ματθ. 24:6 

Με τη λογική μας αυτό φαντάζει εντελώς παράλογο. Πώς θα μπορούσαμε να μην προβληματιζόμαστε με όλους τους πολέμους που συμβαίνουν γύρω μας; Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι ο Θεός έχει τον απόλυτο έλεγχο και τον τελευταίο λόγο στις υποθέσεις των ανθρώπων και μας έχει διαβεβαιώσει για την πλήρη, τελική νίκη Του και τον τρόπο με τον οποίο θα συμβεί. Η γη δεν πρόκειται να καταστραφεί από κάποιον τρελό που θα πατήσει το "κουμπι", ούτε από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ούτε από το λεγόμενο "global warming". 

Ο ίδιος ο Κύριος θα καταστρέψει αυτήν τη γη:

"οι δε σημερινοί ουρανοί και η γη, είναι αποταμιευμένοι διαμέσου τού ίδιου λόγου, καθώς φυλάγονται για τη φωτιά κατά την ημέρα τής κρίσης και της απώλειας των ασεβών ανθρώπων." B' Πέτ. 3:7  

και θα δημιουργήσει έναν νέο ουρανό και γη (Αποκάλυψη 21:1) και θα διορθώσει όλα τα άδικα καθώς θα κρίνει τον κόσμο (Αποκάλυψη 20:11-15). Όσοι πιστεύουμε αυτές τις υποσχέσεις του Θεού δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ούτε φόβου. Ζούμε τη ζωή μας σαν μια ταινία που ξέρουμε το τέλος της!

Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό:
Στο χέρι μας είναι να ελέγξουμε την καρδιά μας. Όχι με τη δική μας δύναμη, αλλά με τη δύναμη του Θεού. Πώς θα το κάνουμε αυτό;

"...πιστεύετε στον Θεό, και σε μένα πιστεύετε." Ιωάν. 14:1 

Μην ξεχνάτε ότι ο Ιησούς είπε αυτά τα λόγια στους μαθητές Του το βράδυ πριν από τη σταύρωση Του. Ακόμα δηλαδή και στις δυσκολίες που επρόκειτο να βιώσουν, τους έλεγε να μην αφήνουν την καρδιά τους να ταραχτεί. Αυτό αποκαλύπτει την εξουσία που έχουμε επάνω στα συναισθήματά μας. Θα ήταν άδικο από τη μεριά του Κυρίου να ζητήσει κάτι από τους μαθητές Του που δεν θα μπορούσαν να κάνουν.

Όταν αφήνουμε τα συναισθήματά μας να καλπάζουν, μόνο προβλήματα θα δημιουργηθούν. Οι περισσότερες μάχες στη ζωή μας κερδίζονται ή χάνονται από τις πρώτες στιγμές, ανάλογα με τον τρόπο που επιτρέπουμε τα συναισθήματά μας να λειτουργήσουν. 

Ο Θεός είναι Αυτός που μας έπλασε με συναισθήματα. Είμαστε άνθρωποι και όχι μηχανές. Πρέπει όμως να τα χαλιναγωγούμε με τη βοήθεια του Θεού ώστε να δρουν υπέρ μας και όχι εναντίον μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου